Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Ρίξτε το κέλυφος των αυγών στη φύτευση της ντομάτας - Θα μείνετε άφωνοι με αυτό που θα συμβεί

Οι καλύτερες ντομάτες

27 Ιουνίου 2020 13:40
Ρίξτε το κέλυφος των αυγών στη φύτευση της ντομάτας - Θα μείνετε άφωνοι με αυτό που θα συμβεί

Οι σπιτικές ντομάτες που μεγαλώνετε μόνοι σας στον κήπο είναι τόσο νόστιμες, και σίγουρα είναι καλύτερες και από του εμπορίου. Με αυτό τον τρόπο θα μεγαλώσετε τις πιο γευστικές και ζουμερές ντομάτες.

Χωρίς συζήτηση, είναι ποιοτικά αρκετά καλύτερες από αυτές που αγοράζετε από το κατάστημα. Η χυμώδης σάρκα τους ή όξινη γεύση τους και η πιπεράτη σπιρτάδα που βγάζουν στο στόμα, κάνουν τις ντομάτες ένα από τα πρώτα λαχανικά που σκέφτεται κάποιος να φυτέψει στον κήπο του, μόλις αρχίζει η καλλιεργητική περίοδος.

Το κέλυφος των αυγών εμπλουτίζει το χώμα του εδάφους με ασβέστιο. Όπως συμβαίνει και στους υπόλοιπους οργανισμούς, έτσι και για τα φυτά το ασβέστιο αποτελεί ένα από τα κύρια συστατικά που χρειάζονται για την ανάπτυξή τους (2). Η εφαρμογή του βοηθά επίσης στην αποτροπή της εμφάνισης ξηρής σήψης στον ομφαλό του καρπού της ντομάτας ή αλλιώς τάπωμα, που οφείλετε στην έλλειψη ασβεστίου. Είτε επιλέξετε να φυτέψετε ντομάτες σε παρτέρια, είτε στην ύπαιθρο, είτε σε γλάστρες φροντίστε να ρίξετε μερικά κελύφη αυγών στη θέση τους πριν τη φύτευση.

Έπινε κάθε πρωί ένα ποτήρι χυμό ντομάτας: Λίγες μέρες μετά έγινε το απίστευτο

Συνήθως η ντομάτα βρίσκεται στο φαγητό ή την σαλάτα σου, παρέα με φέτα, κι όταν βρεθεί στο ποτήρι σου θα έχει τη μορφή του Bloody Mary που τόσο λαχταράς.

Πρέπει σιγά σιγά να αρχίσεις να συνηθίζεις να κάνεις τις ντομάτες χυμό και να τις πίνεις γιατί το καλό που μπορούν να κάνουν στο οργανισμό σου είναι μεγάλο. Για αυτό την επόμενη φορά που η γιαγιά θα στείλει ντομάτες από το χωριό μη της φωνάξεις επειδή έστειλε πολλές και θα χαλάσουν.

Ξεχώρισε αυτές που θα φας και αυτές που θα γίνουν χυμός γιατί όπως θα δεις παρακάτω ο οργανισμός σου τις χρειάζεται!

Επίσης να σας θυμίσουμε το σχετικό άρθρο που χτες έκανε πάταγο: Έβαλε μια ντομάτα στην κατάψυξη - Αυτό που ανακάλυψε όταν την ξεπάγωσε θα σας σοκάρει

Που κάνει καλό ο χυμός ντομάτας;

Είναι φουλ στις βιταμίνες

Κι όμως, ο φρέσκος χυμός ντομάτας είναι φυσική πηγή των A & C βιταμινών και η συχνή του κατανάλωση μπορεί να βελτιώσει την όραση, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να κρατήσει υγιή τα δόντια και τα οστά.

Μειώνει τη χοληστερίνη

Βασικό πρόβλημα στο οποίο οι ίνες που διαθέτει η ντομάτα, μπορούν να βοηθήσουν στο να μειωθεί.

Είναι από τα καλύτερα αποτοξινωτικά

Το χλώριο και το θείο που διαθέτει η ντομάτα τονώνει τόσο τόσο πολύ τη λειτουργία του νεφρού και του ήπατος με αποτέλεσμα την καλύτερη αποτοξίνωση του οργανισμού σου ενώ παράλληλα ρυθμίζουν τη πέψη και βελτιώνουν τις εντερικές διαταραχές.

Βοηθάει στη προσπάθεια σου να χάσεις βάρος

Μην αρχίσεις να τρέφεσαι μόνο με χυμό ντομάτας για να χάσεις κιλά! Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι οι ίνες της ντομάτας είναι μεγάλη πηγή θρεπτικών ουσιών που το σώμα σου χρειάζεται για να απορροφήσει σωστά τα τρόφιμα.

Πρόληψη καρδιοπάθειας

Η ποσότητα σε βιταμίνη Β6 που διαθέτει καταπολεμά την ομοκυστεΐνη του οργανισμού μας η οποία είναι ένα αμινοξύ που προκαλεί προβλήματα στα αιμοφόρα αγγεία.

Μπορεί να γίνει ιδανική κρέμα για το δέρμα σου

Οκ, ίσως να λερώνει λίγο παραπάνω αλλά ο χυμός ντομάτας αν χρησιμοποιηθεί σαν μάσκα στο πρόσωπο αφαιρεί τα σημάδια, τις κηλίδες, την ακμή και τους στενούς πόρους του δέρματος. Όσο να πεις συμφέρει πιο πολύ να αγοράσεις μισό κιλό ντομάτες για μάσκα πάρα μια έτοιμη του εμπορίου.

Ισχυρό αντικαρκινικό

Καταναλώνοντας ένα ποτήρι χυμό ντομάτας ανά ημέρα βοηθάς τον οργανισμό σου να ενισχύσει την άμυνα του απέναντι στον καρκίνο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share