Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ξύλινο πάτωμα στην εντέλεια; Με αυτά τα απλά tips θα το καταφέρετε

Αποτελεσματικά και πανεύκολά κόλπα!

28 Ιανουαρίου 2022 18:15
Ξύλινο πάτωμα στην εντέλεια; Με αυτά τα απλά tips θα το καταφέρετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γιατί όλοι λατρεύουμε το ξύλινο πάτωμα; Μα γιατί είναι μοναδικό. Για την ακρίβεια, αποτελεί ένα από εκείνα τα στοιχεία που αναβαθμίζουν την αισθητική και την αύρα κάθε σπιτιού προσδίδοντάς του μια φυσική αίσθηση κομψότητας.

Για εσάς λοιπόν που δηλώνετε λάτρεις του... επιδαπέδιου ξύλου, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα 5 βασικά tips που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το πάτωμα του σπιτιού σας λείο και λαμπερό για πάντα.

Ξύλινο πάτωμα που τρίζει! Το απόλυτο κόλπο για να το σταματήσετε έξυπνα και απλά

1. Κατεβείτε από το τακούνι-express

Η αγάπη σας για τα τακούνια μπορεί να αποβεί καταστροφική για το ξύλινο δάπεδό σας. Με άλλα λόγια, πρέπει να μάθετε να τα αποχωρίζεστε από τη στιγμή που τα βήματα σας βρίσκουν ξύλο. Και το ίδιο ισχύει και για τους καλεσμένους σας -μπορεί να… τσινίσουν όταν τους ζητήσετε να βγάλουν τα παπούτσια σας, αλλά αξίζει να θυσιάσετε λίγα λεπτά γκρίνιας για τέλεια πατώματα που αγγίζουν την αιωνιότητα.

2. Μπουχάρα, η απαραίτητη

Ειδικά το χειμώνα, δεν γίνεται να μην στρώσετε χαλιά στο σπίτι τόσο για πρακτικούς όσο και για αισθητικούς λόγους. Στους πρακτικούς λόγους ύπαρξης των χαλιών, μπορείτε πλέον να συμπεριλάβετε και το ξύλινο δάπεδο. Κι αυτό γιατί το χαλί θα το σώσει από εκείνες τις ημέρες που τα παιδιά γυρίζουν σπίτι με τα παπούτσια τους γεμάτα χώματα και λάσπες.

ξύλινο-πάτωμα

3. Καμία χλωρίνη!

Είναι γεννημένος «εχθρός» των ξύλινων δαπέδων. Το ξύλινο πάτωμα απαιτεί φροντίδα και περιποίηση που τα κοινά καθαριστικά δεν μπορούν να την παράσχουν με αποτέλεσμα να το φθείρουν. Επενδύστε σε ένα καλό καθαριστικό για ξύλινα δάπεδα το οποίο μπορεί να κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά θα διατηρήσει άψογο το πάτωμά σας.

4. Αρπάξτε το από.... νύχια!

Όσο κι αν αγαπάτε το κατοικίδιό σας, τα νύχια του μπορεί να αφήσουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στο ξύλινο δάπεδο σας. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το πεντικιούρ επιβάλλεται στο κατοικίδιό σας από τη στιγμή που επιλέξατε να βάλετε στο σπίτι σας... το παρκέ. Μπορεί τώρα να σας φαίνεται υπερβολή, αλλά –πιστέψτε μας- έτσι δεν πρόκειται να αντικρίσετε γδαρσίματα και γρατζουνιές στο πάτωμα ποτέ.

5. Το σωστό σκούπισμα

Η ηλεκτρική σκούπα μπορεί εύκολα να καταστρέψει το ντελικάτο ξύλινο πάτωμά σας και για όλα φταίει το σκληρό και τραχύ στόμιό της. Με άλλα λόγια: Η ηλεκτρική σκούπα απαγορεύεται αυστηρά για όλες τις ξύλινες επιφάνειες εκτός κι αν η βούρτσα της είναι εξαιρετικά απαλή.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share