Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023

Απαλλαγείτε από την τηγανίλα: 4 απλοί τρόποι για να εξαφανίσετε τη μυρωδιά στο πι και φι

Δώστε βάση!

20 Μαρτίου 2023 23:34
Απαλλαγείτε από την τηγανίλα: 4 απλοί τρόποι για να εξαφανίσετε τη μυρωδιά στο πι και φι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αγαπημένα φαγητά των μικρών και των μεγάλων είναι τα τηγανιτά, όμως τη μυρωδιά που παραμένει εντός του σπιτιού είναι πολλές φορές δύσκολο να την εξοντώσουμε. Ακόμη κι αν ανοίξετε τον απορροφητήρα κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, η τηγανίλα δεν φεύγει. «Ποτίζει» τα έπιπλα και τα υφάσματα της κουζίνας και μπορεί να μείνει ακόμη και για μέρες. Είναι δυσάρεστη και μία άσχημη μυρωδιά μπορεί να καταστρέψει ακόμη και τον πιο περιποιημένο χώρο.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: «Τηγανίλα» τέλος: Το κόλπο με την κανέλα που θα σας λύσει τα χέρια

Στο σημερινό μας άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας 4 αποτελεσματικούς τρόπους να διώξετε την τηγανίλα μακριά από το σπίτι σας. Τρόποι που ξεφεύγουν από το παραδοσιακό και όχι πάντα τόσο αποτελεσματικό “άνοιξε τα παράθυρα να αεριστεί το σπίτι”.

Οι απλοί τρόποι για να διώξετε την τηγανίλα

Ξύδι

Μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να απομακρύνουμε την μυρωδιά του τηγανίσματος είναι το ξύδι!!! Το ξύδι άλλωστε κάνει θαύματα στην κουζίνα και είναι πολύτιμος σύμμαχός μας στην καθαριότητα του σπιτιού! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύδι όταν καθαρίζετε την κουζίνα σας μετά το τηγάνισμα. Προσθέστε λίγο ξύδι στο νερό καθαρισμού σας. Πλύνετε την κουζίνα και τα σκεύη σας με αυτό το νερό. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της μυρωδιάς.

Δυόσμο ή βασιλικό

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και την βάζουμε στο μάτι της κουζίνας. Προσθέτουμε δυόσμο ή βασιλικό στην κατσαρόλα. Καθώς το νερό βράζει και εξατμίζεται, το άρωμα του δυόσμου ή του βασιλικού θα υπερνικήσει τη μυρωδιά του τηγανίσματος.

Απαλλαγείτε από την τηγανίλα: 4 απλοί τρόποι για να εξαφανίσετε τη μυρωδιά στο πι και φι

Γαρίφαλο ή κανέλα

Με τον ίδιο τρόπο βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε κανέλα ή γαρίφαλο στην κατσαρόλα. Καθώς το νερό βράζει, το άρωμα της κανέλας ή του γαρίφαλου όχι μόνο κάνει την κουζίνα σας να μυρίζει υπέροχα, αλλά και εξαλείφει τη μυρωδιά του τηγανίσματος.

Μαλακτικό

Μία άλλη αποτελεσματική λύση για την αποφυγή της άσχημης μυρωδιάς του τηγανίσματος είναι το μαλακτικό. Μπορείτε να βάλετε λίγο από το μαλακτικό που χρησιμοποιείτε για το πλύσιμο των ρούχων στο σπίτι σε μια μικρή κατσαρόλα γεμάτη νερό και να το βράσετε στο μάτι της κουζίνας. Θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά στην κουζίνα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share