Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

"Επανάσταση" στην κουζίνα: Έτσι θα κάνετε τον φούρνο μικροκυμάτων να λάμπει χωρίς χημικά

Δώστε βάση!

8 Φεβρουαρίου 2023 10:18
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια δύσκολη οικειακή εργασία είναι το καθάρισμα του φούρνου. Ωστόσο, το βίντεο που θα δείτε παρακάτω, θα σας κάνει την ζωή πιο εύκολη και θα γνωρίσετε έναν οικονομικό τρόπο για το καθάρισμα του φούρνου μικροκυμάτων. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό tip που απομακρύνει τους λεκέδες από τη κεραμική εστία στο λεπτό.

Μια μητέρα δύο παιδιών από την Αυστραλία, η Carolina McCauley αποκάλυψε μέσα από βίντεο στο tiktok, πώς καθαρίζει εύκολα και γρήγορα την οικιακή συσκευή στην κουζίνα.

Συγκεκριμένα, η ίδια υποστηρίζει πως με τις οδηγίες αυτές, μέσα σε δέκα λεπτά θα έχετε έναν πεντακάθαρο φούρνο μικροκυμάτων.

Το viral βίντεο για να λάμπει ο φούρνος μικροκυμάτων σας σε λιγότερο από 10 λεπτά

Η Carolina το μόνο που χρησιμοποιεί είναι δύο υλικά: ένα μπολ με ξύδι και μια κουταλιά υγρό πιάτων.

Στη συνέχεια τοποθετεί το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για μόλις τρία λεπτά. Αφήνει την πόρτα του φούρνου κλειστή για άλλα πέντε λεπτά και τέλος βγάζει το μπολ και με ένα πανί καθαρίζει εύκολα τις βρωμιές.

Ορισμένοι σε σχόλια ανέφεραν πως θα βοηθούσε να πρόσθετε και λίγο λεμόνι. Το βίντεο έχει γίνει viral καθώς έχει ήδη πάνω από 44 χιλιάδες προβολές.

Αστραφτερός φούρνος μικροκυμάτων: Το μοναδικό κόλπο για να τον κάνετε να γυαλίζει χωρίς καθόλου κόπο και τρίψιμο

Δεν χρειάζεται άλλο να ταλαιπωρείτε τα χέρια σας με τριψίματα για να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμμάτων. Το συγκεκριμένο καθάρισμα μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα και χωρίς κόπο για να φύγουν τα υπολείμμματα του φαγητού.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τζάμι φούρνου στην "πένα": Το απροσδόκητο κόλπο για αποτελεσματικό καθάρισμα μόνο με 1 αξεσουάρ

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει ένα απλό κόλπο για να καθαρίσετε το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων χωρίς χημικά καθαριστικά και χωρίς να χρειαστεί να τρίβετε με τις ώρες.

Οι οδηγίες για να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμμάτων χωρίς κόπο

Θα χρειαστείτε ένα γυάλινο μπολ και ένα λεμόνι

Βάλτε μισή κούπα νερό στο μπολ

Κόψτε το λεμόνι στα δύο

Στύψτε το λεμόνι μέσα στο νερό

Αφήστε τα κομμάτια του λεμονιού μέσα στο μπολ και βάλτε το στον φούρνο

Βάλτε σε λειτουργία τον φούρνο για 3 λεπτά, αλλά μην τον ανοίξετε όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αφήστε την πόρτα κλειστή για άλλα 4-5 λεπτά.

Βγάλτε το μπολ και με ένα καθαρό πανί μαζέψτε τις βρομιές από το εσωτερικό της καμπίνας

Είναι πιθανό να παραμείνουν κάποια σημεία που δεν θα έχουν καθαρίσει, ειδικά στις γωνίες

Πάρτε μια αχρείαστη οδοντόβουρτσα, περάστε τη από το νερό με το λεμόνι

Καθαρίστε επιμελώς όλα τα δύσκολα σημεία

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι τώρα πεντακάθαρος!

Αστραφτερός φούρνος μικροκυμάτων: Το μοναδικό κόλπο για να τον κάνετε να γυαλίζει χωρίς καθόλου κόπο και τρίψιμο

Οι 5 σημαντικοί λόγοι για να μην ξαναχρησιμοποιήσεις τον φούρνο μικροκυμμάτων

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά τον φούρνο μικροκυμάτων. Ο λόγος είναι πως μπορεί να ζεστάνει εύκολα και γρήγορα το φαγητό τους. Ωστόσο, υπάρχουν και λόγοι για να μην το κάνει κάποιος. Παρακάτω βρίσκεται η σχετική λίστα με τις συμβουλές για να μην τον χρησιμοποιήσετε ξανά.

Αναλυτικότερα:

Τα μικροκύματα καταστρέφουν καταστρέφουν το μητρικό γάλα και τη βιταμίνη Β-12

Τα οφέλη για την υγεία της βιταμίνης Β-12 ακυρώνονται αμέσως μόλις θερμάνετε το φαγητό σας σε φούρνο μικροκυμάτων. Αποκαλυπτική ήταν μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry. Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι υπήρχε μία 30-40% απώλεια της συγκεκριμένης βιταμίνης. Αυτό έγινε όταν οι τροφές που την περιείχαν εκτέθηκαν σε μικροκύματα.

