Τα viral μπισκότα με τρούφα και σοκολάτα

Ιδανικά για τον απογευματινό σας καφέ και όχι μόνο
Τα μπισκότα αποτελούν αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων. Σήμερα λοιπόν ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει μία υπέροχη συνταγή για τραγανά μπισκότα με τρούφα σοκολάτας και επικάλυψη σοκολάτας, για την τέλεια γεύση.
Τα viral μπισκότα με τρούφα του Γιώργου Ζώλη
Υλικά
- αυγα 3
- αλατι 1 τσιμπιά
- ζαχαρη 120 γραμμάρια
- βουτυρο 150 γραμμάρια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια
- βανίλια 2 κάψουλες
- τρούφα σοκολάτας 70-80 γραμμάρια
Για την επικάλυψη
- Κουβερτούρα γάλακτος 200 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, την ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και δουλεύουμε το μείγμα.
Στη συνέχεια ξεκινάμε να δουλεύουμε την ζύμη με το χέρι μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Προσθέτουμε και την τρούφα σοκολάτας και ζυμώνουμε για να ενσωματωθεί η τρούφα. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί στην άκρη για 1 τέταρτο.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπαλάκια και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Ανοίγουμε τα πρώτα 5 μπαλάκια σε κορδόνια με πάχος 1 πόντο.
Τα κορδόνια θα πρέπει να είναι ίδια μεταξύ τους. Αφού ανοίξουμε τα πρώτα 5 κορδόνια τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο και τα κόβουμε ανά 10 πόντους. Τα περισσεύματα της ζύμης τα κάνουμε στο τέλος ένα κορδονάκι.
Βάζουμε τα κομμάτια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 20-22 λεπτά, στις αντιστάσεις. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Λιώνουμε την σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Βουτάμε τα μπισκότα στη σοκολάτα από την μία και την άλλη άκρη και τα βάζουμε στην άκρη. Μόλις στεγνώσει η κουβερτούρα είναι έτοιμα.
Διαβάστε επίσης
Tips για τα viral μπισκότα με τρούφα
Αντί για βούτυρο μπορούμε να βάλουμε μαργαρίνη. Αντί για αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μπορούμε να βάλουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις που το ανακατέψαμε με 2μιση κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.