Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Παραλία Σαράντη: Μια γαλάζια «όαση» μακριά από την πολυκοσμία για μονοήμερη εκδρομή

Μήπως ήρθε η ώρα να την επισκεφτείτε;

18 Ιουλίου 2023 14:38
Παραλία Σαράντη: Μια γαλάζια «όαση» μακριά από την πολυκοσμία για μονοήμερη εκδρομή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια μονοήμερη εκδρομή στην παραλία Σαράντη της Βοιωτίας πρέπει σίγουρα να μπει ως πλάνο στα σχέδια σου γι’ αυτό το καλοκαίρι. Η 1 ώρα και τα 45 λεπτά που την χωρίζουν άλλωστε απ’ την Αθήνα, αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο στην μακρά λίστα των προτερημάτων της. Η γαλάζια «όαση» μακριά από την πολυκοσμία σίγουρα θα σε συνεπάρει.

Γιατί όμως να αποφασίσεις να επισκεφτείς αυτήν την παραλία; Διάβασε και ετοίμασε μια τσάντα με τα βασικά. Μπήκες αμάξι και… καλές βουτιές. Με την ευκαιρία, δείτε την παραλία της Κρήτης που θα σας ξελογιάσει με την πρώτη ματιά.

Παραλία Σαράντη: Ένα μέρος γαλάζιας ηρεμίας

Με το που πατήσεις το πόδι σου σ’ αυτόν τον μικρό κολπίσκο, θα βρεθείς να περπατάς πάνω σε ψιλό βότσαλο με ολόλευκους χρωματισμούς, που ντύνει όλη της την ακτή, με κάποια διάχυτα σημεία με άμμο. Το κατάφυτο, με πλήθος από δέντρα, περιβάλλον που περιτριγυρίζει την παραλία θα σου προσφέρει απλόχερα την φυσική σκιά του, δίνοντας στο μέρος την πολυπόθητη ανάσα δροσιάς απ’ τη ζέστη του καλοκαιριού που αναζητάς στην ακρογιαλιά του. Γι’ αυτό μπορείς άφοβα να αφήσεις την ομπρέλα σου στο σπίτι, παρότι δεν έχει οργανωμένες υποδομές.

Παραλία Σαράντη
Παραλία Σαράντη

Η θάλασσα που θα κολυμπήσεις, θα σε εντυπωσιάσει με την απόχρωση της, η οποία και θα σε μεταφέρει νοητά στις μοναδικές παραλίες των κυκλαδίτικων νησιών, αν και θα είσαι στην αγκαλιά του Κορινθιακού κόλπου. Τα βραβευμένα με γαλάζια σημαία νερά της, εκτός από κρυστάλλινα είναι και προστατευμένα απ’ τον άνεμο λόγω των ψηλών βουνών που την περιβάλλουν, για τον λόγο αυτό η εξόρμηση εξπρές που απολαμβάνεις είναι κατάλληλη για σύσσωμη την οικογένεια, ανεξαρτήτου της ηλικίας των μελών που την απαρτίζουν. Αν κινηθείς προς την αριστερή μεριά θα ανακαλύψεις και την αμμώδη παραλία του Κάμπινγκ της περιοχής, που φημίζεται για τα καθαρά δροσερά νερά της.

Βουτιές σε πεντακάθαρα νερά

Αν είσαι άνθρωπος που αγαπάς την αδρεναλίνη, μα πάνω απ’ όλα τα μακροβούτια ακολούθησε το μικρό δρομάκι πίσω απ’ την ταβέρνα «Ο Φάρος». Κάνοντας μια μικρή διαδρομή αρχικά περπατώντας και ύστερα κολυμπώντας θα φτάσεις στον τελικό προορισμό σου, τα διάσημα βράχια της παραλίας. Τέσσερα στον αριθμό με το ψηλότερο να αγγίζει τα 16 μέτρα, σου εγγυώνται πως οι βουτιές, που θα κάνεις πηδώντας απ’ αυτά θα είναι καθόλα εντυπωσιακές και διασκεδαστικές.

Για να ξέρεις: Ο πανέμορφος αυτός κόλπος είναι εδώ και κάποια χρόνια, ο τόπος κατοικίας δύο χελωνών καρέτα-καρέτα. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά, μήπως ανταμώσουν οι δρόμοι σας, όσο θα βρίσκεσαι εκεί.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share