Εύκολοι σπανακοκεφτέδες φούρνου

Σπανακοκεφτέδες φούρνου
Μιάμ
Οι σπανακοκεφτέδες φούρνου είναι μια υγιεινή και νόστιμη παραλλαγή των παραδοσιακών τηγανητών σπανακοκεφτέδων. Σερβίρονται ζεστοί ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδευμένοι με γιαούρτι ή ντιπ με βάση το γιαούρτι (π.χ. με σκόρδο ή μέντα). Παρακάτω σας δίνουμε μια απλή και γευστική συνταγή.
Εύκολη συνταγή για σπανακοκεφτέδες φούρνου
Υλικά
- σπανάκι 500 γρ
- καρότο 1
- κολοκυθάκια 1
- κρεμμυδι 1
- ψωμί Μία χονδρή φέτα μουλιασμένο
- αυγα 1
- φέτα Μία χούφτα
- δυοσμος Λίγο
- μάραθος λίγο
- άνηθος λίγο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αρκετό
- ελαιολαδο Λίγο
Διαβάστε επίσης
Εκτέλεση
- Στην αρχή ψιλοκόβουμε το σπανάκι και ρίχνουμε το αλάτι.
- Σφίγγουμε με τα χέρια μας το σπανάκι μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά από το σπανάκι.
- Στον τρίφτη τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα στύβουμε καλά μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.
- Στην συνέχεια τρίβουμε στον τρίφτη και το κρεμμύδι και το καρότο.
- Τα τρίβουμε στον λεπτό τρίφτη.
- Προσθέτουμε το ψωμί, το αυγό, τα μυρωδικά, την φέτα και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι.
- Πλάθουμε και αφού το μείγμα μας είναι έτοιμο ξεκινάμε να πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας.
- Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.