Ο «δεκάλογος» του κεφτέ: Βασικά tips για σωστό ζύμωμα και τηγάνισμα στα κεφτεδάκια για αποτέλεσμα που θα καθηλώσει
Ζουμερή υφή και γεύση που συναρπάζει
22 Νοεμβρίου 2023 14:33
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Τα κεφτεδάκιαείναι το διαχρονικό αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Φαίνονται εύκολα, αλλά δεν είναι, αφού ο κεφτές θέλει την τέχνη του, από το ζύμωμα μέχρι το τηγάνισμα. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για κεφτεδάκια στον φούρνο.
Βήματα
Ο κιμάς να είναι περασμένος δυο φόρες από την μηχανή.
Να έχουμε βάλει 1 μεγάλη τριμμένη ντομάτα στο κιλό του κιμά.
Το αλεύρωμα πρέπει να γίνει ένα λεπτό πριν το τηγάνισμα, και πρέπει να έχουμε τινάξει το επιπλέον αλεύρι.
Το λάδι μας πρέπει να είναι 160ο C για να ψηθούν από μέσα προς τα έξω.
Αν θέλουμε να βγάλουν το άρωμα του δυόσμου, πρέπει να βάλουμε έκτος από τον φρέσκο και ξερό δυόσμο.
Το μείγμα του κιμά πρέπει να είναι παγωμένο από το ψυγείο για να μην τραβήξουν τα κεφτεδάκια λάδι.
Σε ένα κιλό κιμά βάζουμε πάντα μια κουτάλια της σούπας ξύδι, ένα αυγό, μια κουτάλια ελαιόλαδο και ένα κρεμμύδι ξερό τριμμένο.
Το μουσκεμένο ψωμί, κάνει τα κεφτεδάκια μας αφράτα.
Το ψωμί πρέπει να είναι μπαγιάτικο χωρίς κόρα.
Αν βάλουμε ούζο το κάνουμε για σπάσουμε την έντονη γεύση του κρέατος.
Γεύση «ηφαίστειο»: Κεφτεδάκια με πατάτες και μπεσαμέλ στον φούρνο που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους
Συνταγή γιακεφτεδάκιαμεπατάτεςκαι μπεσαμέλ στο φούρνο. Ένα φαγητό σκέτη κόλαση για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για οποιαδήποτε άλλη περίσταση! Σαν σουφλέ με κεφτεδάκια και μπεσαμέλ που είναι μία πολλή καλή ιδέα και για τα επίσημα τραπέζια του σπιτιού μας. Με την ευκαιρία, δείτετην συνταγή για τυρόπιτα με φέτα και 5 ακόμα υλικά.