Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Απόκοσμη ομορφιά: Η απόκρημνη ελληνική παραλία με τα σμαραγδένια νερά που πρέπει να επισκεφτείς έστω μια φορά στην ζωή σου

Είναι δύσβατη αλλά αξίζει να την εξερευνήσεις

5 Ιουνίου 2023 14:27
Απόκοσμη ομορφιά: Η απόκρημνη ελληνική παραλία με τα σμαραγδένια νερά που πρέπει να επισκεφτείς έστω μια φορά στην ζωή σου
Από Ανθή Κουρεντζή

Υπάρχουν εκατοντάδες παραλίες στην Ελλάδα οι οποίες δεν είναι τόσο εύκολες στην πρόσβαση και για τις οποίες συχνά χρειάζεται αρκετό περπάτημα ή ακόμη και κάποιο σκάφος για να φτάσεις εκεί. Μπορεί η πρόσβαση σε αυτές να είναι δύσκολη αλλά είναι γεγονός ότι σε αποζημιώνουν τα – συνήθως – κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά αλλά και το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές δε θα συναντήσεις εκεί πολυκοσμία. Με την ευκαιρία, δείτε το ήρεμο τοπίο της ηπειρωτικής Ελλάδας που θυμίζει νησί.

Σε κάποιες μπορεί να απολαύσεις ακόμη και… ιδιωτικό μπάνιο. Κάποιες παραλίες, ωστόσο, φημίζονται και για το γεγονός ότι δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλείς και σίγουρα όχι για οικογένειες. Όπως φαίνεται κάποιες έχουν και την ανάλογη σήμανση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια παραλία στο Αιγαίο η οποία έχει και πινακίδα η οποία αναγράφει: «Η κάθοδος γίνεται με δική σας ευθύνη». Κάποιοι τη χαρακτηρίζουν και ως την πιο επικίνδυνη παραλία του Αιγαίου και όχι άδικα.

Απόκοσμη ομορφιά: Η απόκρημνη ελληνική παραλία με τα σμαραγδένια νερά που πρέπει να επισκεφτείς έστω μια φορά στην ζωή σου

Τσιγκράδο: Η απόκρημνη ελληνική παραλία με την πινακίδα «Η κάθοδος γίνεται με δική σας ευθύνη»

Ο λόγος για την παραλία Τσιγκράδο στη Μήλο η οποία έχει εξωτική και άγρια ομορφιά αλλά και την ιδιαίτερη πινακίδα που σε προειδοποιεί πριν κατέβεις εκεί. Και φυσικά κατεβαίνεις… δική σου ευθύνη! Η συγκεκριμένη παραλία, λοιπόν, το Τσιγκράδο συγκεντρώνει πλήθος κόσμου παρά το γεγονός ότι έχει την συγκεκριμένη πινακίδα και αυτό λόγω της μεγάλης ομορφιάς της.

Όταν φτάσεις εκεί θα διαπιστώσεις ότι ενώ είναι προσβάσιμη έως ένα σημείο με το αυτοκίνητο, έπειτα για να φτάσεις κάτω στην αμμουδιά και να απολαύσεις το νερό θα πρέπει να κατέβεις από μια ξύλινη σκάλα, περνώντας μέσα από ένα στενό άνοιγμα βράχων. Αυτή η σκάλα κρέμεται μόνο με ένα σχοινί. Κάπου εκεί πολλοί σταματούν και αποφασίζουν να μην κατέβουν. Εκεί στην κορυφή βρίσκεται και η πινακίδα που γράφει πως «η κάθοδος προς την παραλία γίνεται με δική σας ευθύνη» σε τρεις διαφορετικές γλώσσες.

Αφού περάσεις βέβαια το επικίνδυνο κατέβασμα θα απολαύσεις κρυστάλλινα νερά που θα σε συναρπάσουν. Δεν είναι λίγοι, ωστόσο, εκείνοι που για να αποφύγουν το πιο επικίνδυνο κομμάτι της παραλίας επιλέγουν να την επισκεφθούν μέσω θαλάσσης και όχι από την σκάλα. Η κατάβαση, πάντως, είναι μια εμπειρία που δεν ξεχνάς εύκολα.

Θα την λατρέψουν και οι πιο απαιτητικοί: Η αμμουδερή παραλία της Ελλάδας με το ιδιαίτερο απογευματινό φαινόμενο που μαγεύει

Οι κοντινές στην Αττική παραλίες είναι ο,τι πρέπει για τις αποδράσεις του σαββατοκύριακου το καλοκαίρι. Κάποιες μπορείς να τις απολαύσεις ακόμη και με μια μονοήμερη εκδρομή και άλλες σίγουρα θες δύο μέρες λόγω της απόστασης. Με την ευκαιρία, δείτε την παραλία 2,5 χιλιομέτρων που θυμίζει κινηματογραφικό σκηνικό.

Υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο δημοφιλείς ενώ κάποιες έχουν και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν τα φανταζόμαστε. Όπως για παράδειγμα μια παραλία της Χαλκίδας η οποία είναι δημοφιλής στην περιοχή και έχει ένα ιδιαίτερο απογευματινό φαινόμενο το οποίο δεν γνωρίζουν πολλοί παρά οι ντόπιοι. Το σίγουρο είναι πάντως, εκτός το φαινόμενο, ότι είναι μια παραλία που κεντρίζει το ενδιαφέρον και έχει την αγάπη όσων την επισκέπτονται.

Αλυκές: Η παραλία της Χαλκίδας με το ιδιαίτερο απογευματινό φαινόμενο

Οι Αλυκές είναι μια μεγάλη και αμμώδης παραλία η οποία βρίσκεται σε αρκετά κοντινή απόσταση από την Αθήνα μιας και εντοπίζεται λίγα χιλιόμετρα μόλις έξω από το χωριό Δροσιά του δήμου Χαλκίδας. Είναι μόλις μια ώρα από την Αθήνα και μπορείτε να την εντοπίσετε εύκολα στον χάρτη της Google για να την προσεγγίσετε. Σε αυτή τη μεγάλη και αμμουδερή παραλία θα περάσετε όμορφα μια ολόκληρη μέρα είτε προτιμήσετε το πιο οργανωμένο κομμάτι της είτε το λιγότερο οργανωμένο. Αν θέλετε μπορείτε να κάτσετε κάτω από τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες αλλά υπάρχει, επίσης, πολύς χώρος για να βάλετε την πετσέτα και την ψάθα σας.

Η παραλία είναι ιδανική και για παιδιά καθώς υπάρχουν φουσκωτά παιχνίδια στη θάλασσα, ακόμη και γήπεδο beach volley. Δεν είναι τυχαία τόσο δημοφιλής παραλία όχι μόνο στην Εύβοια αλλά και σε όσους ξεκινούν από την Αττική για μπάνιο. Ποιο είναι όμως το ιδιαίτερο απογευματινό φαινόμενο που τη χαρακτηρίζει; Στις Αλυκές Χαλκίδας, λοιπόν, ενώ τα νερά είναι αρκετά ρηχά στα πρώτα μέτρα, το απόγευμα θα παρατηρήσει κανείς ότι η θάλασσα βαθαίνει κάπως περισσότερο λόγω του φαινόμενου της παλίρροιας. Και παρότι το φαινόμενο είναι εντυπωσιακό, είναι καλό να το γνωρίζετε αν την επισκεφθείτε με μικρά παιδιά.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share