Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Ο «δεκάλογος» του κεφτέ: Βασικά tips για σωστό ζύμωμα και τηγάνισμα στα κεφτεδάκια για αποτέλεσμα που θα καθηλώσει

Ζουμερή υφή και γεύση που συναρπάζει

22 Νοεμβρίου 2023 14:33
Ο «δεκάλογος» του κεφτέ: Βασικά tips για σωστό ζύμωμα και τηγάνισμα στα κεφτεδάκια για αποτέλεσμα που θα καθηλώσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα κεφτεδάκια είναι το διαχρονικό αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Φαίνονται εύκολα, αλλά δεν είναι, αφού ο κεφτές θέλει την τέχνη του, από το ζύμωμα μέχρι το τηγάνισμα. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για κεφτεδάκια στον φούρνο.

Βήματα

  • Ο κιμάς να είναι περασμένος δυο φόρες από την μηχανή.
  • Να έχουμε βάλει 1 μεγάλη τριμμένη ντομάτα στο κιλό του κιμά.
  • Το αλεύρωμα πρέπει να γίνει ένα λεπτό πριν το τηγάνισμα, και πρέπει να έχουμε
    τινάξει το επιπλέον αλεύρι.
  • Το λάδι μας πρέπει να είναι 160ο C για να ψηθούν από μέσα προς τα έξω.
  • Αν θέλουμε να βγάλουν το άρωμα του δυόσμου, πρέπει να βάλουμε έκτος από τον φρέσκο και ξερό δυόσμο.
  • Το μείγμα του κιμά πρέπει να είναι παγωμένο από το ψυγείο για να μην τραβήξουν
    τα κεφτεδάκια λάδι.
  • Σε ένα κιλό κιμά βάζουμε πάντα μια κουτάλια της σούπας ξύδι, ένα αυγό, μια κουτάλια ελαιόλαδο και ένα κρεμμύδι ξερό τριμμένο.
  • Το μουσκεμένο ψωμί, κάνει τα κεφτεδάκια μας αφράτα.
  • Το ψωμί πρέπει να είναι μπαγιάτικο χωρίς κόρα.
  • Αν βάλουμε ούζο το κάνουμε για σπάσουμε την έντονη γεύση του κρέατος.

Ο «δεκάλογος» του κεφτέ: Βασικά tips για σωστό ζύμωμα και τηγάνισμα στα κεφτεδάκια και αποτέλεσμα που θα καθηλώσει

Γεύση «ηφαίστειο»: Κεφτεδάκια με πατάτες και μπεσαμέλ στον φούρνο που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους

Συνταγή για κεφτεδάκια με πατάτες και μπεσαμέλ στο φούρνο. Ένα φαγητό σκέτη κόλαση για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για οποιαδήποτε άλλη περίσταση! Σαν σουφλέ με κεφτεδάκια και μπεσαμέλ που είναι μία πολλή καλή ιδέα και για τα επίσημα τραπέζια του σπιτιού μας. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα με φέτα και 5 ακόμα υλικά.

Υλικά

  • Πατατες 5-6 βρασμένες
  • Μιξ Τυριών 200 γραμμάρια

Για τα κεφτεδάκια

  • Κιμάς Ανάμεικτος 500 γραμμάρια
  • Αυγα 1
  • Ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
  • Κρεμμυδι 1 μεγάλο
  • Φρυγανιά 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη
  • Σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού φαγητού
  • Ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
  • Μαιντανος 3 κουταλιές της σούπας
  • Δυοσμος 2 κουταλιές της σούπας
  • Ρίγανη 1 κουταλιά της σούπας
  • Κύμινο 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Αλατι Κατά βούληση
  • Πιπέρι Κατά βούληση

Γεύση «ηφαίστειο»: Κεφτεδάκια με πατάτες και μπεσαμέλ στον φούρνο που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους

  • Για τη σάλτσα
  • Ντοματα 1 τριμμένη
  • Ζαχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Αλατι 1/3 κουταλάκι του γλυκού
  • Ρίγανη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Πάπρικα 1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά
  • Κετσαπ 1 κουταλιά της σούπας
  • Ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας

Για την μπεσαμέλ

  • Γάλα Φρέσκο 500 ml
  • Αυγα 1
  • Κορν Φλαουρ 3 κουταλιές της σούπας
  • Αλατι Κατά βούληση
  • Πιπέρι Κατά βούληση
  • Κύβος Κότας Μισός
  • Μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
  • Κεφαλοτύρι 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share