Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γαλήνιο μέρος που θυμίζει νησί: Το πανέμορφο τοπίο 3 ώρες από την Αθήνα που χαρακτηρίζεται ως ελληνική «Πολυνησία»

Ένας μαγικός κόλπος που πας μόνο με το αυτοκίνητο

2 Ιουνίου 2023 15:48
Γαλήνιο μέρος που θυμίζει νησί: Το πανέμορφο τοπίο 3 ώρες από την Αθήνα που χαρακτηρίζεται ως ελληνική «Πολυνησία»
Από Ανθή Κουρεντζή

Στην Ελλάδα υπάρχουν οι φημισμένοι και τουριστικοί προορισμοί αλλά και οι λιγότερο γνωστοί που όμως σε μαγεύουν με την πρώτη γνωριμία. Μια τέτοια περίπτωση είναι η λεγόμενη «Πολυνησία» της Ελλάδας. Ένα μέρος που ειδικά αν το δεις από ψηλά, μπορείς να καταλάβεις την ομορφιά του. Πρόκειται για την Κορωνησία της Άρτας η οποία έχει έντονο το υγρό στοιχείο αλλά και τις αντιθέσεις. Αποτελεί έναν εναλλακτικό προορισμό για τριήμερο ειδικά για όσους είναι φυσιολάτρες. Με την ευκαιρία, δείτε την ιδανική πρόταση για μονοήμερη εκδρομή του Αγίου Πνεύματος.

Η Κορωνησία είναι ένα μέρος με έντονες αντιθέσεις και πολύ ιδιαίτερα χρώματα. Ένα σκηνικό που σε καλεί να το εξερευνήσεις ιδανικά από την άνοιξη έως και το φθινόπωρο. Τα χρώματα αλλάζουν συνεχώς και το νερό δημιουργεί μοναδικές εικόνες.

Κορωνησία: Η «Πολυνησία» της Ελλάδας και ο μαγικός κόλπος που πας μόνο με το αυτοκίνητο

Η Κορωνησία βρίσκεται στο κέντρο του Αμβρακικού κόλπου ο οποίος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της χώρας. Για να φτάσεις στο όμορφο και ιδιαίτερο μέρος της Ελλάδας, θα πρέπει σε κάποιο σημείο να κινείσαι για 10 χιλιόμετρα πάνω σε μια στενή λωρίδα γης μέσα στη θάλασσα. Ετοιμάσου για αρκετές φωτογραφίες. Θα δεις μπροστά σου ένα καταπράσινο περιβάλλον σε συνδυασμό με νερά και ψαρόβαρκες που καθρεφτίζονται.

Γαλήνιο μέρος που θυμίζει νησί: Το πανέμορφο τοπίο 3 ώρες από την Αθήνα που χαρακτηρίζεται ως ελληνική «Πολυνησία»

Γιατί όμως αποκαλείται «Πολυνησία» της Ελλάδας;

Οι εικόνες από ψηλά μπορεί να σου δώσουν την απάντηση. Σε αυτό τον μαγικό κόλπο τον οποίο προσεγγίζεις οδικώς, υπάρχουν πολλά διάσπαρτα νησάκια. Λέγεται ότι αυτά τα νησάκια στο παρελθόν ήταν ενωμένα μεταξύ τους και αυτές οι λωρίδες φαίνονται ακόμα από ψηλά σαν γλώσσες άμμου, τώρα πια βυθισμένες. Η περιοχή, επίσης, φημίζεται για τα πολυάριθμα είδη πανίδας. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη λιμνοθάλασσα Τσουκαλιό φωλιάζουν περίπου 35 ζευγάρια του σπάνιου και απειλούμενου αργυροπελεκάνου.

Η Κορωνησία αποτελεί έναν διαφορετικό προορισμό, ιδανικό για το φθινόπωρο. Εντυπωσιακοί κολπίσκοι, καλαμιώνες και νερά θα σε μαγέψουν και θα σε γαληνέψουν. Πρόκειται για έναν ήρεμο προορισμό με φιλόξενους κατοίκους και χαλαρούς ρυθμούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι πρόκειται για έναν προορισμό στον οποίο θα κάνεις ταυτόχρονα ένα γαστρονομικό ταξίδι. Στην περιοχή σερβίρονται πολλές τοπικές γεύσεις και εδέσματα. Μην διστάσεις να δοκιμάσεις αυτά που θα σου προτείνουν.

Αν επιλέξεις να έχεις σαν βάση σου την Άρτα για την απόδρασή σου στην Κορωνησία, τότε έχεις ακόμη περισσότερες επιλογές σε όσα θα δεις και θα κάνεις. Ένα από αυτά είναι και η εκκλησία στην Άρτα με τον τρούλο που «αιωρείται». Η «Πολυνησία» της Ελλάδας σε περιμένει για μοναδικές εμπειρίες όλες τις εποχές του χρόνου.

Μαγευτικός παράδεισος: Το ελληνικό νησί που έχει εντυπωσιάσει ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο για καλοκαιρινές διακοπές το 2023

Η πλατφόρμα Trip.com ξεχώρισε τους κορυφαίους ανερχόμενους προορισμούς για ταξιδιώτες από την Ευρώπη και την Ασία-Ειρηνικό ενώ αναφέρει ότι αυτοί οι προορισμοί είναι παραθαλάσσιοι. Στη λίστα του Trip.com φιγουράρει ένα ελληνικό νησί το οποίο έχει εντυπωσιάσει Ευρωπαίους και Ασιάτες.

Στους κορυφαίους λοιπόν ανερχόμενους προορισμούς για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο αυτό το καλοκαίρι για διακοπές συγκαταλέγεται ένα νησί του Ιονίου, η όμορφη... διαβάστε τη συνέχεια στο Travelstyle.gr!

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share