Επίσης, οι ισχυροί χημικοί παράγοντες στο μητρικό γάλα, οι οποίοι καταπολεμούν τα βακτήρια, καταστρέφονται από τα μικροκύματα. Ταυτόχρονα αυξάνεται η παρουσία βλαβερών βακτηρίων στο μητρικό γάλα. Η σχετική επιστημονική ανακάλυψη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Pediatrics. Έγινε στο πλαίσιο έρευνας για την την κοινή πρακτική της χρησιμοποίησης του φούρνου μικροκυμάτων. Έγινε για να ζεστάνουν το κατεψυγμένο μητρικό γάλα (για ευκολία) σε μαιευτήρια.

Τα μικροκύματα εξαφανίζουν τα θρεπτικά συστατικά σε πολλές τροφές

Το να ζεσταίνετε το φαγητό σας στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να εξαλείψει τα αρχικά του θρεπτικά συστατικά. Αυτό συμβαίνει λόγω της διηλεκτρικής θέρμανσης των μικροκυμάτων. Τα μικροκύματα “αναπηδούν” στο εσωτερικό του φούρνου και απορροφώνται από το φαγητό. Τα μόρια του νερού περιστρέφονται γρήγορα μέσα στις τροφές σε υψηλές συχνότητες, που δημιουργούν μοριακή τριβή και έτσι ζεσταίνεται το φαγητό σας. Αυτό, όμως, κάνει τη μοριακή δομή στο φαγητό σας να αλλάξει και κατά συνέπεια μειώνει την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

Τα μικροκύματα ίσως δημιουργούν καρκινογόνες ουσίες στις τροφές

Όταν ζεσταίνετε τροφές που είναι μέσα σε πλαστικό στο φούρνο μικροκυμάτων, μπορεί να δημιουργήσετε καρκινογόνες ουσίες στα τρόφιμα. Μετά από σχετική ρωσική και γερμανική έρευνα, η ρωσική κυβέρνηση εξέδωσε σχετική προειδοποίηση. Αυτή αφορούσε τους κινδύνους για την υγεία που μπορεί να έχουν οι φούρνοι μικροκυμάτων τόσο για το ανθρώπινο σώμα, όσο και για το περιβάλλον.

Πολλές τροφές στα μικροκύματα βρέθηκαν να περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες, όπως ΒΡΑ, πολυαιθυλένιο (ΡΕΤ), βενζόλιο, τολουόλιο και ξυλόλιο. Τα πλαστικά δοχεία που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση των εν λόγω γευμάτων μικροκυμάτων έχει βρεθεί ότι απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες, μαζί με άλλες βλαβερές τοξίνες στο φαγητό σας. Όλες αυτές στη συνέχεια απορροφώνται από το σώμα σας.

Τα μικροκύματα αλλάζουν τη σύσταση του αίματός σας

Σε μια ελβετική κλινική μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η σύσταση του αίματος αλλάζει σε άτομα που κατανάλωναν τακτικά γάλα και λαχανικά, τα οποία ζέσταιναν σε φούρνο μικροκυμάτων. Συγκεκριμένα, τα ερυθρά τους αιμοσφαίρια μειώθηκαν, ενώ τα επίπεδα των λευκών αυξήθηκαν μαζί με τα επίπεδα χοληστερόλης. Η μη ιονίζουσα ακτινοβολία των μικροκυμάτων μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο αίμα και τον καρδιακό σας ρυθμό.

Τα μικροκύματα μπορούν να επηρεάσουν τον καρδιακό σας ρυθμό

Τα μικροκύματα μπορούν να επηρεάσουν άμεσα το σώμα σας, λόγω της ακτινοβολίας 2.4 GHz (η συνήθης συχνότητα ακτινοβολίας, που εκπέμπεται από φούρνους μικροκυμάτων). Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την δρ Magda Havas του πανεπιστημίου Trent, έδειξε ότι τα επίπεδα της ακτινοβολίας που εκπέμπονται από ένα φούρνο μικροκυμάτων επηρεάζουν τόσο το επίπεδο του καρδιακού ρυθμού όσο και την μεταβλητότητά του. Τα επίπεδα αυτά είναι εντός των προβλεπόμενων οδηγιών ασφάλειας, αλλά τείνουν να προκαλούν άμεσες και δραματικές αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό. Εάν αντιμετωπίζετε ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό ή οποιοδήποτε πόνο στο στήθος και τακτικά καταναλώνετε τροφές, που έχουν εκτεθεί σε μικροκύματα, ίσως θα ήταν καλύτερο για εσάς να διακόψετε τη χρήση του φούρνου μικροκυμάτων, πάντα σε συνεννόηση με το γιατρό σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share