Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τρέχουν τα ζουμιά: Αυτό είναι το κόλπο για να διατηρούνται οι μπριζόλες αφράτες και ζουμερές

Θα πάθετε πλάκα!

8 Φεβρουαρίου 2023 15:33
Τρέχουν τα ζουμιά: Αυτό είναι το κόλπο για να διατηρούνται οι μπριζόλες αφράτες και ζουμερές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι αγαπημένες, είτε στο φούρνο, είτε στο τηγάνι, είτε στη κατσαρόλα. Αλλά ποίο είναι το σύνηθες λάθος που κάνουμε πολλοί όταν μαγειρεύουμε μπριζόλες; Τις τρυπάμε με το πιρούνι για να δούμε αν είναι έτοιμες και τελικά τι καταφέρνουμε; Να χάνουν όλα τους τα υγρά. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού

Ο σωστός τρόπος, για να μη χάσει το κρέας τα πολύτιμα υγρά του, είναι να το πιέσετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αν βρείτε αντίσταση και δείτε σταγόνες στην επιφάνεια του κρέατος, τότε έχει ψηθεί.

Ακολουθήστε αυτή τη τη συμβουλή και θα μας θυμηθείτε

Τρέχουν τα ζουμιά: Αυτό είναι το κόλπο για να διατηρούνται οι μπριζόλες αφράτες και ζουμερές

Μύθοι και αλήθειες για την συντήρηση του κρέατος - Τι να προσέχετε και τι να αποφεύγετε

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε αλήθειες και μύθους που πρέπει να γνωρίζετε για την σωστή συντήρηση του κρέατος. Ποιά λάθη πρέπει να αποφεύγετε. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με την σακούλα και το κρέας στην κατάψυξη.

Συμβουλές

  • Μην αγοράζετε νωπό κρέας που είναι κρεμασμένο έξω από το κρεοπωλείο και εκτεθειμένο στον ήλιο και στα έντομα. Ελέγξτε αν έχει σφραγίδα και την ημερομηνία σφαγής και λήξης.
  • Να αγοράζετε το κρέας και τα προϊόντα του τελευταίο και αφού έχετε ολοκληρώσει τα υπόλοιπα ψώνια.
  • Αφού προμηθευτείτε τα κρέας, το μεταφέρετε και το αποθηκεύετε απευθείας, έτσι ώστε να μην αφήνετε χρόνο στους μικροοργανισμούς να πολλαπλασιαστούν.
  • Δεν πρέπει να κρατάτε το κρέας στη συντήρηση πάνω από 2 ημέρες. Καλό επίσης είναι να μην είναι περιτυλιγμένο με χαρτί, αλλά να τοποθετείται σε κατάλληλο σκεύος που επιτρέπει τον αερισμό του, χωρίς να έρχεται σε επαφή με άλλα τρόφιμα (π.χ. σε γυάλινο μπολ το οποίο καλύπτεται με ένα πιάτο).
  • Δεν πρέπει να τοποθετείτε το κρέας τυλιγμένο στο χαρτί του κρεοπωλείου στα πάνω ράφια του ψυγείου, διότι ενδέχεται να στάξει και να μολύνει άλλα τρόφιμα που βρίσκονται ξεσκέπαστα από κάτω.
  • Ο καλύτερος τρόπος αποψύξεως είναι στο ψυγείο, γιατί η χαμηλή θερμοκρασία του ψυγείου δεν επιτρέπει την ταχεία ανάπτυξη και πολλαπλασιασμό των μικροβίων. Η απόψυξη με τον τρόπο αυτό μπορεί να διαρκέσει ανάλογα με το μέγεθος και τον τύπο του προϊόντος από 24 έως 48 ώρες. Μετά την απόψυξη το κρέας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3 έως 5 ημέρες. Αν πρόκειται για κιμά ή κοτόπουλο ο χρόνος είναι 1 με 2 ημέρες. Ποτέ μην αποψύχετε το κρέας κάτω από ζεστό νερό.
  • Να μην επιτρέπετε ζουμιά από νωπό κρέας και πουλερικά να πέφτουν πάνω σε έτοιμα φαγητά είτε στο ψυγείο είτε κατά την προετοιμασία. Μην τοποθετείτε μαγειρεμένα φαγητά στην ίδια πιατέλα που είχατε νωπό κρέας ή πουλερικά.
  • Μαγειρέψτε σωστά το κρέας. Να θυμάστε πως σχεδόν οι περισσότεροι μικροοργανισμοί σκοτώνονται πάνω από τους 60 – 70°C. Έτσι τα προϊόντα αυτά είναι ασφαλή όταν το κέντρο τους έχει πιάσει 72-74°C.
  • Τέλος, όταν ξαναθερμάνετε το κρέας, σιγουρευτείτε ότι έχει πιάσει τους 74°C.

Μύθοι και αλήθειες για την συντήρηση του κρέατος - Τι να προσέχετε και τι να αποφεύγετε

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share