Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μυστικά του χωριού: Το παλιό κόλπο για κάνετε «καθρέφτη» το διπλό τζάμι του φούρνου

Σε αυτό το σημείο συσσωρεύεται πολλή βρωμιά!

24 Μαρτίου 2023 14:02
Μυστικά του χωριού: Το παλιό κόλπο για κάνετε «καθρέφτη» το διπλό τζάμι του φούρνου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέσα στο διπλό τζάμι του φούρνου συσσωρεύονται με τα χρόνια ένα σωρό βρωμιές από τα άπειρα μαγειρέματά σας, ωστόσο η γιαγιά ξέρει το μυστικό για τον καθαρισμό του.

Καταρχάς γνωρίζετε πως κάθε φούρνος έχει διπλό τζάμι; Αν όχι, ήρθε η ώρα να το πληροφορηθείτε και να μάθετε πως να καθαρίζετε ανάμεσα στα δύο τζάμια. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα πανάκι και μια συρμάτινη κρεμάστρα.

Δείτε επίσης: Επίμονα λίπη που δε βγαίνουν; Με αυτό το κόλπο θα γίνουν «παρελθόν» από τον φούρνο

Αρχικά θα πρέπει να αφαιρέσετε το κάτω πορτάκι του φούρνου για να μπορέσετε να περάσετε εύκολα στο επόμενο βήμα. Αν έχετε κάποια παλιά σιδερένια κρεμάστρα τότε μπορείτε να τη χαραμίσετε για το καλό του φούρνου σας. Βγάλτε το σύρμα και μην το ισιώσετε τελείως γιατί θα σας χρειαστεί ο γάντζος που έχει η κρεμάστρα από φυσικού της για να εισχωρήσετε στο εσωτερικό του διπλού τζαμιού.

Στη συνέχεια, αφού φτιάξετε το σύρμα σας, δέστε εκεί με ένα λαστιχάκι, ένα μαντηλάκι καθαρισμού. Προσέξτε να το δέσετε καλά για να μην σας φύγει και παγιδευτεί μέσα στο διπλό τζάμι του φούρνου.

Αφού φτιάξετε το «εργαλείο» σας, σκύψτε κάτω στο πορτάκι του φούρνου και περάστε το σύρμα μέσα στο τζάμι. Σκουπίστε καλά το εσωτερικό του διπλού τζαμιού και επαναλάβετε με καινούριο μαντηλάκι όταν το πρώτο έχει λερωθεί αρκετά.

Κόλπο για καθάρισμα φούρνου

Τύλιξε το σκόρδο με αλουμινόχαρτο και τα τοποθέτησε στον φούρνο - Μόλις δείτε τον λόγο θα πάθετε πλάκα

Το σκόρδο μπορεί να εκτοξεύσει στα ύψη τη γεύση πολλών φαγητών και εμείς σας βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο για να το μαγειρέψετε. Απλά τυλίξτε τα σε ένα αλουμινόχαρτο και βάλτε τα στον φούρνο! Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό της γιαγιάς για να απομακρύνετε την μούχλα από το πλυντήριο με σκόρδο.

Οι περισσότεροι όμως το αποφεύγουν λόγω της έντονης μυρωδιάς του, κάτι που πρέπει να σταματήσει να γίνεται, αφού υπάρχουν πολλές εξαιρετικές συνταγές.

Εκτός αυτού όμως, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και B6, βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καταπολεμά τα συμπτώματα της γρίπης και πολλά άλλα.

Το ψήσιμο στο σκόρδο μειώνει την έντονη μυρωδιά του και «γλυκαίνει» κάπως την – ομολογουμένως – πολύ έντονη γεύση που έχει στην ωμή μορφή του.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share