Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Ιωάννης Μπάρκης: «Μόνος υπεύθυνος να σας δώσει οδηγίες για το δέρμα του παιδιού σας είναι ο δερματολόγος»

Οι απαντήσεις του προέδρου της ΕΔΑΕ

27 Απριλίου 2023 14:21
Ιωάννης Μπάρκης: «Μόνος υπεύθυνος να σας δώσει οδηγίες για το δέρμα του παιδιού σας είναι ο δερματολόγος»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) έχει αναλάβει τον τελευταίο καιρό μια αξιέπαινη πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση στον τομέα της παιδοδερματολογίας, με τον Ιωάννη Μπάρκη να δίνει εξηγήσεις.

Ο πρόεδρος της ΕΔΑΕ, που έχει αναλάβει τη μεγάλη καμπάνια με σύνθημα «Η Δάφνη Ξέρει», βρέθηκε στο «Breakfast@Star» και αναφέρθηκε στο τι σημαίνει η παιδοδερματολογία, επισημαίνοντας πως οι γονείς οφείλουν να ελέγχουν το δέρμα του παιδιού τους, από τότε που γεννιούνται έως και στην εφηβεία τους, αναλύοντας επίσης τις διαφορές του παιδικού δέρματος σε σύγκριση με το ενήλικο.

Οι απαντήσεις του προέδρου της ΕΔΑΕ στο Star

Ο κύριος Μπάρκης, παράλληλα, πρόσθεσε πως η μόνη περίπτωση, όπου τα παιδιά πρέπει να επισκέπτονται το δερματολόγο τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, είναι όταν υπάρχει ιστορικό μελανώματος σε έναν από τους δύο γονείς και εφόσον στο δέρμα τους έχουν αρκετούς σπίλους (σ.σ. ελίτσες). Μπορεί να μην υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να έχουν κάτι ανησυχητικό, όμως η πρόληψη έχει τη δική της σημασία.

Όταν, μάλιστα, η Ελένη Χατζίδου και ο Ετεοκλής Παύλου τον ρώτησαν σχετικά με τα σπινθουράκια που έβγαλε η κόρη τους, ο πρόεδρος της ΕΔΑΕ σχολίασε πως πρέπει να το συζητήσουν με το δερματολόγο του παιδιού, υπογραμμίζοντας πως είναι ο μόνος υπεύθυνος να κρίνει και να δώσει τις αντίστοιχες συμβουλές.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share