Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Ρητή απαγόρευση: Αυτά είναι τα 4 τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε να ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων

Δείτε ποια είναι

21 Φεβρουαρίου 2023 14:19
Ρητή απαγόρευση: Αυτά είναι τα 4 τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε να ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο φούρνος μικροκυμάτων δεν μαγειρεύει το φαγητό ομοιόμορφα, που σημαίνει ότι τα βακτήρια που υπάρχουν στο ξαναζεσταμένο φαΐ θα επιβιώσουν. Ως εκ τούτου, υπάρχει ρητή απαγόρευση για μερικά τρόφιμα. Πάμε να δούμε 4 από αυτά.

Παράλληλα, όταν ζεσταίνετε τροφές που είναι μέσα σε πλαστικό στο φούρνο μικροκυμάτων, μπορεί να δημιουργήσετε καρκινογόνες ουσίες στα τρόφιμα.

Διάφορες σχετικές έρευνες έδειξαν ότι πολλές τροφές στα μικροκύματα περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες, όπως ΒΡΑ, πολυαιθυλένιο (ΡΕΤ), βενζόλιο, τολουόλιο και ξυλόλιο. Με την ευκαιρία αυτό είναι το πιο βρόμικο σημείο στο φούρνο μικροκυμάτων που ξεχνάμε να καθαρίσουμε.

Για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους από τη χρήση φούρνου μικροκυμάτων, μην τον χρησιμοποιείτε για να μαγειρέψετε ή να ζεστάνετε τις παρακάτω τροφές:

τρόφιμα στο φούρνο μικροκυμάτων

Ρύζι

Το ρύζι μπορεί να περιέχει σπόρους δυνητικά επικίνδυνων βακτηρίων, τα οποία η θερμότητα του φούρνου μικροκυμάτων δεν μπορεί να σκοτώσει, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε κατσαρόλα ή τηγάνι και όχι φούρνο μικροκυμάτων. Οι υψηλές συγκεντρώσεις των νιτρικών σε αυτά τα λαχανικά, γίνονται τοξικές όταν ξαναζεσταίνονται. Ο φούρνος μικροκυμάτων μετατρέπει τα νιτρικά σε νιτροζαμίνες, οι οποίες είναι καρκινογόνες. Το ίδιο ισχύει και για τα παντζάρια και τα γογγύλια.

Πατάτες

Όταν ξαναζεσταίνετε τις ήδη μαγειρεμένες πατάτες, ευνοείται η ανάπτυξη βουτυλικού κλωστηριδίου, ενός επικίνδυνου βακτηρίου που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή δηλητηρίαση

Βρασμένα αβγά

Θα πρέπει να θυμάστε ότι όταν ένα βρασμένο αβγό θερμαίνεται στο φούρνο μικροκυμάτων, η υγρασία του παράγει ατμό, μετατρέποντάς το σε μικρή χύτρα που μπορεί να εκραγεί. Αποφύγετε λοιπόν να το ζεσταίνετε γενικότερα…

Μυστική γνώση: Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να βάζετε τα σφουγγάρια κουζίνας στο φούρνο μικροκυμάτων

Πλέον, καθαρίζουμε πιο πολύ από ποτέ. Τα χέρια μας, τα ρούχα μας, το σπίτι, τα πάντα. Τι συμβαίνει όμως με τα σφουγγάρια κουζίνας και για ποιο λόγο πρέπει να τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια στην προσπάθεια για αναβάθμιση των συνθηκών υγιεινής στο χώρο που ζούμε: αν δεν καθαρίζουμε σχολαστικά τα εργαλεία καθαριότητας που χρησιμοποιούμε, τότε κάνουμε το σπίτι μας ακόμα πιο βρώμικο.

Τα σφουγγάρια της κουζίνας, τα πανιά, οι πετσέτες και τα γάντια πρέπει να καθαρίζονται προσεκτικά, μετά τη χρήση τους, ώστε να μην μεταφέρουν τις βρωμιές και τις σκόνες σε όλο το σπίτι.

Η ομάδα των cleaning experts, End of Tenancy London, μίλησε στο Ideal Home για το πώς θα διατηρούμε το σπίτι μας καθαρό αλλά και πώς θα απολυμάνουμε τα καθαριστικά εργαλεία μας.

σφουγγάρι κουζίνας στο φούρνο μικροκυμάτων

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, τα βρώμικα σφουγγάρια κουζίνας έχουν επικίνδυνα βακτήρια και πρέπει να αντικαθιστώνται τακτικά.

Συμβουλεύουν ότι ιδανικά θα πρέπει να τα αλλάζουμε κάθε εβδομάδα, ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι ώστε να μειώσουμε τη σπατάλη.

Αυτό μπορείς να το πετύχεις με τον φούρνο μικροκυμάτων.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τα σφουγγάρια στον φούρνο μικροκυμάτων, μουσκεύοντάς τα στο νερό. Στη συνέχεια, τα θερμαίνεις για 1-2 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. Αυτή η κίνηση σκοτώνει τα μικρόβια!

Το τρικ αυτό πιάνει και τα σφουγγαράκια σου απολυμαίνονται αμέσως!

Ακόμη, μπορείς να τα απολυμάνεις με χλωρίνη ή ξίδι ή να τα βάλεις στο πλυντήριο πιάτων.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share