ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Bianco τιραμισού με λευκή σοκολάτα

Εύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου

Δροσερό και νόστιμο γλυκό ψυγείου

Αν αναζητάτε ένα γλυκό που να είναι δροσερό, αρωματικό και διαφορετικό από τα συνηθισμένα, αυτό το καλοκαιρινό τιραμισού με λευκή σοκολάτα είναι η ιδανική επιλογή. Εμπνευσμένο από το κλασικό ιταλικό γλυκό, αλλά με… φρουτώδη ανατροπή, συνδυάζει αφράτη κρέμα μασκαρπόνε με λεμονάδα και λικέρ λεμοντσέλο, προσφέροντας ένα ανάλαφρο αποτέλεσμα που θυμίζει cheesecake.

Τιραμισού με λευκή σοκολάτα και λεμοντσέλο

Η συνταγή για νόστιμο τιραμισού

Υλικά

Για τη βάση:

  • 400 γρ. σαβουαγιάρ
  • 660 γρ. ανθρακούχα λεμονάδα
  • 250 γρ. λικέρ λεμοντσέλο

Για την κρέμα:

  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 4 αυγά
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα:

  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 30 γρ. φυστίκι Αιγίνης
  • 30 γρ. αποξηραμένα ροδοπέταλα (βρώσιμα)
  • Ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου

Εκτέλεση

  • Προετοιμασία κρέμας

Διαχωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη μέχρι να γίνουν ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα διατηρούμε στο ψυγείο. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε απαλά. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας με μαρίζ από κάτω προς τα πάνω για να διατηρηθεί ο αέρας στο μείγμα. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

  • Ετοιμασία βάσης

Σε δύο ξεχωριστά ρηχά μπολ, βάζουμε τη λεμονάδα και το λικέρ. Βουτάμε τα σαβουαγιάρ εναλλάξ σε κάθε υγρό και τα τοποθετούμε σε σειρά μέσα σε πυρέξ ή ταψί.

  • Στήσιμο γλυκού

Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από τα σαβουαγιάρ. Προσθέτουμε δεύτερη στρώση μπισκότων βουτηγμένων εναλλάξ στα υγρά και από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.

  • Διακόσμηση και ψύξη

Ξύνουμε τη λευκή σοκολάτα σε φλούδες και τη ρίχνουμε πάνω από την κρέμα. Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού, θρυμματισμένο φυστίκι και τα αποξηραμένα ροδοπέταλα. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσει καλά.