Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Κοκκινιστός κιμάς: Τα 2 βασικά λάθη στο μαγείρεμα που μπορούν να αποβούν μοιραία στην τελική γεύση

Ανοίξτε τα μάτια σας και διαβάστε την συμβουλή που θα σας σώσει

29 Μαρτίου 2023 13:50
Κοκκινιστός κιμάς: Τα 2 βασικά λάθη στο μαγείρεμα που μπορούν να αποβούν μοιραία στην τελική γεύση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν υπάρχει ένα φαγητό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, αυτό δεν είναι άλλο από τα μακαρόνια με κιμά ή μπολονέζ. Οι συνταγές στα βιβλία μαγειρικής και στο διαδίκτυο είναι άπειρες, οι παραλλαγές του κιμά επίσης πολλές, όμως σε κάθε περίπτωση μπορεί να συμβεί να μην πετύχει μια συνταγή. Και όχι, δεν θα φταίει απαραίτητα η δοσολογία που προτείνει ο εκάστοτε chef. Με την ευκαιρία, δείτε το πανέξυπνο μυστικό για να μην διαλυθούν τα μπιφτέκια στο μαγείρεμα.

Αυτό που θέλουμε να σου πούμε είναι ότι πιθανότατα εσύ κάνεις κάθε φορά το ίδιο λάθος και κάπως ο κιμάς χάνει τη νοστιμιά του ή δεν είναι τόσο γευστικός όσο της μαμάς σου ή του αγαπημένου σου εστιατορίου. Και μπορεί να μην είναι ένα το λάθος. Συνήθως, είναι 2 οι αστοχίες που οι περισσότεροι κάνουμε και καταλήγουμε να μην απολαμβάνουμε στο 100% τα μακαρόνια με κιμά.

Τα 2 λάθη που κάνουν λιγότερο νόστιμο τον κιμά

Λάθος 1: Προσθέτεις τον κιμά μετά το κρεμμύδι και το σκόρδο

Για απόλυτη επιτυχία πρέπει πρώτα να ρίξεις στην κατσαρόλα τον κιμά και να τον τσιγαρίσεις σε λίγο ελαιόλαδο, κι έπειτα να προσθέσεις τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Έτσι, διασφαλίζεις ότι ο κιμάς παίρνει ωραίο χρώμα, αλλά γίνεται και πραγματικά πολύ γευστικός.

Λάθος 2: Ανακατεύεις τον κιμά… δίχως αύριο

Ανοίγοντας συνεχώς το καπάκι της κατσαρόλας και ανακατεύοντας επιτρέπεις στον αέρα να «κρυώσει» τον κιμά κάνοντάς τον στιφό. Φρόντισε, λοιπόν, να μειώσεις τις φορές που παίρνεις την κουτάλα και ανακατεύεις ασταμάτητα για... σίγουρη επιτυχία.

Κοκκινιστός κιμάς: Τα 2 βασικά λάθη στο μαγείρεμα που μπορούν να αποβούν μοιραία στην τελική γεύση

Καταστρέφει τα μπιφτέκια σας - Το μέγα σφάλμα με την τριμμένη ντομάτα στον κιμά

Κατά καιρούς ακόμη διάφορα μυστικά για πιο αφράτα και πιο νόστιμα μπιφτέκια, είναι όμως τόσο έγκυρα όλα και θα έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα αν τα ακολουθήσουμε; Όσον αφορά το ψήσιμο ακούγονται πολλά, όμως καλύτερα να δείτε εδώ το μέρος στο οποίο δεν πρέπει να ξαναψήσετε τα μπιφτέκια σας.

Η πρόσθεση ντομάτας που ακούγεται σαν μικρό μυστικό από ερασιτέχνες κυρίως, δοκιμάστηκε και απορρίφθηκε σχεδόν αυτόματα από τους μεγαλύτερους σεφ, καθώς γευστικά αποσπά τη προσοχή, χωρίς να προσθέτει κάποια άλλη γευστική αξία. Επιπλέον η υφή είναι εξαιρετικά πιο υγρή και άρα δύσκολα διαχειρίσιμη στο ψήσιμο, έχοντας ως αποτέλεσμα να σπάνε τα μπιφτέκια στο γύρισμα.

Η χρήση ντομάτας τριμμένης είναι ένα κόλπο να δίνουν υγρασία στα μπιφτέκια όσοι ματαίως επιχειρούν να τα ψήσουν στο φούρνο, δυστυχώς όμως όχι μόνο δεν πετυχαίνει το πείραμα αλλά κατά βάθος όσοι χρησιμοποιούν ντομάτα σαμποτάρουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Προτιμήστε λοιπόν να προσθέσετε υγρασία με λίγο παραπάνω λάδι και όχι με πολλά έξτρα υλικά μιας και τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό που θέλει λίγα και καλά υλικά.

Ζύμωμα κιμά

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share