Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Εσύ έχεις αγαπήσει το μπανιο σου; Ανακάλυψε τον ποιο σωστό τρόπο να χρησιμοποιείς το πλυντήριο ρούχων

Μοναδικές συμβουλές για απίστευτα αποτελέσματα!

11 Νοεμβρίου 2022 10:42
Εσύ έχεις αγαπήσει το μπανιο σου; Ανακάλυψε τον ποιο σωστό τρόπο να χρησιμοποιείς το πλυντήριο ρούχων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν μία νοικοκυρά, ένα νέο ζευγάρι, ένας φοιτητής ή ένας εργένης αποκτήσει το πρώτο του πλυντήριο ρούχων νιώθει ότι έλυσε πολλά από τα προβλήματα που τον παίδευαν μέχρι εκείνη την στιγμή. Η κτίση μπορεί να είναι το το πρώτο βήμα, αλλά δεν είναι πάντα το παν.

Διαβάστε επίσης το μανιφέστο της άριστης νοικοκυράς

Το πλυντήριο όσο εξελιγμένο ή παλιό, όσο ακριβό ή φθηνό και αν είναι, έχει κάποιους κανόνες αλλά και κάποια μυστικά που συχνά αγνοούμε. Οι περισσότεροι από εμάς μάθαμε από τις μητέρες μας πως να βάζουμε πλυντήριο. Η εκάστοτε μητέρα δεν μπορεί να γνωρίζει όλα τα μυστικά και τις οδηγίες χρήσης που συνοδεύουν αυτή την πολύτιμη συσκευή. Έτσι, υπάρχει πάντα η ανάγκη να μάθουμε πως γίνεται σωστά η συγκεκριμένη δουλειά, με την λιγότερη δυνατή προσπάθεια και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Υπάρχουν πολλά λάθη που μπορεί να κάνει κάποιος και τα αποτελέσματα φαίνονται αμέσως :

  • ρούχα που συρρικνώθηκαν,
  • ρούχα που άλλαξαν χρώμα ή ξέβαψαν,
  • φρεσκοπλυμένα ρούχα με μυρωδιά μούχλας
  • πλυντήριο που κάνει θόρυβο
  • πλυντήριο που μετακινείται κατά το στίψιμο και πολλά ακόμα.

Αυτοί είναι οι λόγοι που συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές, οδηγίες χρήσης και μυστικά για την ιδανική χρήση του πλυντηρίου ρούχων. Το σημαντικότερο είναι ότι εκτός από δοκιμασμένα, είναι και απλά, ώστε να μπορεί να τα κάνει ο καθένας.

Διαβάστε τα, θα σας λύσουν τα χέρια.

Καθαρισμός Πλυντηρίου Ρούχων σε 4 απλά βήματα!


Ίσως να μοιάζει οξύμωρο αλλά ακόμη και το πλυντήριο ρούχων που χρησιμοποιείς για να πλένεις τα ρούχα σου, χρειάζεται φροντίδα και τακτικό καθάρισμα. Ο καθαρισμός του, είναι μία πολύ απλή διαδικασία. Αφιέρωσε 10 λεπτά και ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να έχεις ένα πεντακάθαρο πλυντήριο ρούχων.

Αν νιώθεις ότι τα ρούχα σου δεν έχουν άρωμα λεβάντας ή όποιο άλλο χρησιμοποιείς, πιθανότατα δεν φταίει το απορρυπαντικό. Με το πέρασμα του χρόνου μαζεύονται χνούδια και υπολείμματα βρωμιάς από τα ρούχα, στα τοιχώματα από το πλυντήριο ρούχων. Αν μείνουν για καιρό στο εσωτερικό του πλυντηρίου σου, θα αρχίσουν να αναδύουν μία δυσάρεστη μυρωδιά.

Εκτός αυτού είναι αρκετά σύνηθες να μαζεύονται σαπουνάδες ανάμεσα στα λάστιχα. Έτσι, αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα, μούχλα και τα ρούχα πιθανότατα μυρίζουν πιο άσχημα όταν βγαίνουν, παρά όταν μπαίνουν στο πλυντήριο. Ακολουθώντας απλές συμβουλές μπορούμε να κάνουμε το πλυντήριο μας να αστράφτει!

1. Καθαρισμός Κάδου
Επαναλάβετε μια από τις παρακάτω μεθόδους μια φορά τον μήνα για πεντακάθαρο πλυντήριο αλλά και για ακόμα πιο καθαρά ρούχα.

Ξίδι και μαγειρική σόδα Λίγα είναι τα πράγματα μέσα στο σπίτι που δεν μπορούν να καθαριστούν με σόδα και ξίδι. Ανακατέψτε 1/4 φλ. μαγειρική σόδα με 1/4 φλ. νερό και ρίξτε το μείγμα στο συρταράκι που τοποθετείτε πάντα το απορρυπαντικό, όταν βάζετε μια πλύση, στο πλυντήριο ρούχων. Βάλτε μέσα στο πλυντήριο (εκεί που μπαίνουν τα ρούχα) 2 φλ. ξίδι και ξεκινήστε κανονικά την πλύση με την υψηλότερη θερμοκρασία νερού. Αν θέλετε τοποθετήστε πετσέτες μέσα στο πλυντήριο γιατί κάποια πλυντήρια συνιστούν να μην κάνετε άδειες πλύσεις.

