Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022

Σκάνδαλο μεγατόνων με τη Ryanair: Έφτασαν κοντά στο θάνατο και το έκρυβαν!

Ένα αδιανόητο περιστατικό που έκρυβαν για συγκεκριμένο λόγο...

13 Ιανουαρίου 2022 12:53
Σκάνδαλο μεγατόνων με τη Ryanair: Έφτασαν κοντά στο θάνατο και το έκρυβαν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα σκάνδαλο της Ryanair αποκαλύπτεται από τον ιρλανδικό Τύπο, καθώς έγινε γνωστό, ότι προ διετίας δύο αεροπλάνα της κόντεψαν να στείλουν στο θάνατο περίπου 400 επιβάτες και άτομα του προσωπικού εξαιτίας παρ' ολίγον δυστυχήματος.

Συγκεκριμένα, στο περιατατικό αυτό τα δύο αεροπλάνα της εταιρείας κόντεψαν να συγκρουστούν στο αεροδρόμιο της Μάλαγα, στην Ισπανία, με τους ερευνητές της να το αναφέρουν ως σοβαρό συμβάν. Οι Ισπανοί, με τη σειρά τους, βρήκαν νωρίτερα ένα άλλο εύρημα, καθώς οι τοπικές Αρχές είχαν αφήσει το ένα αεροπλάνο να προσγειωθεί στον ίδιο διάδρομο, από τον οποίο θα ανέβαινε το άλλο.

Η απόσταση μεταξύ των αεροσκαφών, μάλιστα, βρισκόταν μόλις στο 16% σε σύγκριση με το επιτρεπόμενο περιθώριο ασφαλείας και το περιστατικό συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2019, απειλώντας με μια... τραγική υπενθύμιση των Δίδυμων Πύργων. Στη μία πτήση το αεροπλάνο ερχόταν από το Αμβούργο, ενώ η άλλη έφευγε για Λίβερπουλ.

Ryanair σκάνδαλο με πτήση

Ένας τραγικός χειρισμός που κόντεψε να κοστίσει

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν επισήμως η Ryanair, που στο μεταξύ αποφάσισε να αποχωρήσει από πολυσύχναστο αεροδρόμιο, και οι τοπικές Αρχές, ο καιρός και η ορατότητα δεν είχαν καμία σχέση με το παρ' ολίγον δυστύχημα. Όπως αναφέρει το προσωπικό της πτήσης που ετοιμαζόταν να απογειωθεί, ξαφνικά είδαν τα φώτα από δύο άλλες που πλησίαζαν το αεροδρόμιο της Μάλαγα, χωρίς να διευκρινιστεί πόσο μακριά ήταν.

Από την άλλη πλευρά, η πτήση που προσγειωνόταν από το Αμβούργο είχε την έγκριση να βρεθεί στο έδαφος, παρότι επίσης έβλεπε ένα άλλο αεροσκάφος μπροστά της. Οι πιλότοι ήταν αποφασισμένοι να προχωρήσουν με την προσγείωση, θεωρώντας πως μια κυκλική πτήση, για να δώσουν χώρο στο αεροσκάφος της απογείωσης, θα έθετε σε μεγαλύτερο κίνδυνο τους επιβάτες, για να μην «τρακάρουν» με άλλη πτήση.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις, όλα οφείλονται σε έναν κακό προγραμματισμό σε ένα αεροδρόμιο, που είναι από τα πιο πολυσύχναστα της Ευρώπης με περίπου 20 εκατ. επιβάτες ανά έτος πριν από τον κορωνοϊό. Αυτό, πάντως, δεν είναι το πρώτο επεισόδιο για τη Ryanair σε πτήσεις της, έχοντας σημειώσει οκτώ στο σύνολο από το 2019 και ύστερα, προκαλώντας προβληματισμό.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share