ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαρίδες σαγανάκι με ούζο: Η συνταγή του Πέτρου Συρίγου που θα σας «λύσει» τα χέρια

Η συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει

Μια πλούσια και γευστική συνταγή με άρωμα Ελλάδας

Αν θέλετε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που να συνδυάζει την παράδοση με την έντονη γεύση της… θάλασσας, οι γαρίδες σαγανάκι είναι η ιδανική επιλογή. Παρακάτω θα βρείτε μια εκδοχή της κλασικής συνταγής από τον Πέτρο Συρίγο, με μεθυστικά αρώματα ούζου και τη φρεσκάδα του φινόκιου.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 10 έως 12 γαρίδες
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
  • 1/2 φινόκιο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • Μισή κονσέρβα ντομάτας κονκασέ ή αντίστοιχη ποσότητα φρέσκιας
  • Ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Προαιρετικά: φέτα, σπασμένη σε χοντρά κομμάτια

Εκτέλεση

  • Αφαιρείτε τα μουστάκια, το κέλυφος από το σώμα (κρατώντας κεφάλι και ουρά για εμφάνιση) και αφαιρείτε το έντερο με μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα.
  • Κόβετε το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν).
  • Σε ζεστό τηγάνι με ελαιόλαδο, ρίχνετε τις αλατοπιπερωμένες γαρίδες και τις ροδίζετε ελαφρώς και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε και τις κρατάτε στην άκρη.
  • Προσθέτετε λίγο ακόμη λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι με το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και «σβήνετε» με το ούζο.
  • Ρίχνετε τη ντομάτα και ένα μικρό ποτήρι νερό ή ζωμό γαρίδας (αν έχετε). Βάζετε τις γαρίδες ξανά στο τηγάνι και σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά.
  • Πασπαλίζετε με φρέσκο μαϊντανό και, αν θέλετε, προσθέτετε χοντροκομμένη φέτα που λιώνει ελαφρώς με τη θερμοκρασία.

Σερβίρετε το πιάτο ζεστό, με φρέσκο ψωμί για βούτες στη λαχταριστή σάλτσα!