Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έβαλε ξύδι στο πλυντήριο πιάτων και μετά έπλυνε τα πιάτα - Θα τρελαθείτε με το αποτέλεσμα

Θα το δοκιμάσετε κι εσείς κατευθείαν

3 Δεκεμβρίου 2021 19:49
Έβαλε ξύδι στο πλυντήριο πιάτων και μετά έπλυνε τα πιάτα - Θα τρελαθείτε με το αποτέλεσμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ξύδι είναι ένα υλικό που δεν προσφέρει μόνο νοστιμιά στα φαγητά μας, αλλά και χρήσιμο για τις δουλειές του σπιτιού μας, με μια από αυτές να αφορά και το πλυντήριο πιάτων.

Αν ξεμείνατε από γυαλιστικό στο πλυντήριο πιάτων, τότε μια νοικοκυρά από την Αυστραλία μοιράστηκε το δικό της κόλπο και το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικές σταγόνες λευκό ξύδι, με ένα συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού να μην πρέπει να καθαρίζεται από αυτό το υλικό.

Η Καρολάιν ΜακΚόλεϊ από το Περθ της Αυστραλίας, μοιράστηκε ένα βίντεο στο TikTok που δείχνει την ίδια να προσθέτει μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι στη θήκη του γυαλιστικού του πλυντηρίου πιάτων της. Αφού έπλυνε τα πιάτα, τα μπολ και τα μαχαιροπίρουνα της με το σύνηθες πρόγραμμα, η γυναίκα άνοιξε το πλυντήριο για να αποκαλύψει το αποτέλεσμα. «Γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύδι ως γυαλιστικό για το πλυντήριο πιάτων σας και τα πιάτα σας θα είναι πραγματικά πιο καθαρά;» λέει στο βίντεο στο TikTok.

Οι... ενστάσεις για το κόλπο

Το λευκό ξύδι είναι ένα αποτελεσματικό και λιτό υποκατάστατο του γυαλιστικού επειδή δεν αφήνει στίγματα νερού στα ποτήρια και τα πιάτα και δε απαιτεί σκληρές χημικές ουσίες κατά τη διαδικασία πλύσης. Παράλληλα καθαρίζει και απολυμαίνει το πλυντήριο πιάτων σας, χάρη στη σύνθεσή του.

Φυσικά, πολλοί εντυπωσιάστηκαν με το κόλπο και είπαν ότι δεν το είχαν ξανακούσει, άλλοι όμως προειδοποίησαν για τη χρήση ξυδιού μέσα στο χώρο που μπαίνει το γυαλιστικό. «Το λευκό ξύδι μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο πλυντήριο πιάτων σας» ανέφερε κάποιος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ξύδι είναι όξινο και μπορεί να προσβάλει τα ελαστικά εξαρτήματα του πλυντηρίου.

Άλλοι πάντως, πρότειναν ότι εάν θέλετε να δοκιμάσετε το κόλπο με το ξύδι χωρίς να καταστρέψετε το πλυντήριο πιάτων σας, καλύτερα να τοποθετήσε ένα μπολ με λευκό ξύδι στο πάνω μέρος της συσκευής εκεί όπου βάζετε τα φλιτζάνια και τα ποτήρια σας. Με αυτό τον τρόπο, δεν έρχεται σε άμεση επαφή με τα ελαστικά του πλυντηρίου σας.

Κάποιος άλλος ρώτησε εάν η χρήση ξυδιού αφήνει μια δυσάρεστη μυρωδιά, με την Καρολάιν να απαντά «καθόλου» και πως καθαρίζει ταυτόχρονα το πλυντήριο πιάτων σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share