Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πώς θα απομακρύνετε την σκουριά από τα ρούχα σας πανεύκολα;

Η λύση είναι πολύ γρήγορη και αποτελεσματική!

15 Σεπτεμβρίου 2019 21:30
Πώς θα απομακρύνετε την σκουριά από τα ρούχα σας πανεύκολα;

Έχετε ρούχα που έχουν λερωθεί από σκουριά και λυπάστε να τα πετάξετε; Μην απελπίζεστε μπορείτε να τα καθαρίσετε πανεύκολα και χωρίς κόπο! Γλιτώστε το σιδέρωμα των ρούχων... μόνο με παγάκια!

Η σκουριά είναι ένα υλικό που αποτελείται από οξείδιο του σιδήρου, το οποίο δημιουργείται όταν το σίδερο ή το αστάλι έρχεται σε επαφή με νερό κι αέρα. Δεν χρειάζεται αρκετό νερό, αρκεί απλώς η υγρασία στον αέρα. Μπορεί η αφαίρεση της σκουριάς από τα ρούχα σας να είναι τόσο απλή όσο το να μένετε μακριά από επιφάνειες που έχουν σκουριά, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Εξαιτίας αυτής της πραγματικότητας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε, όταν έχετε λεκέ από σκουριά πάνω στα ρούχα σας.

Υπάρχουν πολλά αντικείμενα στα σπίτια μας που είναι φτιαγμένα από σίδερο και ατσάλι. Εργαλεία για τον κήπο, έπιπλα για εξωτερικούς χώρους, σχάρα ψησίματος, όλα αυτά τα υλικά είναι παντού. Αν δεν είναι βαμμένα ή επικαλυμμένα με αστάρι ή η εξωτερική τους επιφάνεια έχει γδαρθεί ή φθαρεί, τότε μπορεί να σκουριάσουν.

Επισκόπηση των λεκέδων από σκουριά

Οι λεκέδες από σκουριά είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Ο λεκές συνήθως εξαπλώνεται εύκολα, που σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερο λεκέ. Σε μερικές περιπτώσεις η ολοκληρωτική απομάκρυνση του λεκέ δεν είναι δυνατή. Όταν αυτό συμβαίνει, θα πρέπει πάντα να αναζητάτε τη βοήθεια του καθαριστηρίου της γειτονιάς σας, για να σώσει τα ρούχα σας. Όμως, για τους περισσότερους λεκέδες από σκουριά πάνω σε ρούχα μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω tips.

Απομάκρυνση λεκέδων από σκουριά: Βήμα προς βήμα

Ενεργείστε άμεσα. Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίσετε τον λεκέ, τόσο πιο πιθανό είναι να απαλλαγείτε απ’ αυτόν.

Επιλέγξτε ένα καθαριστικό για την απομάκρυνση του λεκέ από σκουριά που ταιριάζει στο είδος του ρούχου σας.

Φροντίστε τον λεκέ πριν το πλύσιμο.

Πλύντε στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, με βάση την ετικέτα που υπάρχει πάνω στο ρούχο και ξεβγάλτε.

Βεβαιωθείτε ότι ο λεκές απομακρύνθηκε.

Θα πάθετε πλάκα όταν δείτε πως φεύγει η κιτρινίλα από τα λευκά ρούχα!

Με αυτό τον τρόπο φεύγει η κιτρινίλα από τα λευκά ρούχα...

Πόσες φορές, βλέπεις τα λευκά ρούχα σου, μετά από καιρό, τα κοιτάς και αντί για την φρεσκάδα που είχαν όταν τα πήρες, βλέπεις ότι το χρώμα τους άλλαξε και έχουν πάρει μια παλ απόχρωση του κίτρινου;…

Πριν το πετάξεις και αρχίσεις να ψάχνεις τι θα ψωνίσεις, να σου πούμε πως έχουμε τη λύση!
Αρχικά να σε ενημερώσουμε, ότι το έπαθες γιατί τα ξέχασες, στον ήλιο για ώρες, ή γιατί δεν τα πλένεις στις σωστές θερμοκρασίες.


Τι μπορείς όμως να κάνεις, για να τα αλλάξεις;
Μέχρι χτες, έτρεχες στο κοντινότερο supermarket, να προμηθευτείς όλα τα απαραίτητα λευκαντικά, μπας και τους αλλάξει το χρώμα! Αλλά ο κόπος, αποδεικνύονταν μάταιος…

Μην απελπίζεσαι, ήρθε η ώρα να σου πούμε και εμείς έναν απλό τρόπο, που τον κάναμε και αποδείχθηκε πως πετυχαίνει, για να σε βγάλουμε, από τη δύσκολη θέση!

Πως θα κάνεις τα λευκά σου… να είναι λευκά!
Γέμισε μία λεκάνη με ζεστό νερό, πρόσθεσε απορρυπαντικό και άφησε τα μέσα να μουλιάσουν για ώρα.
Ξέπλυνε τα καλά και άπλωσε τα, να στεγνώσουν. Βράσε αυγά, καθάρισε τα και κράτα τα τσόφλια!
Σπάσε τα τσόφλια σε μικρά κομματάκια και βάλε τα χύμα σ ένα ντουλάπι. Τοποθέτησε μες στο ντουλάπι τα ρούχα σου και άστα όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί θα είναι άσπρα όπως όταν τα αγόρασες!

Έβαλε μια μπάλα αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο - Δείτε τι κατάφερε! (Video)

Ένα απίστευτο κόλπο που μπορείτε να το εφαρμόσετε κι εσείς κατά τη διάρκεια της πλύσης των ρούχων στο πλυντήριο σας!

Όχι, το πλύσιμο δεν είναι διασκεδαστικό. Ευτυχώς, μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά λίγο πιο εύκολη με την προσθήκη μιας μπάλας αλουμινόχαρτο στο πλυντήριό μας. Nα σας θυμίσουμε 6+1 κόλπα για το πλυντήριο ρούχων που πρέπει να ξέρετε!

Γιατί, όμως, πρέπει να το κάνουμε αυτό;

Ας ξεκινήσουμε, λέγοντας πως βάζοντας αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο ή το στεγνωτήριο σας δεν μπορεί να προκαλέσει οποιαδήποτε βλάβη σε οποιοδήποτε μηχάνημα.

Λοιπόν, υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος. Μια μπάλα αλουμινίου εξασφαλίζει ότι τα ρούχα σας δεν είναι πλέον στατικά μετά την πλύση. Και αυτό γιατί το αλουμινόχαρτο απορροφά τον στατικό ηλεκτρισμό.

Οι συμβουλές για το πλύσιμο των ρούχων είναι επομένως ευπρόσδεκτες.

Στη συνέχεια, κάντε τρεις μπάλες από αλουμινόχαρτο ίσα περίπου με το μέγεθος του χεριού σας. Βάλτε τα βρεγμένα ρούχα σας στο στεγνωτήριο και ρυθμίστε τη μηχανή στο ίδιο πρόγραμμα όπως θα κάνατε συνήθως και προσθέστε τις μπάλες. Οι μπάλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν αρκετές φορές και δεν χρειάζεται να τα πετάξετε μετά από ένα πλύσιμο. Αν έχετε πιέσει τις μπάλες καλά, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για έξι μήνες.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share