Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Έβαλε σε μια γλάστρα ένα παγάκι... Μια εβδομάδα αργότερα δε φαντάζεστε τι συνέβη με το φυτό (photo)

Απίθανο κόλπο!

22 Μαΐου 2023 12:14
Έβαλε σε μια γλάστρα ένα παγάκι... Μια εβδομάδα αργότερα δε φαντάζεστε τι συνέβη με το φυτό (photo)
Από Ανθή Κουρεντζή

Έβαλε σε μια γλάστρα με ορχιδέα ένα παγάκι. Μια εβδομάδα αργότερα έγινε κάτι απίθανο. Η Ορχιδέα είναι ένα από τα πιο όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου. Τα αγοράζουμε συνήθως για το όμορφο άνθος τους. Αλλά έρχεται η στιγμή που τα λουλούδια πέφτουν και αναρωτιόμαστε τι κάνουμε λάθος.

Η μέση διάρκεια της ανθοφορίας ορχιδέας Phalaenopsis είναι 3 μήνες. Αυτό συμβαίνει συνήθως για δύο ή τρεις φορές το χρόνο. Το διάστημα μεταξύ ανθοφορίας μπορεί να καθυστερήσει για αρκετούς μήνες. Επίσης μια γυναίκα έριξε παγάκια στο σιφόνι του νεροχύτη και απαλλάχτηκε από το πρόβλημα της κάθε νοικοκυράς.

γλάστρα με ορχιδέα παγάκι

Πως μπορώ να κάνω μια ορχιδέα να ανθίσει.

1. Τοποθετήστε την σε μια γλάστρα το βράδυ σε ένα δροσερό μέρος. (15 βαθμοί)

2. Μειώστε την ποσότητα του αζώτου στα λιπάσματα.

3.Ύγρανση του αέρα γύρω από το φυτό.

4. Βάλτε την γλάστρα με την ορχιδέα σε ένα σκοτεινό μέρος για 5 ημέρες. Μετά από 3 εβδομάδες η ορχιδέα θα αρχίσει να ανθίζει.

5. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα παγάκι για να ανθίσει ακόμη πιο γρήγορα.

Σωτήρια λύση για τα φυτά: Βρέθηκε το κόλπο για να ποτιστούν όταν θα λείπετε σε διακοπές

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε οι περισσότεροι όταν πηγαίνουμε διακοπές είναι το πώς θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα φυτά για να μη μαραθούν. Ψάχνουμε συγγενείς και φίλους, παίρνουμε τηλέφωνα και πάντα έχουμε αυτό το άγχος. Ειδικά, τα τελευταία χρόνια, που τα φυτά εσωτερικού χώρου γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακόσμηση ενός σπιτιού, το πρόβλημα αυτό αγγίζει ακόμα περισσότερο κόσμο… Με την ευκαιρία, δείτε το κουζινικό υλικό που θα εξαφανίσει την «λευκή μούχλα» από τα φυτά.

Πώς θα το αντιμετωπίσεις χωρίς να αναγκαστείς να τηλεφωνήσεις σε όποιον ξέρεις και δεν ξέρεις και να κάνεις το πρόγραμμά σου σύμφωνα με αυτούς;


Η λύση έρχεται από το TikTok. Στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης βρήκαμε ένα απλό κόλπο για να ποτίζεις τα φυτά σου όταν λείπεις, το οποίο έχει γίνει viral και έχει συγκεντρώσει πάνω από 2.3 εκατομμύρια προβολές.

Το κόλπο αυτό θα σου λύσει τα χέρια!


Ένας εύκολος και απλός τρόπος για να διασφαλίσεις ότι τα φυτά σου θα λάβουν όσο νερό χρειάζονται όταν εσύ θα λείπεις διακοπές, είναι να πάρεις ένα σχοινί και μια κατσαρόλα με νερό. Πάμε, τώρα, να δούμε βήμα – βήμα πώς θα καταφέρεις να ποτίσεις τα φυτά σου με αυτά τα δύο υλικά.

  • Τοποθετείς κάθε ένα από τα φυτά σου γύρω από την κατσαρόλα
  • Η κατσαρόλα πρέπει να είναι πιο ψηλά από τα φυτά
  • Παίρνεις πολλά κομμάτια από σχοινί
  • Τα τοποθετείς ένα σε κάθε γλάστρα
  • Τοποθετείς το ένα άκρο του σχοινιού μέσα στο χώμα των φυτών σου και το άλλο άκρο στην κατσαρόλα

Έτσι, αφήνεις τα φυτά σου να πάρουν το νερό που χρειάζονται μέσω του σχοινιού!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share