Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Εφιαλτικά» υπολείμματα στο τζάκι: Το έξυπνο κόλπο με την πατάτα για να τα διώξετε οριστικά!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να το πετύχετε

13 Φεβρουαρίου 2023 10:50
«Εφιαλτικά» υπολείμματα στο τζάκι: Το έξυπνο κόλπο με την πατάτα για να τα διώξετε οριστικά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το τζάκι προσφέρει ζεστασιά και ρομαντική ατμόσφαιρα στον χώρο. Το τρίξιμο του καμένου ξύλου και η λάμψη της φωτιάς θα μας κρατάει παρέα τους κρύους μήνες του χειμώνα! Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το μυστικό με το αλουμινόχαρτο μετά το ψήσιμο του κρέατος για ασυναγώνιστη γεύση

Δυστυχώς, με οποιαδήποτε ανοιχτή φλόγα υπάρχει ο κίνδυνος συσσώρευσης αιθάλης και πισσέλαιου, και το τζάκι δεν διαφέρει. Με την πάροδο του χρόνου, τα λιπαρά μαύρα υπολείμματα θα μετατρέψουν το τζάκι σας σε ένα αντιαισθητικό χάος. Ευτυχώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλούδες πατάτας για να καθαρίσετέ την αιθάλη και το πισσέλαιο από την καμινάδα του τζακιού σας.

Θα χρειαστείτε

  • Φλούδες πατάτας
  • Ταψί λαμαρίνα

Τοποθετήστε βρεγμένες φλούδες πατάτας σε ένα ταψί λαμαρίνα ή σε επίπεδη επιφάνεια σε ένα μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και μακριά από την άμεση ζέστη. Αφήστε τις φλούδες πατάτας να ξεραθούν για 24 έως 48 ώρες μέχρι να μην είναι πλέον υγρές. Μόνο οι ξηρές φλούδες πατάτας καίγονται σωστά.

Ρίξτε προσεκτικά τις φλούδες της πατάτας σε ένα αναμμένο τζάκι. Οι φλούδες της πατάτας καίγονται με υψηλή ενέργεια και θα βοηθήσουν στην ώθηση της αιθάλης και του πισσέλαιου έξω από την καμινάδα.

Συμβουλή: Αυτή η επιλογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τακτική βάση όταν η καμινάδα είναι καθαρή. Δηλαδή, όταν καίτε το τζάκι ή τη σόμπα, μπορείτε απλά να ρίχνετε περιοδικά φλούδες πατάτας, ώστε να καίγεται μαζί με καυσόξυλα. Χάρη σε αυτό, δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα σε ειδικά μέσα πρόληψης.

Καθάρισμα τζακιού με φλούδες πατάτας

«Τουρτούρισμα» στο σπίτι τέλος: Η σπουδαία λύση με το αλουμινόχαρτο που κάνει… πύραυλο το καλοριφέρ!

Για τις κρύες μέρες του χειμώνα, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα τρικ, για να αποδίδουν καλύτερα τα καλοριφέρ μέσα στο σπίτι. Όπως θα δείτε καρέ-καρέ στο παρακάτω βίντεο τα μόνα σύνεργα που θα χρειαστείτε είναι αυτοκόλλητη ταινία και αλουμινόχαρτο.

Κολλήστε με αυτοκόλλητη ταινία ένα κομμάτι από αλουμινόχαρτο τοποθετώντας το ανάμεσα στο σώμα και τον τοίχο. Με αυτό το κόλπο όλη η θερμότητα που βγαίνει από το καλοριφέρ θα μεταφέρεται προς το εσωτερικό του δωματίου, με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου. Γι’ αυτή την δουλειά υπάρχουν στην αγορά και ειδικά θερμοανακλαστικά φύλλα.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, μπορείτε να βρείτε φύλλα αλουμινόχαρτου για αυτή τη δουλειά, σε πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share