ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H απόλυτη απόλαυση: Νηστίσιμο γλυκό με ινδοκάρυδο και βύσσινο

Νηστίσιμο γλυκό

Συνταγή του ονείρου

Εάν αγαπάς τα γλυκά εδέσματα, πρέπει να δοκιμάσεις νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο και βύσσινο Εξαιτίας του ινδοκάρυδου και του βύσσινου έχει πολύ εξωτική και καλοκαιρινή γεύση, που ακόμα και μέσα στην καρδιά του Χειμώνα, μας κάνει να ξεφεύγουμε από το κρύο. Η συνταγή είναι του daddy-cool και είναι εύκολη, ενώ θα την αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Υπέροχη συνταγή για νηστίσιμο γλυκό

Υλικά

  • γάλα αμυγδάλου 1 λίτρο
  • ζαχαρη 200 γραμμάρια
  • κορν φλαουρ 100 γραμμάρια
  • βανίλια 2
  • ινδοκαρυδο 200 γραμμάρια

Για το γλάσο

  • κομπόστα 420 γραμμάρια βύσσινο
  • ζαχαρη 50 γραμμάρια
  • κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας
  • νερό 100 ml

Eκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  • Αποσύρουμε το μείγμα από την φωτιά και το ρίχνουμε σε ένα πυρέξ 20χ20 εκατοστών. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται καλά πάνω στην κρέμα και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι στραγγίζουμε την κομπόστα βύσσινο και ρίχνουμε την ζάχαρη.
  • Σε 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ. Το προσθέτουμε μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Προσθέτουμε τα βύσσινα και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  • Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από την κρέμα, το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Το γλυκό είναι έτοιμο να το απολαύσουμε. Το πιο νόστιμο ελαφρύ και δροσερό γλυκό που θα φτιάχνετε συνέχεια!! Καλή σας επιτυχία!!

Χωρίς ζάχαρη και περιττές θερμίδες: Υπέροχη συνταγή για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου

Αν ψάχνετε ένα ελαφρύ, δροσερό και παράλληλα γευστικό επιδόρπιο που να ταιριάζει απόλυτα με τη νηστεία αλλά και με έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, αυτή η συνταγή είναι η ιδανική επιλογή! Πρόκειται για ένα πανεύκολο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη, που φτιάχνεται γρήγορα και θα ικανοποιήσει την ανάγκη σας για κάτι γλυκό χωρίς ενοχές.

Το καλύτερο στοιχείο του είναι ότι μπορεί να καταναλωθεί από όλους, είτε ακολουθείτε νηστεία είτε απλά επιθυμείτε ένα πιο υγιεινό γλυκό χωρίς περιττές θερμίδες. Με φυσικά γλυκαντικά και αγνά υλικά, αποτελεί την τέλεια λύση για τις στιγμές που θέλετε να απολαύσετε κάτι γλυκό αλλά χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας.

Υλικά

  • γάλα καρύδας 1 κουτί 400 γρ τσίγκινο
  • κορν φλαουρ 3 κ σ
  • μελι 2 με 3 κ γ
  • νερό 100 γρ

Για την σοκολατένια κρέμα

  • γάλα καρύδας 2 κουτιά
  • μελι 3 κ σ
  • κορν φλαουρ 3 κσ
  • κουβερτουρα 250 γρ
  • νερό 100 γρ

Χωρίς ζάχαρη και περιττές θερμίδες: Υπέροχη συνταγή για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου

Εκτέλεση για το νηστίσιμο γλυκό ψυγείου

Αρχικά βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα καρύδας μαζί με το μέλι και μόλις ζεσταθεί το μείγμα προσθέτουμε στα 100 γρ. νερό, το κορν φλάουρ και μετά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει την αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα δύο κουτιά γάλα καρύδας μαζί με το μέλι και στα 100 γρ. νερό λιώνουμε το κορν φλάουρ, το βάζουμε στην κατσαρόλα για να πήξει η κρέμα. Ρίχνουμε την σοκολάτα για να λιώσει και για να έχουμε μία σοκολατένια γεύση και την αφήνουμε να κρυώσει.

Στην συνέχεια αλείφουμε με ηλιέλαιο μία φόρμα για ζελέ και βάζουμε την μισή δόση λευκής κρέμας. Βάζουμε την κρέμα για 15 λεπτά στην κατάψυξη και στην συνέχεια αδειάζουμε την μισή σοκολατένια κρέμα. Συνεχίζουμε μέχρι να κάνουμε τέσσερεις στρώσεις εναλλάξ και παγώνουμε στο ψυγείο.