Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

«Θύελλα» αντιδράσεων για τη Ryanair

Πρόστιμο για την εταιρεία μετά την έρευνα

18 Ιανουαρίου 2022 13:11
«Θύελλα» αντιδράσεων για τη Ryanair
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα σκάνδαλο βγήκε στο φως για τη Ryanair, με την αλήθεια να βρίσκεται στην φόρα για περιστατικά, που καταγγέλθηκαν από επιβάτες για επιπλέον χρέωση, που δεν προβλεπόταν.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές των Βαλεαρίδων Νήσεων δέχθηκαν 20 καταγγελίες, που ανέφεραν πως η εταιρεία επέβαλε επιπλέον χρέωση για τις βαλίτσες. Η έρευνα ξεκίνησε άμεσα με το αίτημα να διαφανεί η αλήθεια, μετά από όσα αναφέρθηκαν για τις πτήσεις που έκαναν «χορό» θανάτου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως προέκυψε από την έρευνα, μάλιστα, η Ryanair πράγματι χρέωσε δίχως σοβαρή αιτία επιπλέον τους επιβάτες εκείνους, αν και από το 2018 οι κανονισμοί της αναφέρουν, ότι υπάρχει χρέωση, αν κάποιος επιθυμεί να πάρει κάποια χειραποσκευή μέσα στο αεροπλάνο. Οι μόνοι που εξαιρούνται είναι εκείνοι, που αγοράζουν εισιτήριο με προτεραιότητα στην επιλογή θέσης, η οποία χρεώνεται επίσης επιπλέον στην προμήθεια του εισιτηρίου.

Ryanair κλοπή

Άπαντες οι υπόλοιποι χρεώνονται κανονικά για οποιαδήποτε χειραποσκευή ξεπερνά σε μέγεθος τα 25Χ20Χ40 εκατοστά, με την εταιρεία μάλλον να έχει παραβεί τους κανόνες της σε εκείνους τους ελέγχους σε Μενόρκα, Μαγιόρκα και Ίμπιζα, ώστε να έχει οικονομικό όφελος.

Το αποτέλεσμα ήταν η επιβολή προστίμου 24.000 ευρώ από τους Ισπανούς, προειδοποιώντας τη Ryanair για πιθανές νέες παραβάσεις στο μέλλον.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share