Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Κλιματιστικό στο μπαλκόνι: Το λάθος που κάνουμε με την εξωτερική μονάδα

Σταματήστε το αμέσως!

15 Σεπτεμβρίου 2023 16:40
Κλιματιστικό στο μπαλκόνι: Το λάθος που κάνουμε με την εξωτερική μονάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί, τα κλιματιστικά πρέπει να συντηρούνται μία φορά τον χρόνο, ενώ τα φίλτρα τους μπορούν να πλένονται ακόμη και από τον ίδιο τον χρήστη τους. Με την ευκαιρία, δείτε τα 6 βήματα για πεντακάθαρο ψυγείο.

«Το κλιματιστικό μπορεί να λειτουργεί και όλο το 24ωρο χωρίς κανένα θέμα, αρκεί να έχει επιλεγεί και να έχει εγκατασταθεί σωστά. Τον τελευταίο καιρό δεχόμαστε παράπονα από πελάτες που λένε ότι δεν αποδίδει σωστά το κλιματιστικό. Δεν αποδίδει γιατί οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι πάρα πολύ υψηλές, τα μηχανήματα είναι αερόψυκτα και δεν είναι σωστά επιλεγμένα όταν τα αγόρασαν οι πελάτες. Δηλαδή οι αποδόσεις που λένε για τα κλιματιστικά είναι για εξωτερικές θερμοκρασίες το καλοκαίρι 35 βαθμούς και μέσα στον χώρο 25 βαθμούς.

Όταν οι θερμοκρασίες φτάνουν 45 και 46, το αερόψυκτο μηχάνημα χάνει απόδοση 10-15%, ανάλογα με την εταιρεία και τον βαθμό απόδοσης που έχει το κάθε κλιματιστικό», εξήγησε πρόσφατα στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο μηχανολόγος, Βαγγέλης Κόκοτας.

Αναφορικά με το ζήτημα της εγκατάστασης, ο κ. Κόκοτας ανέφερε ότι «βλέπουμε κλιματιστικά σε μπαλκόνια να έχουν μπροστά εμπόδια ή να είναι ψηλά τοποθετημένα, να έχει μια τέντα στους 20 – 30 πόντους μπροστά του. Ο αέρας που βγάζει η εξωτερική μονάδα χτυπά στην τέντα, επιστρέφει στο κλιματιστικό, δημιουργείται ένα μικροκλίμα εκεί υπερκαύσωνα 55-56 βαθμών και τότε αρχίζει η μειωμένη απόδοση και οι βλάβες. Καίγεται η πλακέτα, ο συμπιεστής, ο πυκνωτής και διάφορα άλλα θέματα», τόνισε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share