Η μαγειρική σόδα και το ξίδι «σπάνε» τις βρωμιές αλλά και τη μούχλα που έχει συσσωρευτεί και καθαρίζουν αποτελεσματικά το πλυντήριό σας, σκοτώνοντας όλα μικρόβια που βρήκαν καταφύγιο στο εσωτερικό του.

2.Καθαρισμός θηκών πλύσης (συρταράκι)

Καθαρίστε τις θήκες του πλυντηρίου

Ένα ακόμη σημείο που χρειάζεται οπωσδήποτε καθάρισμα είναι οι θήκες πλύσης ή αλλιώς το συρταράκι του πλυντηρίου. Αφαίρεσε το και τοποθέτησε το σε μία λεκάνη με καυτό νερό. Αφού μουλιάσει ψέκασε το με ένα απλό σπρέι καθαρισμού καθημερινής χρήσης. Θα χρειαστεί καλό τρίψιμο ώστε να φύγουν όλοι οι λεκέδες από απορρυπαντικό, άλατα και μούχλα. Πριν το επανατοποθετήσεις, σκούπισε το καλά με μία πετσέτα.

3. Καθαρισμός λαστίχων πλυντηρίου

Καθαρισμός λάστιχων πλυντηρίου πιάτων

Τα λάστιχα είναι πιθανότατα το πιο βρώμικο σημείο του πλυντηρίου ρούχων. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις αν έχουν υποστεί φθορά ή αν έχουν υπολείμματα μούχλας στο περίβλημα τους. Σε μία λεκάνη ανάμειξε ζεστό νερό και μία κούπα υγρό λευκαντικό με βάση τη χλωρίνη. Βούτηξε ένα βαμβακερό πανί μέσα στο μείγμα και με απαλές κινήσεις τρίψε το λάστιχο. Άφησε το να δράσει για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια καθάρισε το λάστιχο με μία μαλακή πετσέτα.

4. Καθαρισμός φίλτρου του πλυντηρίου

Το φίλτρο υπάρχει για να φιλτράρει το νερό. Μετά από αρκετές πλύσεις είναι λογικό να έχει γεμίσει με χνούδια ή ακόμη και με μικρά ρούχα, όπως κάλτσες. Mην ξεχνάς να το καθαρίζεις με τρεχούμενο νερό κάθε 2-3 μήνες!

Συντηρήστε Σωστά το Πλυντήριο Ρούχων σας
Κάποια πλυντήρια χαλάνε πολύ εύκολα ενώ κάποια άλλα αντέχουν περισσότερο. Τι φταίει; Είναι μόνο θέμα εταιρείας και ποιότητας ή ευθυνόμαστε και εμείς για το χρόνο ζωής τους; Δείτε αν τηρείτε τους παρακάτω κανόνες συντήρησης του πλυντηρίου σας ή αν κάνετε κάποιο από τα συνηθισμένα λάθη.

Βάλτε μερικές έξτρα, άδειες πλύσεις συντήρησης, ανά έτος.

Αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να διατηρείτε το πλυντήριό σας καθαρό για περισσότερο καιρό. Βάλτε 2-3 φορές το χρόνο ένα πλυντήριο χωρίς ρούχα. Ρυθμίστε το σε ζεστή πλύση με απορρυπαντικό και αφήστε το να λειτουργήσει μόνο του για να καθαριστούν οι σωλήνες και να φύγουν τα άλατα και η βρωμιά. Αντί απορρυπαντικού μπορείτε να ακολουθήσετε τον τρόπο που υποδείξαμε πιο πάνω για τον καθαρισμό του κάδου.

Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο.

Υπερφόρτωση πλυντηρίου

Προσπαθήστε να μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο. Ένα κλασικό λάθος που κάνουν πολλές νοικοκυρές είναι να υπερφορτώνουν το πλυντήριό τους με ρούχα. Με αυτόν τον τρόπο πλυσίματος, δεν χαλάτε μόνο τα ρούχα σας αλλά καταστρέφετε και το πλυντήριό σας. Φροντίστε κάθε πλύση να είναι μισογεμάτη ώστε να πλένονται καλύτερα τα ρούχα, να συντηρείται το πλυντήριο για περισσότερο καιρό και να ξοδεύετε λιγότερα χρήματα. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του πλυντηρίου σας για να δείτε πώς θα κάνετε γρήγορες και οικονομικές πλύσεις.

Μην ανακατεύετε απορρυπαντικό με μαλακτικό.

Το μαλακτικό πρέπει να μπαίνει στη σωστή θέση του πλυντηρίου και να μην ανακατεύεται με το απορρυπαντικό. Αν το ανακατέψετε θα δείτε πως δε θα διαλυθεί και θα δημιουργήσει γκρι λεκέδες στο πλυντήριο. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του εγχειριδίου σας ώστε να έχετε το πλυντήριό σας συντηρημένο σαν καινούριο για μεγαλύτερο διάστημα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share