Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Δεν είναι το αλάτι, ούτε το ψήσιμο: Εκεί κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας για την τέλεια μπριζόλα

Μια δοκιμή θα σας πείσει

10 Φεβρουαρίου 2023 11:37
Δεν είναι το αλάτι, ούτε το ψήσιμο: Εκεί κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας για την τέλεια μπριζόλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τις περισσότερες φορές, όταν μαγειρεύουμε κρέας για δείπνο, το σερβίρουμε κατευθείαν με το που βγαίνει από το φούρνο. Και είναι κάπως λογικό, καθώς μετά από μια δύσκολη μέρα το μόνο που θες είναι να φας και να «λιώσεις» στον καναπέ. Με την ευκαιρία, δείτε το υλικό στην μαρινάδα που θα κάνει το κρέας σας "λιχουδιά".

Αυτό, ωστόσο, μόνο καλό δεν είναι για το κρέας αλλά και για την απόλαυσή σας. Βλέπετε, όταν βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και το κόβουμε κατευθείαν, όλοι οι χυμοί του φεύγουν κατευθείαν από το εσωτερικό και χύνονται στην επιφάνεια εργασίας, αφήνοντας τις μπριζόλες ή το ψητό μας στεγνά.

Ούτε αλάτισμα, ούτε ψήσιμο: Εκεί κρύβεται το μυστικό για το τέλειο ψήσιμο στην μπριζόλα

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προγραμματίζετε, όσο είναι δυνατόν, τα γεύματά σας, έτσι ώστε το κρέας που θα ψήσετε, σοτάρετε ή μαγειρέψετε να έχει χρόνο να «ξεκουραστεί» μόλις απομακρυνθεί από τη φωτιά. Αυτός ο χρόνος θα βοηθήσει του χυμούς να μεταφερθούν στο κέντρο του κρέατος και να μοιραστούν σε ίσες ποσότητες σε όλα τα σημεία του.

Δεν έχει σημασία αν το κρέας σας είναι φτηνό ή ακριβό, ο κανόνας ξεκούρασης ισχύει και στις δύο περιπτώσεις. Μια μπριζόλα ή ένα στήθος κοτόπουλου χρειάζονται γύρω στα 5 λεπτά ξεκούρασης, ενώ ένα ολόκληρο μοσχαρίσιο πλευρό ή ένα ολόκληρο κοτόπουλο χρειάζονται γύρω στα 20 με 30 λεπτά.

Για φοιτητές και νέους: Το κόλπο για να καταλάβετε αν έχει χαλάσει το κρέας

Οι άνθρωποι που μαγειρεύουν συχνά σίγουρα θα ξέρουν το κόλπο για το εάν ένα κρέας έχει χαλάσει. Τι γίνεται όμως με τους νέους και τους φοιτητές που μένουν μόνοι τους.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Το φρέσκο βοδινό κρέας αντέχει μόνο 4-5 ημέρες στην απλή συντήρηση και μόνο αν είναι φρέσκο. Τοποθέτησέ το στο πάνω πάνω ράφι και τέρμα μέσα. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο των σεφ για να βγαίνουν οι μπριζόλες σας ζουμερές.

Αν και πάλι δεν είσαι σίγουρη για το αν πρέπει να καταναλώσεις το βοδινό ή τον μοσχαρίσιο κιμά, ξεκίνα με την οσμή. Η μυρωδιά του φρέσκου κρέατος πρέπει να είναι ευχάριστη.

Έπειτα παρατήρησε το χρώμα του κρέατος. Το μοσχαρίσιο κρέας πρέπει να είναι ροζέ. Όσο περισσότερο το οξυγόνο δρα στις ίνες, τόσο πιο πολύ θα σκουραίνει το κρέας. Κρέας καφέ, μαύρο ή πράσινο δεν είναι κατάλληλο για κατανάλωση.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share