Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ξύλινο πάτωμα που τρίζει! Το απόλυτο κόλπο για να το σταματήσετε έξυπνα και απλά

Θα πάθετε πλάκα!

17 Ιανουαρίου 2022 20:22
Ξύλινο πάτωμα που τρίζει! Το απόλυτο κόλπο για να το σταματήσετε έξυπνα και απλά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λατρεύετε το ξύλινο πάτωμά σας αλλά δεν αντέχετε τον ήχο του τριξίματος; Ήρθε η ώρα να σταματήσετε να περπατάτε στις μύτες και να το «φιμώσετε». Παράλληλα, δείτε πως θα καθαρίσετε δραστικά το πάτωμα σας με τρία σπιτικά υλικά.

Ό,τι τρίζει...είναι ενοχλητικό. Κι αν εσείς υποφέρετε από τον ενοχλητικό –υψηλής έντασης- ήχο που τρυπάει τα αυτιά σας κάθε φορά που κάποιος επιχειρεί να περπατήσει πάνω στο παλιό ξύλινο πάτωμα του σπιτιού σας, η λύση βρίσκεται κρυμμένη στα ντουλάπια του μπάνιου και δεν είναι άλλη από το ταλκ.

Μεταξύ άλλων, αυτό το μυρωδάτο και οικονομικό υλικό μπορεί να τρίξει τα δόντια στο πάτωμά σας και να το σωπάσει για πάντα. Αυτό, βέβαια, θα συμβεί μόνο εφόσον ρίξετε λίγη πούδρα μωρού ανάμεσα στις σανίδες για να γεμίσετε τα μεταξύ τους κενά. Στη συνέχεια, σκουπίστε το πάτωμα για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα που άφησε η πούδρα πίσω της.

πάτωμα-ταλκ

Πήρε νερό, ξύδι και λεμόνι για να καθαρίσει το πάτωμα – Δεν πίστευε στο αποτέλεσμα

Το ξύδι και το λεμόνι είναι δύο υλικά, που δεν νοστιμεύουν μόνο τα πιάτα μας, αλλά μπορούν να φανούν χρήσιμα και στις δουλειές του σπιτιού μας.

Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές χρήσεις του ξυδιού που πραγματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι μαζί με το λεμόνι, αποτελούν τα πιο πολυχρηστικά υλικά στο σπίτι μας. Από τη μαγειρική μέχρι τον καθαρισμό και την προσωπική φροντίδα, υπάρχουν ατέλειωτες σπιτικές χρήσεις για το ξύδι. Για την ακρίβεια, υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να καθαρίσουμε με το ξύδι.

ξύδι λεμόνι πάτωμα καθάρισμα

Έτσι θα κάνετε… λαμπίκο το πάτωμα

Μία από τις χρήσεις θα μπορούσαν να είναι και το καθάρισμα στα πατώματα. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εντυπωσιακό, χρησιμοποιώντας αυτά τα δύο τρόφιμα, αν και χρειάζεται… προσοχή στην χρήση τους ειδικά για την υγεία μας.

Ανακατέψτε ένα μέρος λευκού ξιδιού και ένα μέρος νερού και καθαρίστε τα πάντα, από τα ξύλινα πατώματα μέχρι τον πάγκο της κουζίνας. Για να προσθέσετε άρωμα, χρησιμοποιήστε 10-20 σταγόνες από αιθέριο έλαιο (όπως λεμόνι ή τεϊόδεντρο).

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share