Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Ούτε μαγειρική σόδα, ούτε ξύδι: Αυτό είναι το φυτό που χρειάζεστε στο πλυντήριο για να απογειώσετε τα ρούχα σας

Το πανέξυπνο και δραστικό κόλπο για το πλυντήριο ρούχων

21 Μαΐου 2023 17:16
Ούτε μαγειρική σόδα, ούτε ξύδι: Αυτό είναι το φυτό που χρειάζεστε στο πλυντήριο για να απογειώσετε τα ρούχα σας
Από Ανθή Κουρεντζή

Αυτός είναι ο πιο οικονομικός και φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος για να πλένετε τα ρούχα σας.

Όταν μιλάμε για φύλλα εννοούμε φύλλα φυτού και μάλιστα του κισσού ο οποίος λένε πως μπορεί να κάνει τα ρούχα σας να λάμψουν και να γίνουν πεντακάθαρα χωρίς να χρησιμοποιήσετε καθόλου απορρυπαντικό πλυντηρίου. Με την ευκαιρία, δείτε το λάθος που κάνουν όλοι στο πλυντήριο ρούχων και καταστρέφει τα ρούχα.

Το μόνο πρόβλημα είναι πως όταν χρησιμοποιείτε φύλλα κισσού για να πλένετε τα ρούχα σας το πλυντήριό σας δεν θα πάρει το αποσκληρυντικό νερού που αποτελεί συστατικό πολλών χημικών απορρυπαντικών πλυντηρίου.

Ούτε μαγειρική σόδα, ούτε ξύδι: Αυτό είναι το φυτό που χρειάζεστε στο πλυντήριο για να απογειώσετε τα ρούχα σας

Για να λύσετε αυτό το θέμα, κάντε μερικά πειράματα για να δείτε πόση ποσότητα κισσού είναι αρκετή για το πλύσιμο των ρούχων στο δικό σας πλυντήριο. Μάλιστα μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ξίδι στην πλύση σας. Μόλις βρείτε τις σωστές αναλογίες θα παρατηρήσετε ότι απομακρύνονται οι λεκέδες από τα ρούχα σας και πως δεν αφήνουν καμιά άσχημη μυρωδιά σε αυτά.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μερικά φύλλα κισσού και να τα σπάσετε στη μέση. Βάλτε τα μέσα σε μια κάλτσα, δέστε την κάλτσα και πετάξτε την μέσα στον κάδο του πλυντηρίου. Έπειτα βάλτε το πλυντήριο σε λειτουργία και αφήστε τα φύλλα κισσού να κάνουν τα μαγικά τους.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε ώριμα και σκουρόχρωμα φύλλα κισσού τα οποία θα καθαρίσουν ακόμα καλύτερα τα ρούχα σας.

Πλυντήριο ρούχων σαν καινούργιο: Το μυστικό κόλπο του Σπύρου Σούλη για να μοσχοβολά

Όταν πρόκειται για καθαριότητα ο Σπύρος Σούλης είναι ο ειδήμων που μπορεί να βρει τη λύση. Ο γνωστός διακοσμητής μοιράστηκε το μυστικό κόλπο του προκειμένου το πλυντήριο ρούχων να είναι σαν καινούργιο και να μοσχοβολά.

Μπορεί να χρησιμοποιούμε το πλυντήριο ρούχων για να καθαρίζουμε τα ρούχα μας αυτό δεν σημαίνει όμως πως η συγκεκριμένη συσκευή δεν χρειάζεται καθάρισμα. Γι' αυτό ο Σπύρος Σούλης σας δείχνει 2 διαφορετικούς τρόπους για να απολυμάνετε το πλυντήριο ώστε να έχετε ακόμα πιο καθαρά και μυρωδάτα ρούχα.

Επαναλάβετε μια από τις παρακάτω μεθόδους μια φορά τον μήνα για πεντακάθαρο πλυντήριο αλλά και για ακόμα πιο καθαρά ρούχα. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο του Σπύρου Σούλη για να πείτε αντίο σε μούχλα και υγρασία.

Μέθοδος 1η: Ξίδι και μαγειρική σόδα Λίγα είναι τα πράγματα μέσα στο σπίτι που δεν μπορούν να καθαριστούν με σόδα και ξίδι. Ανακατέψτε 1/4 φλ. μαγειρική σόδα με 1/4 φλ. νερό και ρίξτε το μείγμα στο συρταράκι που τοποθετείτε πάντα το απορρυπαντικό όταν βάζετε μια πλύση στο πλυντήριο ρούχων.

Βάλτε μέσα στο πλυντήριο (εκεί που μπαίνουν τα ρούχα) 2 φλ. ξίδι και ξεκινήστε κανονικά την πλύση με την υψηλότερη θερμοκρασία νερού.

απολύμανση πλυντηρίου ρούχων

Τip: Αν θέλετε τοποθετήστε 1-2 πετσέτες μέσα στο πλυντήριο γιατί κάποια πλυντήρια συνιστούν να μην κάνετε άδειες πλύσεις στο πλυντήριό σας.

Η μαγειρική σόδα και το ξίδι «σπάνε» τις βρομιές αλλά και τη μούχλα που έχει συσσωρευτεί και καθαρίζουν αποτελεσματικά το πλυντήριό σας.

Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι και υγρό πιάτων για να καθαρίσετε το πλυντήριό σας και εξωτερικά. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Μέθοδος 2η: Χλωρίνη και νερό Αν το πλυντήριό σας έχει μαζέψει πολλή μούχλα (ειδικά κάτω από το λάστιχο στην «είσοδο» του πλυντηρίου) η λύση είναι μια και ακούει στο όνομα χλωρίνη! Ανακατέψτε ίση ποσότητα χλωρίνης και ζεστού νερού και βουτήξτε μια άσπρη πετσέτα μέσα στο μείγμα.

Βάλτε την πετσέτα πάνω στο σημείο που έχει συγκεντρωθεί πολλή μούχλα και αφήστε την να κάνει τη δουλειά της για 30 λεπτά. Μόλις βγάλετε την πετσέτα από το λάστιχο τρίψτε με μια παλιά οδοντόβουρτσα το λάστιχο.

Κάντε μια πλύση με ζεστό νερό (βάζοντας και την πετσέτα που χρησιμοποιήσατε στο πλυντήριο) για να καθαρίσει το πλυντήριο από τα υπολείμματα χλωρίνης αλλά και άλλες βρομιές που ίσως έχουν συσσωρευτεί.

Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση, ξαναρυθμίστε το πλυντήριο σε νέα πλύση βάζοντας στο εσωτερικό 2 φλ. ξίδι και μερικές πετσέτες, όπως αναφέρει ο Σπύρος Σούλης.

Προσοχή: Μην φέρετε σε επαφή ξίδι και χλωρίνη γιατί τα δύο αυτά υγρά αντιδρούν άσχημα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share