Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το απροσδόκητο κόλπο για να κάνετε τα φυτά στις γλάστρες να ανθίσουν ταχύτατα

Θα πάθετε πλάκα με το αποτέλεσμα!

6 Μαρτίου 2023 14:35
Το απροσδόκητο κόλπο για να κάνετε τα φυτά στις γλάστρες να ανθίσουν ταχύτατα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα φυτά τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και έξω από αυτό, θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Καθένα από αυτά έχει τις δικές του ανάγκες και θα πρέπει να μην ξεχνάμε να τα ποτίζουμε και να τα περιποιούμαστε. Με την ευκαιρία, δείτε το φυτό που θα φέρει καλοτυχία στο σπίτι σας.

Κατά καιρούς, έχουν ακουστεί διάφορα κόλπα που μπορούν να τα βοηθήσουν στην ανάπτυξή τους και να μοιάζουν υγιή και δυνατά. Υπάρχει όμως ένα τρικ που μοιράστηκε μια γυναίκα στο facebook και άφησε τους χρήστες του διαδικτύου άφωνους.

Συγκεκριμένα, η Empress Eyrie από την Αυστραλία, εξήγησε πώς βάζοντας ταμπόν στο χώμα των εσωτερικών φυτών της, αυτό μπορεί να τα βοηθήσει όταν αυτά υπερ-ποτίζονται.

Η νεαρή γυναίκα, αποφάσισε να βάλει το προϊόν γυναικείας υγιεινής στο χώμα των φυτών της, αφού τα παραπότισε κατά λάθος. Μέσα σε λίγες ώρες, επέστρεψε για να βρει ότι τα ταμπόν είχαν διπλασιαστεί σε μέγεθος αφού είχαν απορροφήσει όλο το υπερβολικό νερό από τις γλάστρες.

Τα φυτά σώθηκαν χάρη στο κόλπο με το ταμπόν

Όταν οι ρίζες πνίγονται στο νερό, το φυτό δεν μπορεί να πάρει τα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος ή να τροφοδοτήσει νερό στα πάνω μέρη των φύλλων, έτσι θα αρχίσει να αλλάζει χρώμα, να μαραίνεται ή ακόμα και να πεθάνει.

«Χρειάζεστε ένα γέλιο και ένα κόλπο; Εριξα παραπάνω νερό στις Hoya. Δεν χρησιμοποιώ ταμπόν, αλλά τα είχα στο πίσω μέρος του ντουλαπιού και τα μισά πακέτα ήταν κατεστραμμένα, κι αφού ήταν για τα σκουπίδια έτσι κι αλλιώς σκέφτηκα να το δοκιμάσω. Κι όμως λειτούργησε. Είχαν διπλασιαστεί σε μέγεθος. Τόση υγρασία απομακρύνθηκε από το έδαφος σε λίγες μόνο ώρες. Αν λοιπόν ποτίσετε υπερβολικά κατά λάθος τα ευαίσθητα φυτά σας, βάλτε ένα ταμπόν σε αυτό».

Εκατοντάδες ιδιοκτήτες φυτών έμειναν έκπληκτοι με την απλή μέθοδο, με πολλούς να το περιγράφουν ως «ιδιοφυές», «έξυπνο» και «εξαιρετική ιδέα».

Το κόλπο για ένα «θανατηφόρο» κορμί: Αυτό το φυτό είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της κυτταρίτιδας

Ακόμη κι αν η τάση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα θέλει τις γυναίκες να «αγκαλιάζουν» και να αγαπούν το κορμί τους με τα ελαττώματα του, η κυτταρίτιδα δεν παύει να επανέρχεται στο προσκήνιο και να αποτελεί ένα από τα βασικότερα αισθητικά προβλήματα. Ποιο φυτό είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της;

Όπως έχουμε πει πολλές φορές, η ανώμαλη συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού δεν κάνει διακρίσεις. Με την ευκαιρία, αυτά είναι τα 5 φυτά που φέρνουν καλοτυχία στο σπίτι.

Εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες και ανεξάρτητα από το σωματικό βάρος και καθοριστικό ρόλο σε αυτήν παίζουν πέρα από τα γονίδια και παράγοντες, όπως μια διατροφή, πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, ανθρακούχα αναψυκτικά, ζάχαρη κα, μια καθημερινότητα με χαμηλή κατανάλωση νερού, μια ζωή καθιστική.

Η επιστήμη έχει επιχειρήσει να δώσει αποτελεσματικές, δραστικές και μόνιμες λύσεις ενάντια στην κυτταρίτιδα μέσα από χειρουργικές αλλά και μη χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά στην περίπτωση που διστάζετε ή φοβόσαστε να τις εμπιστευτείτε, μπορείτε να βελτιώσετε την όψη της επιδερμίδας σας με τη δύναμη της φύσης και πιο συγκεκριμένα, με την τριπλή χρήση ενός βοτάνου, για το οποίο μπορεί να έχετε ακούσει ελάχιστα.

φυτό για κυτταρίτιδα

Αυτό το φυτό είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της κυτταρίτιδας

Ο λόγος για τη σημύδα, που στην Ελλάδα λέγεται και μπέτουλα. Πρόκειται για ένα δέντρο που φτάνει σε ύψος μέχρι τα 15 μέτρα και έχει λεπτά φύλλα και όπως συμβαίνει και με άλλα φυτά, έτσι και στην περίπτωση της σημύδας, αυτή αποτελεί πηγή ουσιών, που έχουν ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό αλλά και την εξωτερική μας εμφάνιση.

Ένα από τα σημαντικά της πλεονεκτήματα είναι, ότι μπορεί να συμβάλει στην απώλεια βάρους, προσφέροντας μια πρόσθετη ώθηση στο ρυθμό του μεταβολισμού. Αυτό συμβαίνει χάρη στην περιεκτικότητα των νεαρών της φύλλων σε σαπωνίνες, ενώ ο χυμός της σημύδας έχει επίσης αποτοξινωτικές ιδιότητες -καταπολεμά την κατακράτηση υγρών

Η σημύδα είναι διουρητική και τονωτική. Όταν χρησιμοποιείται τόσο εσωτερικά ως αφέψημα, όσο και εξωτερικά είναι δυνατόν να καταπολεμήσει ένα από τα σοβαρότερα μας άγχη, την κυτταρίτιδα.

Προμηθευτείτε σημύδα από τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και εξαφανίστε την κυτταρίτιδα κάνοντας μασάζ σε μηρούς, γλουτούς και πόδια με το θαυματουργό της λάδι. Επαναλάβετε καθημερινά για διάστημα ενός μήνα και θα η διαφορά στην όψη του δέρματος θα είναι αισθητή.

Ακόμη, απαλλάξτε το δέρμα και ιδιαίτερα τα προβληματικά σημεία με κυτταρίτιδα από τα νεκρά κύτταρα, κάνοντας peeling με σημύδα ή τέλος, βάλτε στις διατροφικές σας συνήθειες το χυμό σημύδας που θα πρέπει να καταναλώνεται καθημερινά για άμεσα αποτελέσματα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share