Συνταγή για μακαρόνια με κιμά από χωριάτικο λουκάνικο

Χρειάζεστε μόλις 15 λεπτά για να τη φτιάξετε
Η αγαπημένη σεφ Ντίνα Νικολάου, μοιράζεται την καλύτερη συνταγή για μακαρονάδα με κιμά από χωριάτικο λουκάνικο. Μία διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής μακαρονάδας με κιμά (της αγαπημένης μπολονέζ).
Διαβάστε επίσης
Υλικά
- 500 γρ. σπαγγετίνη (λεπτό ζυμαρικό)
- 4 μεγάλα χωριάτικα, μοσχαρίσια λουκάνικα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας πάστα λιαστής ντομάτας
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
- Μαϊντανός ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
- λίγο σκληρό τυρί τριμμένο, για το σερβίρισμα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με οδηγίες του πακέτου. Αφαιρώ τη μεμβράνη από τα λουκάνικα και τα αφήνω στην άκρη. Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το σκόρδο και το αφήνω να αρωματίσει το ελαιόλαδο. Προσθέτω τα λουκάνικα και τα «σπάω» με ξύλινη κουτάλα και ανακατεύω μέχρι να καβουρδιστεί. Ρίχνω την λιαστή ντομάτα και σοτάρω για 1 λεπτό. Πασπαλίζω με την πάπρικα και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα και ρίχνω το μείγμα στο τηγάνι. Προσθέτω την πιπερίτσα και αφήνω να μαγειρευτούν για 3 λεπτά ακόμη. Σερβίρω τα ζυμαρικά σε μεγάλη πιατέλα και καλύπτω με την πικάντικη σάλτσα. Πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό, το σκληρό τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρω αμέσως.





