Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Το μυστικό με το αλουμινόχαρτο μετά το ψήσιμο του κρέατος για ασυναγώνιστη γεύση

Μοναδικό αποτέλεσμα!

11 Νοεμβρίου 2022 09:11
Το μυστικό με το αλουμινόχαρτο μετά το ψήσιμο του κρέατος για ασυναγώνιστη γεύση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ψήσιμο της μπριζόλας δεν είναι απλή διαδικασία. Χρειάζονται κάποια κόλπα που πρέπει να εφαρμόζετε κάθε φορά που μαγειρεύετε αυτό το κρέας. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για το σωστό μαγείρεμα της μπριζόλας πριν το ψήσιμο.

Ανάπαυση του κρέατος, μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά

Η ανάπαυση είναι ιδιαίτερα σημαντική, ώστε να βγει η μπριζόλα μας ζουμερή, στην κάθε της μπουκιά.

Αυτό που κάνουμε είναι, μόλις βγάλουμε την μπριζόλα από τη φωτιά την τυλίγουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί η θερμοκρασία της για 6-7 περίπου λεπτά.

Για τα πρώτα 2 λεπτά η θερμοκρασία της μπριζόλας συνεχίζει να ανεβαίνει και στη συνέχεια αρχίζει να πέφτει σταδιακά. Η ιστοί του κρέατος συστέλονται και κρατάνε μέσα όλους τους χυμούς και έτσι το κρέας θα παραμείνει ζουμερό, εύγευστο και μαλακό.

Το μυστικό με το αλουμινόχαρτο μετά το ψήσιμο του κρέατος για ασυναγώνιστο αποτέλεσμα

Σας «άρπαξε» το κρέας στον φούρνο; To άγνωστο κόλπο με το υλικό που έχουμε όλοι στο ψυγείο μας

Μια στιγμή να αφαιρεθείς ή να ασχοληθείς με κάτι άλλο και μια δυσάρεστη μυρωδιά αναδύεται από την κουζίνα, μια μυρωδιά που φανερώνει ότι το κρέας έχει αρπάξει. Η δυσάρεστη αυτή εμπειρία έχει τύχει σε όλους, ακόμα και στους καλύτερους μάγειρες. Κι όμως, αν η ζημιά δεν είναι ανεπανόρθωτη – δεν χρειάζεται να το πετάξεις!

Παρακάτω θα σου δείξουμε το "μαγικό" κόλπο με το γάλα για να σώσεις το κρέας σου. Ωστόσο, καλό θα ήταν πριν μπείτε στη διαδικασία μαγειρέματος να γνωρίζατε και για την ποιότητα του κρέατος, δείτε εδώ το κόλπο για να καταλάβετε αν το κρέας σας είναι φρέσκο μόνο από το χρώμα.

Αν, λοιπόν, καθώς μαγειρεύετε το κρέας καταλήξετε με καμένη πρωτεΐνη εξωτερικά και ωμό περιεχόμενο, κόψτε τις καμένες στρώσεις και συνεχίστε να σιγοβράζετε με λάδι, νερό ή ζωμό.

κάηκε το κρέας στο φούρνο

Για να αφαιρέσετε την καμένη μυρωδιά από το πιάτο σας, μεταφέρετε το σε άλλο μπολ και σκεπάστε το με ένα υγρό πανί. Αυτό θα απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος της δυσάρεστης οσμής. Ένας επιπλέον τρόπος για να απαλλαγείτε από την καμένη γεύση και άρωμα είναι να προσθέσετε ζεστό γάλα στο πιάτο σας.

Συνδυάζετε το κρέας με τις πατάτες; Σταματήστε το αμέσως

Ξέρετε το λόγο που πρέπει να σταματήσετε να τρώτε κρέας μαζί με πατάτες; Το Athensmagazine.gr τον ανακάλυψε και σας τον παρουσιάζει παρακάτω.

Υπάρχουν κάποιες τροφές, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν το πεπτικό σας σύστημα ή ακόμη και να σας αρρωστήσουν όταν συνδυάζονται με άλλες με αποτέλεσμα να κάνουν κακό στην υγεία. Μέσα σ' αυτές ανήκουν οι πατάτες μαζί με το κρέας.

πατάτες με κρέας συνδυασμός

Συγκεκριμένα, το άμυλο που περιέχουν οι πατάτες απαιτεί αλκαλικά πεπτικά υγρά, σε αντίθεση με τις πρωτεΐνες του κρέατος που χρειάζονται όξινα. Όταν, λοιπόν, συνδυάζονται προκαλούν διαταραχές, όπως καούρα, δυσπεψία και αέρια. Κι επειδή φροντίζουμε για την υγεία σας, δείτε εδώ τι συμβαίνει όταν το κρέας είναι πιο σκούρο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share