ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βοδινό με σάλτσα πιπεριών από την Ντίνα Νικολάου

Βοδινό με σάλτσα πιπεριών από την Ντίνα Νικολάου

Τρυφερό και νόστιμο βοδινό με σάλτσα πιπεριών για το οικογενειακό σας τραπέζι

Μία συνταγή για το οικογενειακό τραπέζι που υπόσχεται να ενθουσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Η συνταγή είναι της αγαπημένης Ντίνας Νικολάου. Χρειάζεστε 1,5 κιλό φιλέτο βοδινό και 2 ακόμα υλικά για να φτιάξετε το παρακάτω πιάτο.

Η Ντίνα Νικολάου ετοιμάζει ένα γρήγορο, αλλά πεντανόστιμο πιάτο

Υλικά

  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινό
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Μείγμα πιπεριών

Για τη σάλτσα

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 ml ζωμό βοδινού
  • Μείγμα πιπεριών
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Για το βοδινό

  1. Ψεκάζω το βοδινό με λίγο ελαιόλαδο, πιπερώνω καλά και πασπαλίζω με την πάπρικα.
  2. Τοποθετώ το κρέας απευθείας στη σχάρα του air fryer και το αφήνω να ψηθεί για 15 λεπτά στους 180°C.

Για τη σάλτσα

  1. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι τη μισή ποσότητα από το βούτυρο και το λιώνω σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Προσθέτω το μείγμα πιπεριών. Ρίχνω το αλεύρι, ανακατεύω καλά, και προσθέτω το ζωμό.
  3. Έπειτα, προσθέτω το αλάτι και το υπόλοιπο βούτυρο και συνεχίζω να ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια λεπτόρρευστη σάλτσα.
  4. Ανοίγω τον κάδο και καλύπτω το κρέας με τη μισή ποσότητα από τη σάλτσα.
  5. Επανατοποθετώ στον κάδο του air fryer και ψήνω για ακόμη 20 λεπτά.
  6. Σερβίρω το ψητό με ψητά λαχανικά και περιχύνω με την υπόλοιπη σάλτσα.