ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζουμπουρλούδικη τυρόπιτα με γιαούρτι: Αφράτη γέμιση με πανδαισία τυριών

Μοσχοβολάει το σπίτι!

Η νοστιμιά στο μεγαλείο της. Ζουμπουρλούδικη τυρόπιτα με γιαούρτι και αφράτη γέμιση φέτας και κίτρινου τυριού. Συνδυασμένη απίστευτα με τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμύδι. Παράλληλα δείτε Θα τρώει η μάνα και του παιδιού δε θα δίνει: Τυρόπιτα κουρού ριγανάτη με φέτα και τυρί κρέμα

Υλικά

  • 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
  • 140 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γ. Μπέικιν Πάουντερ
  • 170 γρ. Βούτυρο (λιωμένο)
  • 400 γρ. Φέτα
  • 200 γρ. Κίτρινο τυρί τριμμένο (προτείνω ρεγκάτο ή γραβιέρα)
  • 2 Αυγά (χτυπημένα)
  • 1/2 κούπα γάλα
  • Φρέσκο κρεμμύδι
  • Άνηθο
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Πιπέρι και Καθόλου αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα (φουέ).
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά χτυπημένα και το λιωμένο βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το κίτρινο τυρί τριμμένο και τη φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια.
  • Βάζουμε ψιλοκομμένο άνηθο και το φρέσκο κρεμμύδι. Λίγο μοσχοκάρυδο, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (21 χ 18 εκ. ή αντίστοιχου εμβαδού), αλείφουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, περίπου για 45′.
  • Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί: Βάζουμε το μαχαίρι στο κέντρο της πίτας και αν βγει καθαρό, χωρίς να κολλά επάνω του το μείγμα, είναι έτοιμη.

Πηγή: Cookpad