Έχει υγρασία η ντουλάπα σας; Δείτε πως να την καταπολεμήσετε!
Με αυτα τα μαγικά tips!
Η υγρασία στην ντουλάπα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλά σπίτια λόγω κακής μόνωσης ή κατασκευής. Το κακό είναι πως δίνει μια δυσάρεστη μυρωδιά σε όλη την ντουλάπα αλλά και στα ρούχα. Κάντε της έξωση σήμερα κιόλας!
Μόλις ανακαλύψετε την υγρασία στο εσωτερικό της ντουλάπας σας, αναλάβετε δράση.
Ένα πολύ έξυπνο και οικονομικό tip για να διώξετε αυτή την άσχημη μυρωδιά από την ντουλάπα σας είναι να πάρετε μερικές λευκές κιμωλίες και να τις δέσετε με ένα λαστιχάκι όλες μαζί. Κρεμάστε τις κιμωλίες στο εσωτερικό της ντουλάπας (μπορείτε ακόμα και να τις βάλετε μέσα σε ένα κομμάτι τούλι και να τοποθετήσετε το τούλι σε μια γωνιά της ντουλάπας) και δείτε τη μυρωδιά να εξαφανίζεται αμέσως. Η κιμωλία θα απορροφήσει την υγρασία.
Πριν ξεκίνησετε το καθάρισμα του εσωτερικού της ντουλάπας, αδειάστε την εντελώς. Επιπλέον δείτε πως μπορείτε να διώξετε τη σκόνη από το σπίτι σας !
Αν το πρόβλημα της υγρασίας είναι πολύ πιο έντονο και έχετε παρατηρήσει ακόμα και σταγόνες νερού στο εσωτερικό της ντουλάπας σας τότε θα πρέπει να αναλάβετε δράση. Βάλτε σε μια λεκάνη 4 μέρη χλιαρό νερό και 1 μέρος χλωρίνη. Με ένα σφουγγάρι τρίψτε ελαφρά τις επιφάνειες που έχουν μούχλα. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά και έπειτα περάστε τις με ένα καθαρό πανί. Σε όλη τη διάρκεια της παραπάνω διαδικασίας καλό είναι να έχετε ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα για να στεγνώσει πιο γρήγορα και η ντουλάπα. Επιπλέον κάθε φορά που ανοίγετε τις μπαλκονόπορτές σας για να αερίζεται το δωμάτιό σας, φροντίζετε να ανοίγετε και τις πόρτες των ντουλαπών σας καθώς χρειάζονται και αυτές καθαρό αέρα. Επίσης: Πως να οργανώσετε σωστά την ντουλάπα σας για πιο εύκολη χρήση!
Τι να κάνετε μετά το καθάρισμα
Κάθε φορά που θα αερίζετε το δωμάτιό σας φροντίζετε πέρα από παράθυρα και μπαλκονόπορτες να ανοίγετε και τα φύλλα από τις ντουλάπες σας. Λόγω του ότι είναι κλειστές συνεχώς τείνουν να μαζεύουν πολύ υγρασία.
Μην σιδερώνετε μέσα στο υπνοδωμάτιο. Προτιμάτε να το κάνετε στο σαλόνι. Επίσης μετά το σιδέρωμα μην αποθηκεύετε κατευθείαν τα ρούχα στις ντουλάπες καθώς μιας και είναι ακόμα ζεστά βγάζουν υδρατμούς.
Με τη χρήση κάποιου μικρού αφυγραντήρα ντουλάπας μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα διαπαντός.
Λερώσατε κάτι στο σπίτι με κόκκινο κρασί; - Οι λύσεις για να εξαφανίσετε τους λεκέδες!
Έχει συμβεί σε πολλούς να χυθεί κρασί σε κάποιο σημείο του σπιτιού και να λερωθεί κάτι που δεν θέλαμε! Σας βρήκαμε όμως τις λύσεις για το πως θα μπορείτε να καθαρίσετε τους λεκέδες από κόκκινο κρασί!
Λένε ότι δεν πρέπει να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα...Τι γίνεται όμως όταν αυτό που έχει χυθεί είναι κόκκινο κρασί και μάλιστα έχει λεκιάσει το τραπεζομάντηλο, το λευκό χαλί ή τα ρούχα μας; Τότε θα κλάψουμε στα σίγουρα, αν δεν ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές!
Αρχικά ταμπονάρουμε αμέσως τον λεκέ με ένα καθαρό ύφασμα. Προσοχή, δεν τρίβουμε απλά πιέζουμε απαλά με το ύφασμα για να απομακρύνει όσο περισσότερο υγρό γίνεται. Στη συνέχεια για την εξουδετέρωση του λεκέ υπάρχουν οι εξής τρόποι:
Να σας θυμίσουμε: Kόλλησε η τσίχλα στο χαλί σου; Δες πως να τη βγάλεις!
1. Χρησιμοποιούμε λευκό κρασί!
Το λευκό κρασί βοηθάει στο να εξουδετερώσει την οξύτητα του κόκκινου κρασιού έτσι ώστε να είναι εύκολο να βγει το χρώμα από το χαλί ή το τραπεζομάντηλο. Απλά ρίχνουμε λευκό κρασί στη λεκιασμένη περιοχή και πιέζουμε τον λεκέ με μια λευκή πετσέτα. Αν ο λεκές είναι ακόμα εμφανής τότε προσθέτουμε αλάτι ή σόδα για να αφαιρεθεί περισσότερο χρώμα.
2. Χρησιμοποιούμε ξύδι και σόδα
Το ξύδι κάνει εξαιρετική δουλειά στην καταπολέμηση λεκέδων από κόκκινο κρασί. Πάνω από το ξύδι προσθέτουμε σόδα και περιμένουμε μερικά λεπτά μέχρι να απορροφηθεί από τον λεκέ. Στη συνέχεια ξεπλένουμε καλά με νερό και πλένουμε με απορρυπαντικό ή σαπούνι.
3. Χρησιμοποιούμε αλάτι
Το αλάτι μπορεί να μας βοηθήσει έτσι ώστε να μην μείνει στάμπα στη λεκιασμένη περιοχή. Το αλάτι βοηθάει έτσι ώστε το κρασί να μην απορροφηθεί από την λεκιασμένη περιοχή. Είναι μια προσωρινή αλλά αποτελεσματική λύση, μέχρι να επέμβουμε δυναμικά και να καθαρίσουμε με τους παραπάνω τρόπους τον λεκέ.
Όποια κι αν είναι η μέθοδος που θα επιλέξουμε, ένα πράγμα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας: Δεν πρέπει να αργήσουμε να επέμβουμε, γιατί όσο πιο πολύ απορροφηθεί το κρασί από το ύφασμα τόσο πιο δύσκολο είναι να αφαιρεθεί.
Δείτε ακόμα: Εναλλακτικό καθάρισμα: 3 πράγματα που μπορείς να καθαρίσεις με αλάτι στο σπίτι!