Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Προσοχή: Τρεις λόγοι για να μην πετάξεις ξανά τη φλούδα από το μήλο

Τρεις εναλλακτικές χρήσεις που θα σας ενθουσιάσουν

2 Μαρτίου 2023 14:52
Προσοχή: Τρεις λόγοι για να μην πετάξεις ξανά τη φλούδα από το μήλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καθαρίζετε μήλα και η συνηθισμένη κίνηση που κάνετε, είναι να πετάξετε στον κάδο σκουπιδιών τις φλούδες. Ωστόσο, γνωρίζετε ότι αυτές μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και αλλού;

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Πήρε μήλο, κανέλα και άλλα 2 υλικά και έφτιαξε την σωτήρια αλοιφή για το σώμα της

Δείτε παρακάτω τρεις εναλλακτικές χρήσεις που θα σας ενθουσιάσουν:

Σπιτικό μηλόξιδο

Ναι, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ξύδι μηλίτη με λίγο νερό, φλούδες από μήλα και λίγη ζάχαρη.

Αρωματικό τσάι

Βυθίστε τις φλούδες σε βραστό νερό μαζί με ένα ξυλαράκι κανέλας και μέλι και θα έχετε το δικό σας σπιτικό τσάι.

Καθαρίστε τους λεκέδες από τα αλουμινένια σκεύη

Οι φλούδες του μήλου περιέχουν ένα οξύ που μπορεί να καθαρίζει τους λεκέδες από τα αλουμινένια σκεύη σας

Προσοχή: Τρεις λόγοι για να μην πετάξεις ξανά τη φλούδα από το μήλο

Έβαλε φλούδες πορτοκαλιού στον φούρνο - Δεν φαντάζεστε τι συνέβη λίγες ώρες αργότερα

Η φλούδα του πορτοκαλιού είναι από τις λίγες φλούδες που δεν τρώγονται ωμές. Οι χρήσεις της, όμως, μέσα στο σπίτι είναι πολλές και εμείς σας έχουμε την καλύτερη!

Τι θα συμβεί αν βάλετε μερικές φλούδες πορτοκαλιού μέσα στον φούρνο σας; Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το λεμόνι για να καθαρίσετε τον φούρνο.

Ολόκληρος ο φούρνος θα μοσχομυρίσει και κάθε δυσάρεστη μυρωδιά θα εξαφανιστεί μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό το τρικ είναι υπέροχο ειδικά για εκείνες τις ημέρες που μαγειρεύετε κάποιο φαγητό με ιδιαίτερα έντονη μυρωδιά.

Αφού μαγειρέψετε το φαγητό σας και το βγάλετε από τον φούρνο, ρυθμίστε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια τοποθετήστε μέσα στον φούρνο μερικές φλούδες πορτοκαλιού πάνω σε ένα ταψάκι. Αφήστε τις φλούδες μέσα στον φούρνο για 15-30 λεπτά και ο φούρνος σας αλλά και ολόκληρη η κουζίνα θα μοσχομυρίσουν.

Θέλετε να μυρίσει όλο το σπίτι πορτοκάλι; Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι νερό και τοποθετήστε το στο μάτι της κουζίνας. Ρίξτε μέσα μερικές φλούδες πορτοκαλιού και αφήστε το νερό να βράσει. Mε αυτόν τον τρόπο θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι.

Θέλετε μυρωδάτα παπούτσια ειδικά τώρα το καλοκαίρι που τα πόδια ιδρώνουν περισσότερο; Βάλτε μερικές φλούδες πορτοκαλιού στο εσωτερικό των παπουτσιών σας και αυτές θα απορροφήσουν όλη την υγρασία που έχει δημιουργηθεί μέσα σε αυτά. Μετά από λίγη ώρα τα παπούτσια σας θα μυρίζουν υπέροχα.

Έβαλε φλούδες πορτοκαλιού στον φούρνο - Δεν φαντάζεστε τι συνέβη λίγες ώρες αργότερα

Καμένα λίπη στο φούρνο: Τα 2 υλικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά και τα «εξολοθρεύουν»

Αν το φαγητό άφησε τα σημάδια του στο φούρνο σας, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας για να τα ξεφορτωθείτε! Κι όμως τα καμένα λίπη που σας ταλαιπωρούν μπορούν να «εξολοθρευτούν» με δύο υλικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Λατρεύετε το κοτόπουλο και τις πατάτες στο φούρνο ή ακόμα περισσότερο κάθε είδος σουφλέ και πίτας. Τι συμβαίνει όμως όταν τρέξουν τα λάδια του πρώτου ή το μείγμα του δεύτερου πέσει από το ταψί στο φούρνο σας; Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό tip που απομακρύνει τους λεκέδες από τη κεραμική εστία στο λεπτό.

Για να σας βοηθήσουμε, η σωστή απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δεν είναι ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Αυτό, βέβαια, αν δράσετε εύκολα και γρήγορα και σας εγγυόμαστε ότι θα δείτε το φούρνο σας να αστράφτει και πάλι. Πώς; Μα φυσικά ακολουθώντας τις συμβουλές μας.

καθάρισμα στα καμένα λίπη του φούρνου

Κατ’αρχάς, αφού κρυώσει λίγο ο φούρνος, κατεβάστε την ασφάλεια της κουζίνας σας. Όσο είναι ακόμα σχετικά ζεστός, αφαιρέστε με το ειδικό εργαλείο όσα περισσότερα υπολείμματα φαγητού μπορείτε. Στη συνέχεια, ψεκάστε την επιφάνειά του με λίγη αμμωνία. Έπειτα, ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες λευκό ξίδι.

Αφήστε το μείγμα να αφρίσει και να δράσει για 2-3 λεπτά προτού τρίψετε καλά το φούρνο με ένα σφουγγάρι για τα πιάτα. Τέλος, σκουπίστε καλά την επιφάνεια με ένα καθαρό πανί και αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή ώστε να στεγνώσει καλά... και καθαρίσατε!

Αν δεν έχετε αμμωνία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά μαγειρική σόδα και νερό. Η μόνη διαφορά σε αυτή την περίπτωση είναι πως ο καθαρισμός θα διαρκέσει λίγο παραπάνω. Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και απλώστε την στον φούρνο σας. Αφήστε τη να δράσει για 12-24 ώρες και μόλις περάσει αυτό το χρονικό διάστημα καθαρίστε τη με ένα σφουγγάρι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share