Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Γεμίζει μία φόρμα για κέικ με κιμά και αυγά και το βάζει στον φούρνο - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα ξετρελαθείτε

Θυμίζει συνταγή της μαμάς

23 Μαρτίου 2023 13:44
Γεμίζει μία φόρμα για κέικ με κιμά και αυγά και το βάζει στον φούρνο - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα ξετρελαθείτε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γεμίζει με κιμά μία φόρμα για κέικ και αφήνει λίγο κενό στη μέση. το αποτέλεσμα; Θα σας ξετρελάνει!

To ρολό της μαμάς είναι πάντα το καλύτερο. Ή μάλλον… ήταν! Γιατί παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια πεντανόστιμη παραλλαγή του. Με την ευκαιρία, δείτε το υλικό για ζουμερά και χορταστικά μπιφτέκια.

Θα χρειαστείτε:

  • 700 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
  • Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Μισό φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
  • 4 αβγά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 115 γραμμάρια μπέικον
  • 3/4 φλιτζανιού τυρί κρέμα
  • 100 γραμμάρια τυρί σε φέτες

Οδηγίες

  • Ανακατέψτε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ψωμί, ένα αβγό και σκόρδο
  • Βάλτε τον κιμά σε μια φόρμα για ρολό. Μετά κάντε μια τρύπα στη μέση.
  • Αρχικά βάλτε μέσα στην τρύπα μπέικον παντού, ακόμα και στα πλαϊνά. Μετά προσθέστε τυρί κρέμα.
  • Στην συνέχεια βάλτε το τυρί σε φέτες και από πάνω τα τρία αβγά.
  • Ψήστε το στους 180 για 60 λεπτά. Είναι έτοιμο!
  • Είμαστε σίγουροι ότι θα το χαρεί όλη η οικογένεια και όλοι θα θελήσουν και δεύτερο πιάτο.

Μπιφτέκια πιο γρήγορα από ποτέ: Έτσι θα ξεπαγώσετε άμεσα τον κιμά μ’ ένα πανεύκολο κόλπο

Κιμάς: Θα σας βοηθήσει σημαντικά στο ξεπάγωμα αυτός ο τρόπος που θα δείτε στο βίντεο παρακάτω. Πολλές φορές έχουμε βρεθεί στην δύσκολη θέση να θέλουμε να ετοιμάσουμε το φαγητό και στην προκειμένη με… πρωταγωνιστή τον κιμά, ωστόσο, λίγο πριν την… εκκίνηση της μαγειρικής «δημιουργίας» ανακαλύπτουμε πως έχουμε ξεχάσει να ξεπαγώσουμε το κρέας, με αποτέλεσμα να ετοιμαζόμαστε για εναλλακτικές λύσεις.

Βέβαια, αυτή την εποχή, μια τέτοια… γκάφα είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα και με τους ρυθμούς που έχουν πάρει οι ζωές μας, δεν γίνεται να… λογίζεται ως τέτοια - γκάφα - αλλά ως ένα πρόβλημα που είναι συχνό και χρειάζεται άμεσα μία λύση. Με την ευκαιρία, δείτε αυτή την καταπληκτική συνταγή για αφράτα μπιφτέκια της μαμάς!

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, ωστόσο, στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται ένα πανεύκολο και έξυπνο κόλπο, ούτως ώστε να μην χρειάζεστε αρκετή ώρα για να ξεπαγώσει ο κιμάς σας, αλλά και να μπορέσετε να τον αποθηκεύσετε εύκολα στην κατάψυξή σας, χωρίς να πιάσει μεγάλο… χώρο.

Αυτό που θα χρειαστείτε, πέραν βέβαια του κιμά, είναι μία πλαστική σακούλα τροφίμων που να μπορεί να κλείνει αεροστεγώς, για να μπορέσει να αποθηκευτεί το κρέας στην κατάψυξη. Μόλις βάλετε μέσα τον κιμά και πριν κλείσετε την σακούλα, αρχίστε να πιέζετε το κρέας, ούτως ώστε να απλωθεί σ’ όλον τον χώρο της σακούλας. Έτσι, ο κιμάς θα παγώσει άμεσα, ενώ ανάλογα θα είναι και τα αποτελέσματα αν θέλετε να τον ξεπαγώσετε.

Δείτε το βίντεο:

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share