Κιμαδοπιτάκια με ζύμη σαν κουρού

Κιμαδοπιτάκια
Μούρλια
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα και τραγανά κιμαδοπιτάκια! Ακολουθήστε μία εύκολη συνταγή για να έχετε το καλύτερο σνακ ιδανικό για κάθε περίσταση! Δεν θα χρειαστείτε πολλά υλικά και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
Συνταγή για κιμαδοπιτάκια με ζύμη σαν κουρού
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι
- ηλιέλαιο 1 ποτ.
- αλάτι 1 κ.γ
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Μισό κιλό (κόκκινη συσκευασία)
Για την γέμιση
- κιμάς μοσχαρίσιος 300 γρ
- κρεμμυδι 2 ψιλοκομμένα
- κρασι 1 κρασοπότηρο λευκό
- πάπρικα 1κ.γ
- κάρυ 1/2 Κ.γ
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο Λίγο
Διαβάστε επίσης
Για το άλειμμα
- κρόκους αυγού 1
- νερό λίγο
Εκτέλεση για την ζύμη
- Σε μία λεκάνη βάζουμε το φρέσκο γάλα, το ηλιέλαιο, το αλάτι και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
- Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα ζυμαράκι που πλάθεται εύκολα.
- Αφήνουμε στην άκρη την γέμιση μισή ώρα για να ξεκουραστεί.
Εκτέλεση για την γέμιση
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μοσχαρίσιο κιμά μέχρι να ανοίξει καλά.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε κι αυτό μαζί με τον κιμά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Σβήνουμε το φαγητό μας με το κρασί και βράζουμε για λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και την πάπρικα.
- Επίσης προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε μέχρι η γέμιση να μείνει μόνο με το λάδι της.
Εκτέλεση για τα κιμαδοπιτάκια
- Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε με το χέρι μας.
- Στο κέντρο βάζουμε λίγη από την γέμιση του κιμά και κλείνουμε το πιτάκι.
- Το σφραγίζουμε με ένα πιρούνι, κάνοντας χαρακιές στις άκρες του.
- Βάζουμε τα πιτάκια μας σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που τον έχουμε αραιώσει σε λίγο νερό.
- Ψήνουμε τα πιτάκια μας στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι κιμά μας αρέσει.