Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έβαλε μία κούπα ξύδι στο πλυντήριο πιάτων και εξαφάνισε τα μικρόβια

Εύκολη και γρήγορη λύση για να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων

20 Ιουλίου 2022 15:17
Έβαλε μία κούπα ξύδι στο πλυντήριο πιάτων και εξαφάνισε τα μικρόβια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έτσι θα εξαφανίσετε τα μικρόβια από το πλυντήριο πιάτων, εξασφαλίζοντας πιο υγιεινά σκεύη για εσάς και την οικογένειά σας…

Με την ευκαιρία δείτε επίσης: Ο «παντογνώστης» της κουζίνας: Το κόλπο της γιαγιάς για να στεγνώνουν τα πάντα στο πλυντήριο πιάτων (video)

  • Αδειάστε καλά το πλυντήριο και βγάλτε το κάτω καλάθι, όσο πιο έξω γίνεται (αν γίνεται και εντελώς, ακόμα καλύτερα). Εντοπίστε την υποδοχή της αποχέτευσης, και καθαρίστε καλά γύρω από αυτήν, αφαιρώντας το φίλτρο. Τσεκάρετε όλες τις εξόδους του νερού, και καθαρίστε τις καλά με χαρτί κουζίνας.
  • Τοποθετήστε ένα μπολ με μία κούπα ξύδι στο κάτω καλάθι. Στο πάνω, τοποθετήστε ένα πιατάκι με μισή κούπα μαγειρική σόδα.
  • Βάλτε το πλυντήριο σε λειτουργία και αφήστε ξίδι και σόδα να κάνουν τα μαγικά τους. Το ξίδι είναι φυσικό αντιβακτηριδιακό και καθαριστικό. Η σόδα «σπάει» τα άλατα του νερού και ενισχύει τις καθαριστικές ιδιότητες του ξιδιού.
  • Μόλις ο κύκλος του πλυντηρίου ολοκληρωθεί, αφήστε το κλειστό για 20 λεπτά. Οι ατμοί θα απομακρύνουν τυχόν υπολείμματα βρωμιάς. Ανοίξτε την πόρτα του και περάστε τις επιφάνειες με ένα μαλακό πανί ή με χαρτί κουζίνας. Εκτός από πεντακάθαρο, το πλυντήριό σας είναι έτοιμο και για ακόμα καλύτερο καθαρισμό των πιατικών σας!

 Έβαλε μία κούπα ξύδι στο πλυντήριο πιάτων και εξαφάνισε τα μικρόβια

Πηγή: newsitamea

Επανορθώστε αμέσως! Αυτό είναι το λάθος που κάνετε στο πλυντήριο πιάτων

Είναι αλήθεια! Σχεδόν όλοι κάνουν το παρακάτω λάθος με το πλυντήριο πιάτων και είναι πραγματικά πανεύκολο να το διορθώσετε αν το κάνετε και εσείς.

Χρησιμοποιείτε πολύ απορρυπαντικό πλυντηρίου και αυτό σας κοστίζει χρήματα και μάλιστα χωρίς λόγο.

Αν έχετε παρατηρήσει το πλυντήριο πιάτων σας να βουλώνει συχνά ή έχετε παρατηρήσει τα πιάτα και τα ποτήρια σας να έχουν μια περίεργη υφή, τότε μάλλον κάνετε και εσείς το ίδιο λάθος. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με τη κρυφή κάμερα στο πλυντήριο πιάτων.

Αν μπείτε στη διαδικασία να καθαρίσετε το πλυντήριό σας που βούλωσε θα διαπιστώσετε πως μια μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού είναι αυτή που το έκανε να βουλώσει.

Επανορθώστε αμέσως! Αυτό είναι το λάθος που κάνετε στο πλυντήριο πιάτων

Μάθετε να χρησιμοποιείτε λιγότερο απορρυπαντικό. Ιδανικά το 1/3 αυτού που χρησιμοποιείτε αυτή τη στιγμή μπορεί να κάνει πολύ καλύτερη δουλειά και να μην βουλώνει και το πλυντήριό σας. Επιπλέον θα κάνετε και περισσότερη οικονομία.

Ξεκινήστε απλά κάνοντας δοκιμές. Βάλτε μια πολύ μικρή ποσότητα απορρυπαντικού και αν δείτε ότι καθαρίζει τα πιατικά σας μείνετε σε αυτήν. Αλλιώς την επόμενη φορά προσθέστε λίγη παραπάνω ποσότητα μέχρι να φτάσετε στην ιδανική ποσότητα για εσάς και το δικό σας πλυντήριο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share