Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο που θα κάνει το απόλυτο «θαύμα» στα ρούχα σας

Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους

20 Φεβρουαρίου 2023 12:49
Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο που θα κάνει το απόλυτο «θαύμα» στα ρούχα σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να ζούμε σε μια υπερ-καταναλωτική εποχή που όσο κι αν μας έχει γονατίσει η κρίση μια μικρή παρασπονδία την κάνουμε που και που και αγοράζουμε εκείνο το ρούχο στη βιτρίνα που μας φώναζε “πάρε με». Πώς όμως σχετίζεται ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο;

Ας το επιτρέψουμε στον εαυτό μας δεν είναι δα και τόσο κακό! Πως μπορούμε, όμως, να το κρατήσουμε όπως την πρώτη μέρα που το πήραμε; Η μόνη σίγουρη λύση είναι να μην το φοράμε και να το αφήσουμε στη βιτρίνα της ντουλάπας μας. Το πήραμε για να το φοράμε, όμως, και όχι για να το θαυμάζουμε. Με την ευκαιρία, δείτε πού βοηθάει το αλουμινόχαρτο στο σιδέρωμα.

Φροντίστε να μην υπάρχουν κενά στη σφαίρα.

Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο που θα κάνει το απόλυτο «θαύμα» στα ρούχα σας

Η λύση είναι απλή και το πιο σημαντικό σχεδόν ανέξοδη αρκεί να έχετε στο σπίτι . Η διαδικασία δε είναι ακόμη πιο απλή! Κόψτε ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο (κάτι παραπάνω απ’ όσο θα χρειαζόσασταν για να σκεπάσετε ένα πιάτο για παράδειγμα) και τσαλακώστε το μέσα στην παλάμη σας, σφιχτά, προσπαθώντας να φτιάξετε μια σφαίρα. Αυτό ήταν! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βάλετε στον κάδο του πλυντηρίου την ώρα της πλύσης μαζί με τα ρούχα.

Το αλουμινόχαρτο θα αποτρέψει τον στατικό ηλεκτρισμό και θα κρατήσει την υφή των υφασμάτων στην αρχική τους κατάσταση ενώ ταυτόχρονα θα κάνει το σιδέρωμα να μοιάζει παιχνιδάκι!

«Τέλος» σε βρομιές, μούχλα και άλατα: Αυτά είναι τα 2 φθηνά υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα και απολυμαίνουν το πλυντήριο ρούχων

Με 2 φθηνά υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας μπορούμε να απολυμάνουμε το πλυντήριο ρούχων και να δώσουμε «τέλος» στις βρομιές και τη μούχλα.

Παράλληλα, για να ξέρετε πως να καθαρίζετε το πλυντήριό σας, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζετε και τα 5 λάθη που το καταστρέφουν.

Τόσο η μαγειρική σόδα όσο και το λευκό ξύδι μπορούν να αγοραστούν πολύ οικονομικά και μπορούν να κάνουν θαύματα όταν πρόκειται για τον καθαρισμό του πλυντηρίου ρούχων σας.

Χάρη στα υψηλά επίπεδα οξικού οξέος, το λευκό ξύδι μετατρέπεται σε ένα ισχυρό καθαριστικό που σκοτώνει τα μικρόβια, ξεφορτώνεται τις οσμές, ξεπλένει τη βρομιά και αφαιρεί τα άλατα.

Επίσης, η μαγειρική σόδα είναι αλκαλική και διαλύει οργανικές ενώσεις όπως η βρομιά και το λίπος χωρίς κατά τον καθαρισμό να αφήνει γρατζουνιές στις επιφάνειες.

Συνεπώς, για να καθαρίσετε το πλυντήριό σας σε ένα μπουκάλι ψεκασμού τοποθετήστε λευκό ξύδι και σόδα. Ανακαινίστε καλά και το υγρό σας είναι έτοιμο.

άλατα στο πλυντήριο ρούχων

Στη συνέχεια θα χρειαστείτε ένα μαλακό πανί με μικροϊνες και μια οδοντόβουρτσα. Ψεκάζοντας το τύμπανο του πλυντηρίου με το υγρό και τρίβοντας το με μια οδοντόβουρτσα και ένα πανί θα αφαιρέσετε τα άλατα, τα υπολείμματα σαπουνιού και αλάτων.

Αν τα άλατα είναι πολλά ρίξτε δυο φλιτζάνια τσαγιού στη θήκη του απορρυπαντικού και κάντε μια πλύση με ζεστό νερό χωρίς ρούχα και σαπούνι.

Στη συνέχεια, σκουπίστε γύρω από το εσωτερικό του τυμπάνου σας χρησιμοποιώντας ένα πανί μικροϊνών.

Επίσης, για να καθαρίσετε τα άλατα, τη βρομιά καθώς και τα υπολείμματα σαπουνιού από το φίλτρο χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί το οποίο θα έχετε προηγουμένος βουτήξει σε λευκό ξύδι, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδαςexpress.co.uk.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share