Συνταγή για τρουφάκια με χουρμάδες και καρύδια – Χωρίς ζάχαρη

Ένα σνακ ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους
Αν αναζητάτε ένα γλυκό σνακ χωρίς ζάχαρη αλλά με πλούσια γεύση και φυσική ενέργεια, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για εσάς. Οι τρούφες με χουρμάδες και καρύδια είναι εύκολες στην παρασκευή, δεν χρειάζονται ψήσιμο και αποτελούν εξαιρετική επιλογή για όσους ακολουθούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής ή αποφεύγουν τα επεξεργασμένα γλυκά. Επιπλέον, είναι γεμάτες φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και αντιοξειδωτικά. Ετοιμάστε τις στο σπίτι και απολαύστε τις χωρίς ενοχές!
Δείτε πώς να φτιάξετε τα τρουφάκια
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
- 1 φλιτζάνι καρύδια
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
- Μια πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
- Ινδοκάρυδο ή κακάο για επικάλυψη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Για το πρώτο βήμα, μουλιάστε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για 10-15 λεπτά αν είναι σκληροί, ώστε να μαλακώσουν. Στραγγίστε τους καλά και προσθέστε τους μαζί με τα καρύδια, το κακάο και τη βανίλια στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη, κολλώδης ζύμη που μπορείτε να πλάσετε.
Με ένα κουτάλι πάρτε μικρές ποσότητες και πλάστε σε μπαλάκια στο μέγεθος μιας μπουκιάς. Αν θέλετε, περάστε τα τρουφάκια από ινδοκάρυδο, κακάο ή τριμμένους ξηρούς καρπούς για επικάλυψη. Τέλος, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά για να σφίξουν.





