Συνταγή για μηλόπιτα βρώμης με αλμυρή καραμέλα

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης μας φτιάχνει μηλόπιτα βρώμης
Μία υγιεινή και γρήγορη συνταγή
Ο αγαπημένος σεφ Δημήτρης Μακρυνιώτης φτιάχνει την πιο υγιεινή μηλόπιτα, με βρώμη και ελάχιστη ζάχαρη. Μία συνταγή, ιδανική για αυτή την εποχή όπου τα μήλα έχουν την τιμητική τους.
Υλικά
- 2 μεσαία μήλα κόκκινα
- 1 μεσαία μπανάνα
- 120 ml νερό
- 1 κ.γ baking powder
- 1 κ.γ κανέλα
- 2 μεσαία αυγά
- 120 γρ. βρώμη
- 100 γρ. σταφίδες
- 125 γρ. λευκή κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα μήλα, την μπανάνα, το νερό και το baking και πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλεντερ.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας την κανέλα και τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Έπειτα, προσθέτουμε την βρώμη και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Τέλος, ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα μας και την προσθέτουμε μέσα στο μείγμα μας, ανακατεύοντας μια τελευταία φορά.
- Αδειάζουμε σε ταψάκι, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου μισή ώρα.





