Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

«Χρυσό» αποτέλεσμα καθαριότητας στον νεροχύτη - Ο μυστικός συνδυασμός μαγειρικής σόδας και λεμονιού

Θα σας λύσει τα χέρια!

17 Δεκεμβρίου 2022 16:57
«Χρυσό» αποτέλεσμα καθαριότητας στον νεροχύτη - Ο μυστικός συνδυασμός μαγειρικής σόδας και λεμονιού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές φορές ο νεροχύτης μας βγάζει δυσάρεστες μυρωδιές αλλά υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να τις περιορίσετε. Δείτε πώς να φτιάξετε εύκολα ένα οικολογικό μείγμα που θα διώξει τις άσχημες μυρωδιές. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για πεντακάθαρο φούρνο.

Τι θα χρειαστείτε

Για να φτιάξετε το μείγμα σας θα χρειαστείτε 1/2 φλ. χυμό λεμονιού και 1/2 φλ. μαγειρική σόδα. Με αυτά τα δύο υλικά μόνο, θα έχετε καθαρούς νεροχύτες με όμορφη μυρωδιά.

Ξεκινήστε να φτιάχνετε το μείγμα σας ζεσταίνοντας αρχικά τον χυμό λεμονιού και προσθέτοντας τη μαγειρική σόδα. Φροντίστε να διαλυθεί καλά η σόδα και μην αγχωθείτε αν δείτε να δημιουργείται αφρός. Ο αφρός είναι αποτέλεσμα της αντίδρασης της μαγειρικής σόδας με το λεμόνι.

Αφού ανακατευτούν καλά τα υλικά ρίξτε το μείγμα μέσα στο νεροχύτη αργά-αργά και αφήστε να δράσει για 10-15 λεπτά. Αμέσως μετά ανοίξτε τη βρύση σας για να πέσει χλιαρό νερό ή ρίξτε εσείς χλιαρό νερό με μια κανάτα. Αν η μυρωδιά επιμένει μπορείτε να δοκιμάσετε να ανακατέψετε παγάκια με αλάτι. Ρίξτε τα παγάκια με το αλάτι μέσα στο νεροχύτη και στη συνέχεια ρίξτε από πάνω χυμό λεμονιού.

Λεμόνι για το καθάρισμα του νεροχύτη

Φούρνος "αλφαδιά": Εξαφανίστε τα καμένα λίπη με μαγειρική σόδα, ξύδι και 1 ακόμα υλικό

Αν το φαγητό άφησε τα σημάδια του στο φούρνο σας, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας για να τα ξεφορτωθείτε! Με την ευκαιρία, δείτε τι θα συμβεί αν ρίξετε μαγειρική σόδα στο κάθισμα του αυοκινήτου.

Λατρεύετε το κοτόπουλο και τις πατάτες στο φούρνο ή ακόμα περισσότερο κάθε είδος σουφλέ και πίτας. Τι συμβαίνει όμως όταν τρέξουν τα λάδια του πρώτου ή το μείγμα του δεύτερου πέσει από το ταψί στο φούρνο σας; Για να σας βοηθήσουμε, η σωστή απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δεν είναι ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Αυτό, βέβαια, αν δράσετε εύκολα και γρήγορα και σας εγγυόμαστε ότι θα δείτε το φούρνο σας να αστράφτει και πάλι. Πώς; Μα φυσικά ακολουθώντας τις συμβουλές μας.

Κατ’αρχάς, αφού κρυώσει λίγο ο φούρνος, κατεβάστε την ασφάλεια της κουζίνας σας. Όσο είναι ακόμα σχετικά ζεστός, αφαιρέστε με το ειδικό εργαλείο όσα περισσότερα υπολείμματα φαγητού μπορείτε. Στη συνέχεια, ψεκάστε την επιφάνειά του με λίγη αμμωνία. Έπειτα, ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες λευκό ξίδι.

Αφήστε το μείγμα να αφρίσει και να δράσει για 2-3 λεπτά προτού τρίψετε καλά το φούρνο με ένα σφουγγάρι για τα πιάτα. Τέλος, σκουπίστε καλά την επιφάνεια με ένα καθαρό πανί και αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή ώστε να στεγνώσει καλά... και καθαρίσατε!

Αν δεν έχετε αμμωνία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά μαγειρική σόδα και νερό. Η μόνη διαφορά σε αυτή την περίπτωση είναι πως ο καθαρισμός θα διαρκέσει λίγο παραπάνω. Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και απλώστε την στον φούρνο σας. Αφήστε τη να δράσει για 12-24 ώρες και μόλις περάσει αυτό το χρονικό διάστημα καθαρίστε τη με ένα σφουγγάρι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share