Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Πείτε «bye-bye» στην σκουριά: 4 φυσικοί τρόποι να την εξαφανίσετε μια και καλή!

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά!

19 Απριλίου 2022 16:18
Πείτε «bye-bye» στην σκουριά: 4 φυσικοί τρόποι να την εξαφανίσετε μια και καλή!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας αντικείμενα μεταλλικά τα οποία είναι σκουριασμένα. Η αφαίρεση σκουριάς δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Πολλές φορές είτε τα πετάμε, είτε αγοράζουμε χημικά προϊόντα προκειμένου να τα φέρουμε στην αρχική τους μορφή. Η αλήθεια είναι ότι τα χημικά προϊόντα έχουν πολύ καλά αποτελέσματα όμως δεν είναι καθόλου υγιεινά και σαφώς έχουν σημαντικό κόστος.

Εδώ λοιπόν θα σας προτείνουμε οικονομικούς και οικολογικούς τρόπους για την αφαίρεση σκουριάς.

σκουριά κάγκελα

3+1 απλοί τρόποι για να εξαφανίσετε τη σκουριά με φυσικό τρόπο

Λευκό ξύδι: Έχει αρκετά καλά αποτελέσματα αλλά θα πρέπει να το αφήσετε για ώρες μέσα στο διάλυμα, οπότε είναι καλό κυρίως για μικρά αντικείμενα. Επειδή όμως είναι αρκετά οξύ, όταν τελειώσετε, θα πρέπει να αλείψετε την επιφάνεια με μαγειρική σόδα.

Χυμός λεμονιού: Λόγω της μεγάλης οξύτητας του λεμονιού θα πρέπει να αλείψουμε τον χυμό του λεμονιού σε μία επιφάνεια και να το αφήσουμε μισή ώρα περίπου. Εν συνεχεία το τρίβουμε καλά και η σκουριά μας θα φύγει.

Μαγειρική σόδα και νερό: Βάζουμε μαγειρική σόδα στη σκουριά και στη συνέχεια τρίβουμε με μια οδοντόβουρτσα την σκουριασμένη επιφάνεια.

Coca cola: Όλοι μας χρησιμοποιούμε την κόκα κόλα για να χωνέψουμε ή να ξεδιψάσουμε. Είναι όμως ένα από τους καλύτερους τρόπους για την αφαίρεση σκουριάς. Βάλτε κόκα κόλα σε ένα ποτήρι και τοποθετήστε το σκουριασμένο αντικείμενο για 24 ώρες. Εάν η σκουριασμένη επιφάνεια είναι μεγαλύτερη, τότε ρίξτε κόκα κόλα και ξεκινήστε να την τρίβετε με ένα σφουγγάρι.

Έβαλε μαγειρική σόδα στον φούρνο και είπε αντίο στη βρωμιά

Ο φούρνος είναι μία από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά, γι' αυτό και χρειάζεται συχνό καθάρισμα. Βέβαια, καθώς στον φούρνο μαγειρεύουμε το φαγητό μας, θα πρέπει να τον καθαρίζουμε αποτελεσματικά.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε το έξυπνο τρικ για να κάνεις τις σχάρες του φούρνου να λάμψουν.

Καθαρισμός φούρνου με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα άλλο εξαιρετικό συστατικό για τον καθαρισμό ενός φούρνου, ειδικά αν ο φούρνος σας είναι πολύ βρώμικος.

  • Πρώτα, ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα με αρκετό νερό για να φτιάξετε μια πάστα.
  • Στη συνέχεια, εφαρμόστε το στους εσωτερικούς τοίχους (κρατήστε το μακριά από τα θερμαντικά στοιχεία) και αφήστε το για περίπου δύο ώρες. Μην ανάβετε το φούρνο.
  • Τέλος, αφαιρέστε την πάστα και σκουπίστε με ένα υγρό πανί.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share