ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαχταριστά λουκανικοπιτάκια στο air fryer

Συνταγή για λουκανικοπιτάκια

Εύκολη συνταγή με λίγα υλικά!

Συνταγή για λουκανικοπιτάκια με αφράτη, εύκολη ζύμη με γιαούρτι, ψημένα στο air fryer, από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη. Αν όμως θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, ρίξτε μια ματιά και στη συνταγή για τα viral τρουφάκια του TikTok!

Τα λουκανικοπιτάκια είναι μια αγαπημένη λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους. Μπορεί να μην είναι για καθημερινή απόλαυση, αλλά όταν τα λαχταράμε, είναι προτιμότερο να τα φτιάχνουμε σπιτικά. Και ακόμη καλύτερα, όταν ψήνονται στη φριτέζα αέρος, προσφέροντας μια πιο υγιεινή επιλογή χωρίς να χάνουν τη γεύση τους.

Υλικά και εκτέλεση για τα λουκανικοπιτάκια

Υλικά

  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του – 300 γραμμάρια
  • Γάλα (φρέσκο) -100 ml
  • Γιαούρτι στραγγιστό – 100 γραμμάρια 2%
  • Ηλιέλαιο – 100 ml
  • Αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού

Για τη γέμιση

  • Λουκάνικα – 15 με 20 τεμάχια κοκτέιλ

Για το άλειμμα και το πασπάλισμα

  • 1 αυγό
    Σουσάμι (Κατά βούληση)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το γάλα, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15-20 κομμάτια, ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με το χέρι και βάζουμε μέσα ένα λουκάνικο.
  • Βάζουμε στον κάδο του Air Fryer, αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στο Air Fryer στους 190 για περίπου 15 λεπτά ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 στον αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.