Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει σούπα γκασπάτσο!

Γρήγορη και απλή σούπα για το καλοκαίρι
Η γκασπάτσο είναι η απόλυτη καλοκαιρινή σούπα: δροσερή, ελαφριά και γεμάτη γεύση! Προερχόμενη από την Ανδαλουσία της Ισπανίας, η σούπα αυτή φτιάχνεται με φρέσκα λαχανικά και η βάση της είναι οι ντομάτες, το αγγούρι και οι πιπεριές. Είναι πολύ αρωματική και φτιάχνεται μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερο μαγείρεμα.
Η σούπα γκασπάτσο είναι ιδανική για τις ζεστές μέρες, σερβίρεται παγωμένη και προσφέρει μια ανάσα φρεσκάδας, είτε ως ελαφρύ γεύμα είτε ως πρωτότυπο ορεκτικό. Εύκολη στην παρασκευή και γεμάτη βιταμίνες. Η γκασπάτσο είναι η τέλεια πρόταση για όσους αγαπούν τις μεσογειακές γεύσεις και τη φυσική διατροφή.
Διαβάστε επίσης
Η συνταγή για τη σούπα γκασπάτσο
Υλικά:
- 1 κιλό ντομάτες
- 2 αγγούρια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 κόκκινες πιπεριές τσίλι
- 2 αβοκάντο
- 1 στικ σέλερι
- 1 ματσάκι βασιλικός
- 1/2 ματσάκι δυόσμος
- 120 ml ελαιόλαδο
- 30 ml μηλόξυδο
- 2 φέτες ψωμί
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι μέσα σε ηλιέλαιο μέχρι να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο κάρυ, ξύσμα από λεμόνι, σκόρδο και κρεμμύδι. Στο επόμενο βήμα προσθέτουμε τις πολύχρωμες πιπεριές μαζί με μέλι, αλάτι, πιπέρι, και χυμό ανανά. Τέλος τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μείγμα. Αν η υφή είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο κρύο νερό. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση (με περισσότερο αλάτι, πιπέρι ή ξίδι). Αν θέλουμε πιο λεία υφή, περνάμε το μείγμα από σήτα ή τουλπάνι. Τέλος βάζουμε τη σούπα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.