Κέικ με γιαούρτι και μύρτιλα: Η συνταγή για ένα γευστικό επιδόρπιο με χαμηλά λιπαρά

Γρήγορη συνταγή για κέικ με γιαούρτι και μύρτιλα
Ιδανικό για το πρωινό σας γεύμα, τον απογευματινό σας καφέ ή ως ένα ελαφρύ επιδόρπιο μετά το φαγητό
Φανταστικό κέικ γιαουρτιού με μύρτιλα. Αυτό το κέικ γίνεται πολύ εύκολα, είναι τόσο αφράτο και κρεμώδες που θα σας καταπλήξει. Ιδανικό για όσους αναζητούν ένα αφράτο και γευστικό επιδόρπιο με χαμηλά λιπαρά. Η προσθήκη γιαουρτιού και πουρέ μήλου κάνει το κέικ απίστευτα ζουμερό, ενώ τα μύρτιλα προσθέτουν μια υπέροχη φρουτένια νότα. Δοκιμάστε το με τον απογευματινό σας καφέ ή ως ένα ελαφρύ επιδόρπιο μετά το φαγητό.
Ένα γευστικό επιδόρπιο με χαμηλά λιπαρά
Υλικά για τη συνταγή
- 1 συσκευασία έτοιμο μείγμα για κέικ (517 γραμμάρια)
- ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με γεύση βανίλια
- ½ φλιτζάνι πουρές μήλου
- ¼ φλιτζάνι νερό
- ¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι
- 3 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα σφενδάμου
- ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα, συν επιπλέον για πασπάλισμα
- 1 ½ φλιτζάνια μύρτιλα (blueberries)
- ¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Διαβάστε επίσης
Οδηγίες για τη συνταγή
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ με αυλακώσεις 25 εκατοστών.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το μείγμα κέικ και την καστανή ζάχαρη. Προσθέστε το γιαούρτι, τον πουρέ μήλου, το νερό, το φυτικό λάδι, τα αυγά, το άρωμα σφενδάμου και την κανέλα.
- Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα με ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ξύστε τα τοιχώματα του μπολ και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα για άλλα 4 λεπτά.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα μύρτιλα με αρκετή κανέλα ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα κάθε μύρτιλο. Ενσωματώστε απαλά τα μύρτιλα στο μείγμα. Ρίξτε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι ένα ξυλάκι που θα εισάγετε στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρό, περίπου 55 έως 60 λεπτά.
- Αφήστε το να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά, και στη συνέχεια αναποδογυρίστε το σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.