Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Παγάκια: Το ιδανικό κόλπο με την μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να τα διατηρήσετε φρέσκα

Το tip του καλοκαιριού που θα σας χρησιμεύσει

28 Μαΐου 2023 17:08
Παγάκια: Το ιδανικό κόλπο με την μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να τα διατηρήσετε φρέσκα
Από Ανθή Κουρεντζή

Τα παγάκια σας έχουν περίεργη γεύση; Εμείς σας αποκαλύπτουμε πώς μπορείτε να τα διατηρείτε πάντα φρέσκα! Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το παγάκι για τα φυτά.

Είστε έτοιμοι να απολαύσετε το αγαπημένο σας αναψυκτικό, καφέ ή κοκτέιλ και έχετε μόλις προσθέσει στο ρόφημά σας το απαραίτητο στοιχείο δροσιάς, τα παγάκια. Αλλά από την πρώτη γουλιά συνειδητοποιείτε ότι κάτι δεν πάει καλά: τα παγάκια σας έχουν δώσει στο ρόφημά σας περίεργη γεύση και μυρωδιά και, συγκεκριμένα, μυρίζουν... κατάψυξη.

Ευτυχώς για εσάς η λύση για να αντιμετωπίσετε αυτή τη μικρή «καταστροφή» είναι πανεύκολη και άμεση μιας και απαιτεί από εσάς να ανοίξετε ένα και μόνο ντουλάπι στην κουζίνα σας. Κι εννοούμε εκείνο που περιέχει τη μαγειρική σόδα. Διαλύστε λοιπόν 1 κ.σ. μαγειρική σόδα σε 1 φλ. νερό. Βουτήξτε ένα σφουγγάρι πιάτων σε αυτό το διάλυμα και καθαρίστε καλά την κατάψυξή σας. Η μαγειρική σόδα, χάρη στις λειαντικές ιδιότητές της, θα κάνει τυχόν υπολείμματα βρωμιάς παρελθόν. Και για να είστε σίγουροι ότι τα παγάκια σας θα μυρίζουν πάντα φρέσκα, δεν έχετε παρά να τοποθετήσετε στην κατάψυξη ένα ανοιχτό κουτί μαγειρικής σόδας. Το τελευταίο θα κρατήσει όλες τις άσχημες οσμές μακριά από αυτήν και, μαζί, τα παγάκια σας φρέσκα!

Παγάκια: Το ιδανικό κόλπο με την μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να τα διατηρήσετε φρέσκα

Δεν σας πάει το μυαλό! Αυτό είναι το κόλπο με τα 2 υλικά για να μην στεγνώνουν τα μπιφτέκια στο ψήσιμο

Σου αρέσουν τα ψητά μπιφτέκια στην ψησταριά ή το γκριλ αλλά πάντα σου βγαίνουν στεγνά; Έχουμε δύο κολπάκια για να είναι πάντα ζουμερά όπως αυτά που γεύεσαι στις ταβέρνες και τα εστιατόρια. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό της γιαγιάς για μπιφτέκια σαν αφρό.

Δυο κόλπα για ζουμερά μπιφτέκια στη σχάρα

  • Βούτυρο
  • Παγάκι

Ψήνεις κανονικά το μπιφτέκι στη σχάρα, αλλά τοποθετείς από πάνω λίγο βούτυρο ή ένα παγάκι που καθώς λιώνουν, θα διατηρήσουν τα μπιφτέκια σου ζουμερά κι ακαταμάχητα.

Δεν σας πάει το μυαλό! Αυτό είναι το κόλπο με τα 2 υλικά για να μην στεγνώνουν τα μπιφτέκια στο ψήσιμο

Έχετε πρόβλημα με τα μπιφτέκια στο ψήσιμο και σας διαλύονται, μην αποδίδοντας το αποτέλεσμα που θέλετε; Υπάρχει ένα μοναδικό κόλπο, που αν εφαρμόσετε, δε θα ξαναγίνει ποτέ αυτό το σφάλμα.

Το φαγητό αυτό, άλλωστε, είναι συχνό στη διατροφή μας, καθώς πολλοί τα λατρεύουν. Τι καλύτερο, άλλωστε, από ένα ζουμερό, καλοψημένο και αφράτο μπιφτέκι, που μπορούν να γίνουν και χωρίς ψωμί ή βρώμη;

Για να πετύχετε, όμως, το ψήσιμο και να μη διαλυθούν τα μπιφτέκια, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ζυμώσετε τον κιμά με γάλα, ρίγανη, πιπέρι και θυμάρι. Εννοείται επίσης πως την ώρα που ψήνονται τα γυρνάτε με μια σπάτουλα για να μη θρυμματιστούν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share