ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για πίτσα γίγας σπέσιαλ

Συνταγή για πίτσα γίγας σπέσιαλ
Συνταγή για πίτσα
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει σήμερα μια απολαυστική γίγας πίτσα με αφράτη ζύμη, διαμέτρου 32 εκατοστών, ιδανική για να την απολαύσουν πολλοί. Μια εύκολη, απολαυστική συνταγή από τον Γιώργο Ζώλη, ιδανική για κάθε περίσταση και κάθε τραπέζι.

Υλικά και εκτέλεση για την πίτσα

Υλικά

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις -700 γραμμάρια
  • Νερό -400 ml χλιαρό
  • Ξερή μαγιά -8 γραμμάρια (1 φακελάκι)
  • Αλάτι -10 γραμμάρια
  • Ζάχαρη -10 γραμμάρια
  • Ελαιόλαδο -20 ml
  • Θυμάρι -½ κουταλάκι του γλυκού

Για τη σάλτσα

  • Σάλτσα ντομάτας -200 ml
  • Ελαιόλαδο -30 ml
  • Θυμάρι -1 κουταλάκι του γλυκού

Για τη γέμιση

  • Mix τυριών -800 γραμμάρια που λιώνουν
  • Μπέικον -200 γραμμάρια
  • Ζαμπόν -200 γραμμάρια
  • 1 ντομάτα
  • Μανιτάρια – 1 κονσέρβα σε φέτες

Για το στεφάνι

  • Γκούντα 150-200 γραμμάρια

Εκτέλεση για αφράτη πίτσα XXL 32 cm

Προετοιμασία της ζύμης:

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και την ξηρή μαγιά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί πλήρως η μαγιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το θυμάρι. Ανακατεύουμε ελαφρώς πριν ξεκινήσουμε το ζύμωμα.

Ζυμώνουμε τη ζύμη για 4-5 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει λεία. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και τη δουλεύουμε λίγο ακόμη. Έπειτα, λαδώνουμε με ελαιόλαδο το μπολ και τοποθετούμε τη ζύμη μέσα. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Μορφοποίηση της ζύμης:

Αφού φουσκώσει, μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και την ξεφουσκώνουμε απαλά με τα χέρια. Τη χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη. Ανοίγουμε κάθε ζυμάρι σε φύλλο, πρώτα με τα χέρια και στη συνέχεια με πλάστη. Τοποθετούμε τα φύλλα πάνω σε λαδόκολλα.

Προετοιμασία της σάλτσας:

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη σάλτσα ντομάτας με θυμάρι και ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Δημιουργία στεφανιού:

Τοποθετούμε μια μεγάλη λεκάνη πάνω από το φύλλο για να καθορίσουμε το σημείο όπου θα τελειώνει το στεφάνι. Περιμετρικά της λεκάνης, τοποθετούμε ροδέλες γκούντα και κλείνουμε το στεφάνι, σφραγίζοντάς το καλά για να μη διαρρεύσει το τυρί κατά το ψήσιμο.

Συναρμολόγηση της πίτσας:

Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας στο κέντρο της ζύμης. Προσθέτουμε το τριμμένο μιξ τυριών, τα μανιτάρια (χωρίς τα υγρά της κονσέρβας), το μπέικον και το ζαμπόν. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το δεύτερο φύλλο ζύμης, φτιάχνοντας μία δεύτερη πίτσα.

Ψήσιμο:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Ψήνουμε τις πίτσες για 35-40 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου