Πήρε μήλο, κανέλα και άλλα 2 υλικά και έφτιαξε την σωτήρια αλοιφή για το σώμα της
Άμεσα αποτελέσματα!
Με μήλο και κανέλα δεν έφτιαξε γλυκό αλλά το καλύτερο καλλυντικό για το σώμα. Με την ευκαιρία, δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν ρίξετε κανέλα στον καφέ.
Τα γεγονότα μπορεί να μας θέλουν αυτό τον καιρό σπίτι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να περιποιηθούμε τον εαυτό μας
Αν είσαι σαν εμάς τότε έχεις περιποιηθεί το δέρμα σου όλο τον χειμώνα αλλά και πάλι… χρειάζεται βοήθεια! Αν πάλι δεν είσαι σαν εμάς, τότε δεν το περιποιήθηκες και χρειάζεσαι διπλή βοήθεια! Και για τις δύο περιπτώσεις έχουμε την πιο λαχταριστή λύση. Ένα απολαυστικό body scrub με άρωμα μηλόπιτας που κάνει θαύματα για την επιδερμίδα!
Θα χρειαστείς λοιπόν…
- 1 μήλο
- 3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Ναι, μοιάζει με συνταγή για πραγματική μηλόπιτα αλλά πίστεψέ μας είναι για το σώμα! Πολτοποίησε το μήλο, ανάμειξε τα υλικά όλα μαζί σε ένα μπολ και κάνε απαλό μασάζ στο σώμα σου από την κορυφή ως και τα νύχια. Τα νεκρά κύτταρα θα γίνουν παρελθόν ενώ τα πλούσια συστατικά θα θρέψουν σε βάθος ακόμα και το πιο αφυδατωμένο δέρμα. Μην ξεχάσεις να πλυθείς πολύ καλά και φυσικά να βάλεις κρέμα!
Γαλατόπιτα της γιαγιάς με κανέλα και πορτοκάλι που θα ξυπνήσει παιδικές αναμνήσεις
Αν μικροί δεν πίνατε το γάλα σας, καιρός να ξανακερδίσετε τον χαμένο χρόνο με αυτή τη γαλατόπιτα. Η συνταγή της γιαγιάς Μαρίας με πορτοκάλι και κανέλα είναι αξεπέραστη. Παράλληλα, δοκιμάστε τα απόλυτα ζουμερά μπιφτέκια
Για το χωριάτικο φύλλο:
- ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.σ. κοφτή αλάτι
- ½ κ.σ. ξύδι
- ¼ φλ. λιωμένο βούτυρο
- 1-1½ κούπες χλιαρό νερό
- Αλεύρι για το άνοιγμα
- ½ φλ. λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
Για τη γέμιση:
- 100 γρ. βούτυρο
- 2½ φλ. ζάχαρη
- 2 λίτρα φρέσκο γάλα
- 2 φλ. ψιλό σιμιγδάλι
- 3 βανίλιες
- Ξύσμα από 1½ πορτοκάλι
- 5 αβγά
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
- Ανακάτεψε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, άνοιξε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίξε το λάδι, το ξύδι και λίγο νερό.
- Ζύμωσε προσθέτοντας σταδιακά το νερό. Μόλις πάρεις μια πολύ μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα, πλάσ” τη σε μπαλίτσα, σκέπασέ την και άφησέ τη να ξεκουραστεί 1 ώρα.
- Χώρισε τη ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος λεμονιού, αλεύρωσε μια λεία επιφάνεια και άνοιξε το φύλλο, αλευρώνοντας πάντα τη ζύμη κι από τις δύο πλευρές.
Για τη γέμιση:
- Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάλε τα 100 γρ. βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα (το βουβαλίσιο, με τα 7% λιπαρά του, είναι το ιδανικότερο), και άφησέ τα να βράσουν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Πρόσθεσε τις βανίλιες, το ξύσμα και το σιμιγδάλι, και χτύπησε με το σύρμα της κουζίνας.
- Αν έπηξε ελαφρώς η κρέμα, κατέβασέ την από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει λίγο, χτύπησε σε ένα μπολ τα αβγά και ενσωμάτωσέ τα στην κρέμα με γρήγορες κινήσεις.
- Μετά; Άλειψε με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί, άπλωσε μέσα τα δύο χωριάτικα φύλλα φροντίζοντας να προεξέχουν από τα τοιχώματα, άπλωσε ομοιόμορφα την κρέμα και γύρισε τα φύλλα που περίσσεψαν, σχηματίζοντας ένα ωραίο γείσο.
- Περίχυσε με το μισό φλιτζάνι βούτυρο, πασπάλισε με λίγη καστανή ζάχαρη και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 περίπου λεπτά. Τρώγεται ζεστή και πασπαλισμένη με μπόλικη κανέλα!